OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Matematički četverac PDF Ispis

Cetverac (2) U našoj školi je u četvrtak, 5. 5.2022. održan prvi krug petog „Matematičkog četverca“. Natjecanje je proteklo u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi ispunjenoj dobrim matematičkim ozračjem. Ukupno je sudjelovalo 130 ekipa u dvadeset i jednoj školi Zagrebačke županije, od čega je jedanaest ekipa bilo iz naše škole.

Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda, te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda.

Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.

U kategoriji MINI pobijedila je ekipa Mini ekipa 1 iz OŠ Jurja Habdelića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom Mrge iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Treće i četvrto mjesto u MAXI kategoriji zauzele su ekipe Pametne i Prvi odozada iz OŠ Nikole Hribara.

U Mini ekipi 1, mentora Gorana Stajčića i Sanje Đurđek Murković natjecali su se Bartol Pavić, Ema Jagodić, Ena Novak i Jakov Blažina. Zaslužni za osvojeno treće mjesto su učenice Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Zeta Hećimović-Obradović i Bruna Ćatipović, mentorica Sunčane Oštarčević Arnold i Višnje Ridzak. Na četvrtom mjestu sa samo malom razlikom bodova, također vrlo uspješna na natjecanju, bila je ekipa Prvi odozada mentora Marjane Kuliš, Višnje Ridzak, Sunčane Oštarčević Arnold i Ilije Markovića. U njoj su svoje znanje objedinili Lucija Lovrić, Ema Hrvoić, Lucija Pečar i Matija Mihić. Najviše bodova u MINI kategoriji u našoj školi postigla je ekipa Zlatna četvorka, u kojoj su se natjecale Jana Deverić, Ema Gazdić, Laura Zobenica i Laura Dijanežević, mentora Doris Zelić i Ilije Markovića.

Ove ekipe će se, kao najuspješnije u Zagrebačkoj županiji, natjecati u drugom krugu koji će se održati 23. svibnja u Bioparku „Divlje vode“.

Zadovoljni smo i sretni što smo nakon tri godine opet mogli organizirati i provesti naše natjecanje, s nadamo se da ćemo se i sljedeće godine družiti na zadovoljstvo svih natjecatelja i ponosnih njihovih mentora. 

Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

Marjana Kuliš, prof.

 
Državno Natjecanje iz fizike PDF Ispis

državno fizika

Državno Natjecanje iz fizike održano je od 26. do 29. 4. 2022. Domaćin Natjecanja bila je OŠ don Mihovila Pavlinovića u Podgori.

U Podgori su se okupili najbolji fizičari kako bi usporedili svoje znanje. Među njima je bila i učenica 8.f razreda Ema Hrvoić.

Učenici zadatke rješavaju dva dana. Prvi dan je po rasporedu rješavanje teorijskih zadataka, a drugi dan eksperimentalnih.

Nakon odrađenih zadataka Ema je zauzela 9. mjesto osvojivši III.nagradu.

Osim samog natjecanja domaćini su natjecateljima i mentorima pokazali ljepote Makarske gdje su posjetili Zvjezdarnicu, odslušali predavanje o Parku prirode Biokovo, posjetili Malakološki muzej te se puni dojmova brodom vratili u Podgoru.

Nakon četiri dana uživanja s fizičarima kući smo se vratile s novim prijateljstvima i osmijesima na licima!

Antonija Fartek, Emina mentorica

 
Državno natjecanje iz Informatike - „Infokup 2022.” PDF Ispis

Državno natjecanje iz Informatike

Od 3. do 6. svibnja 2022. u Vodicama je održano Državno natjecanje iz informatike - „Infokup 2022.” Nakon odličnog uspjeha na Županijskom natjecanju iz naše škole na državno natjecanje pozvani su učenici 6. c razreda Mia Vidović i Marko Mirenić. U konkurenciji najboljih programera iz cijele Hrvatske naši su učenici ostvarili zapažene rezultate.

U kategoriji „Algoritmi - Logo” Mia se plasirala na deseto, a Marko na trinaesto mjesto.

Osim samog sudjelovanje na natjecanju, učenici su lijepo vrijeme iskoristili za stjecanje novih prijateljstava i upoznavanje grada Vodica.

U pratnji učenika bio je njihov mentor, učitelj informatike, Milan Omrčen.

 
Veni, vidi, vici! PDF Ispis

državno_natjecanje_geografija(1)

državno natjecanje_geografija(2) Marta Rak, učenica 5.a razreda, sudjelovala je na 29. državnom Natjecanju iz geografije za osnovne i srednje škole i osvojila prvo mjesto!

Natjecanje se održalo od 12. do 14. travnja 2022. u OŠ Malinska-Dubašnica na otoku Krku. U kategoriji 5. razreda pozvano je samo 16 učenika iz cijele države. Natjecanje se sastojalo od dva dijela, istraživačkog rada te ispita znanja i vještina. U ukupnom zbroju bodova, Marta je osvojila 68.5 od mogućih 80 bodova te odnijela prvo mjesto! Osim samog natjecanja, učenici i njihovi mentori razgledali su ljepote Malinske, plovili brodom te se družili s ostalim natjecateljima.

Kući smo se vratile s brojnim dojmovima i osmijesima na licu.

Valentina Japec, Martina mentorica

 
Učenica Ema Hrvoić pozvana na državnu razinu Natjecanja iz fizike PDF Ispis

državno fizika (2)

Učenica Ema Hrvoić pozvana na državnu razinu Natjecanja iz fizike

Nakon službenih rezultata županijske razine uslijedio je poziv na državnu razinu Natjecanja iz fizike. Na državnu razinu je pozvano pedeset osmaša među kojima je i učenica 8. f razreda Ema Hrvoić, koja je na županijskoj razini osvojila drugo mjesto.

Državno Natjecanje će se održati 26. 4. – 29. 4. 2022.

Emina mentorica je profesorica Antonija Fartek.

Emi želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

Antonija Fartek, prof.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...