OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Sudjelujemo u međunarodnom natjecanju Dabar PDF Ispis

natjecanje dabar

Učenici naše škole ove godine po prvi puta sudjeluju na Međunarodnom natjecanju iz računalnog razmišljanja i informatike pod imenom Dabar.

Ovom inicijativom potiče se razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Natjecanje je pokrenuto 2004. u Litvi kada je sudjelovalo 779 učenika, a 2016. uključivalo je 50 zemalja te više od 1,6 milijuna sudionika.

Natjecanje se održava u informatičkoj učionici od 13. - 17. studenog 2017. godine u organizaciji učitelja informatike Milana Omrčena. Našu škole predstavljaju učenici predmetne nastave druge smjene, nadamo se da će im se iduće godine pridružiti i ostali đaci.

 
Modelarska liga Zagrebačke županije PDF Ispis

modelarska liga jaros

U srijedu, 15.11.2017., održano je 1. kolo Modelarske lige Zagrebačke županije u OŠ Novo Čiče. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše škole Franjo Ksaver Jaroš (7.b) i Terezija Jaroš (6.b) u pratnji mentorice Irene Gimpelj Gal. Čestitamo učenicima na osvojenom prvom mjestu.

 
Učenička zadruga „Breza“ osvojila prvo mjesto PDF Ispis

Ucenička zadruga „Breza“ osvojila prvo mjesto  

Županijsko natjecanje učeničkih zadruga Zagrebačke županije održano je 28. travnja 2017. u Mariji Gorici.

Učenička zadruga „Breza“ postigla je zapažen uspjeh. Naši zadrugari osvojili su prvo mjesto. Na natjecanju su prikazani radovi keramičara, modelara i sekcije kukičanja. Predstavnici su bili učenici 5., 6. i 7. razreda, Terezija Jaroš, Franjo Ksaver Jaroš, Leticija Sedlaček i Erika Novak, a učenike su vodile voditeljica zadruge Nada Tomašić i voditeljica kukičanja Natalija Kukor.

 
Održan drugi „Matematički četverac“ PDF Ispis

matematicki cetverac

matematicki cetverac 2 U subotu, 18. ožujka, u OŠ Nikole Hribara i OŠ Novo Čiče sastalo se preko stotinu i osamdeset mladih matematičara i njihovih mentora. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi sudjelovali su u 1. krugu malo drugačijeg matematičkog natjecanja – „Matematičkom četvercu“.

To je bilo drugo po redu ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Ideja o organiziranju takve vrste natjecanja iz matematike za Zagrebačku županiju motivirana je raznim matematičkim događanjima i natjecanjima u drugim županijama. Osnovni ciljevi su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Spomenuto natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa, u određenoj kategoriji, sačinjena od 4 člana pod vodstvom učitelja mentora.

„Četverac“ je održan istovremeno u ukupno dvanaest škola u Zagrebačkoj županiji. U prvom krugu sudjelovalo je ukupno 170 ekipa, a od toga je u dvije velikogoričke škole bilo 45 ekipa. 

Iako rezultat nije bio u prvom planu, zanimljivo je bilo pratiti tko će biti najbolji. U našem gradu u kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Babuška“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Gauda4“ iz OŠ Eugena Kvaternika. U kategoriji MAXI, naša najbolja ekipa pod imenom „Memeri“ (Libor Zima, Antonio Dijanić, Karla Butorac, Ivona Pejak) osvojila je 4. mjesto, dok su u kategoriji MINI naše najuspješnije ekipe „33 je banda“ (Andrej Stepanić, Patrik Conjar, Gabrijela Lovrić i Ema Keleković) i „Ribari 2017“ (Matej Ćurić, Mata Niko Vrbanić i Benjamin Balinčić) dijele sedmo mjesto.

Mentori i natjecatelji su prvi krug ovogodišnjeg natjecanja završili u nadi da će se i dogodine družiti s matematikom na „Matematičkom četvercu“ u ugodnoj atmosferi.

 
Klokan 2017 PDF Ispis

klokan bez_granicaZahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ koje se održalo 23. ožujka 2017. Na natjecanju su sudjelovala 172 učenika od drugog do osmog razreda.
Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju, možemo sa zadovoljstvom zaključiti, da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.
Ovo natjecanje se održava već devetnaest godina i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
Rješenja zadataka bit će objavljena od 20. travnja 2017. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2017/
Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2017. godine na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, Marjane Kuliš, prof., nakon preuzimanja nagrada.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 21

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!