OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Školsko Natjecanje iz informatike 2022. PDF Ispis

informatika školsko natjecanje

Dana 4. veljače 2022. godine u našoj je školi održano školsko Natjecanje učenika iz informatike. Ukupno se natjecalo 30 učenika u 4 kategorije: Logo, Primjena algoritama OŠ, Digitalne kompetencije, Osnove informatike OŠ. Mentori učenicima na natjecanju su Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Čestitamo svim sudionicima na ostvarenom rezultatu!

 
Hribarovi učenici i ove godine na MAT ligi PDF Ispis

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na MAT ligi, online natjecanju iz matematike u parovima. MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastalo je sa željom popularizacije matematike te poticanja zajedništva u radu i učenju.

Upravo ovakvo zajedništvo veseli i potiče učenike, a i njihovu mentoricu Marjanu Kuliš, na dodatan rad i učenje.

U drugom kolu natjecanja, održanom 16. prosinca 2021. godine sudjelovalo je sedam parova. Među sedmašima Lucija Pečar, Lara Rašić, Mak Ratković Rajhvajn, Lucija Stepanić, Matija Mihić i Ivan Preložiček te šestašima Una Pavišić, Ena Grljević, Mata Dvoraček i Andrej Njegovec natjecatelji su koji su sudjelovali i u prvom kolu natjecanja. U drugom kolu pridružila su im se još dva para. To su šestaši Niko Kelava i Petar Lovrić te petaši, koji su ostvarili najbolji uspjeh među natjecateljima naše škole, Matej Marijetić i Ivan Pečar. Svi zajedno nadamo se još boljim rezultatima u preostala dva kola koja su pred nama, a koja s nestrpljenjem očekujemo.

Tablica s brojem sudionika tijekom posljednjih pet godina: 

Školska godina Broj škola sudionica Gradovi Broj učenika sudionika
2017./2018. 42 21 344
2018./2019. 130 71 2004
2019./2020. 161 83 2894
2020./2021. 146 78 2654
2021./2022. 229 122 4190
 
Pametna pitanja za pametne glave - natjecanje na HKR-u PDF Ispis

pametna pitanja HKR

Dana 13. 12. 2021. učenici šestog g razreda Tomislav Bendeković, Viktorija Igrec, Jana Lacković i Viktorija Žužić natjecali su se u kvizu Pametna pitanja za pametne glave HKR–a. Protivnici su im bili ekipa iz Dubrovnika. Iako su za jedan bod izgubili, pokazali su svoje znanje i na dostojanstven način predstavili našu školu. Čestitamo im.

Marija Patrlj

 
Rezultati natjecanja Dabar 2021 PDF Ispis

zlatni dabar

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar”. „Dabar” je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga „Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNeta.

Natjecanje se provodilo od 8. do 12. studenog 2021. Natjecanje je sastavljeno tako da prijavljeni učenici online (na CARNET-ovom sustavu MOOC) rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Na natjecanju je sudjelovalo 6259 osnovnih i srednjih škola i 42253 natjecatelja.

548 učenika naše škole natjecalo se unutar kategorija MikroDabar (1. i 2. razredi), MiliDabar (3. i 4. razredi), GigaDabar (5.i 6. razredi) i MegaDabar (7. i 8. razredi) pod vodstvom svojih učitelja informatike.

Među našim natjecateljima 38 učenika postiglo je izvrstan rezultat na natjecanju te se tako našli na popisu 10% najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja. Najuspješniji su:

Fran Postić i Iva Filipović u kategoriji MikroDabar,

Fran Pavišić, Veronika Lovrić, Petar Jurić, Dora Cvetko, Bruno Jerleković, Ivan Kujundžić, Nicole Arnaut, Gabrijel Barišić, Noa Mjertan, Benjamin Kos, Marko Škopić u kategoriji MiliDabar,

Petar Karas, Jurica Trčak, Elena Šafran, Josip Plodinec u kategoriji GigaDabar,

Laura Vugrinović, Filip Komorski, Lucija Pečar, Bartol Stublić, Ida Valpotić, Lovro Fištrek, Matej Arbanas, Josipa Cvetković, Dorian Likan Kelentrić, Ena Turkalj, Luka Gale, Petar Krešimir Krmpotić, Mak Ratković Rajhvajn, Filip Šestak, Nikola Klarić, Jura Plećaš, Ivan Preložiček, Sara Štach, Zeta Hećimović Obradović, Tin Likan Kelentrić, Gabriel Žilec u kategoriji MegaDabar.

Čestitamo i pohvaljujemo svih 548 učenika naše škole na uloženom trudu i uspješnom rješavanju zaista zahtjevnih zadataka.

 
Školska knjižnica nagrađuje! PDF Ispis

Međunarodni mjesec školskih knjižnica, listopad, naša knjižnica posebno obilježava. U suradnji s članovima izvannastavnih aktivnosti Mladi knjižničari i Čitateljski klubovi školske knjižničarke osmišljavaju nagradni natječaj, a dosljedno tome nagrađuju pobjednike. Nagrađuju se i najbolji čitači, tj. učenici koji su protekle školske godine pročitali najviše knjiga iz školske knjižnice.

Sredinom mjeseca listopada, točnije 15. listopada, počinje i Mjesec hrvatske knjige. U Mjesecu hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod učenika viših razreda osnovne škole. Kviz organiziraju Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu. Ove godine, koja je na prijedlog Ministarstva kulture i medija proglašena i Godinom čitanja, kviz „Šest autora traži čitatelja“ rješavale su članice Velikog čitateljskog kluba: Barbara Bartovčak, Natali Marušić, Nika Stepanić – učenice 5. e razreda i Ivana Špišić, učenica 5. d razreda. Iz svake škole, organizatori biraju jednog pobjednika koji ulazi u krug izvlačenja za glavnu i utješne nagrade na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza uz prigodan kulturni program.

S obzirom na epidemiološke prilike, završna svečanost Nacionalnog kviza održala se s ograničenim brojem uzvanika, a pobjednici iz svake škole, mogli su pratiti prijenos završne svečanosti uživo te javnog izvlačenja nagrada 15. 11. 2021. putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba, a snimka se može pogledati na poveznici:  https://www.youtube.com/watch?v=apdNoSMX9oo&;t=208s

Naša pobjednica je Natali Marušić, koja nažalost nije osvojila glavnu ni utješnu nagradu organizatora kviza, ali joj je škola poklonila prigodnu nagradu.

Pozivamo vas na daljnje sudjelovanje u natječajima školske knjižnice, možda i osvojite nagradu!

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...