OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Županijsko natjecanje iz matematike PDF Ispis

Županijsko-mat

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 4. ožujka 2020. u Osnovnoj školi Vladimir Deščak u Rakitju. Sudjelovale su i naše učenice koje su ostvarile sljedeće rezultate. Gabrijela Lovrić (8. r. ) 3. mjesto, Magdalena Dorotić (8. r.) 10. mjesto, Ema Hrvoić (6. r.) 4. mjesto i Laura Vugrinović (6. r.) 6. mjesto. Marjana Kuliš mentorica je učenicama 8. razreda, a Višnja Ridzak učenicama 6. razreda.

Čestitamo učenicama i mentoricama na ostvarenim rezultatima!

 

 
Mali knjižničari – sudionici 8. kreativnog likovnog natječaja „Volim mlijeko“ PDF Ispis

Mlijeko

 

Stigla je zahvala sudionicima 8. kreativnog likovnog natječaja „Volim mlijeko“! Na natječaj je pristiglo više od 3300 maštovitih, veselih i kreativnih radova iz 178 škola. Natječaj je završio proglašenjem pobjednika u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, 7. veljače 2020. godine. Nažalost, nismo među pobjednicima, ali, u znak zahvale, sudionicima natječaja poslana su priznanja. Knjižničarke su vrlo ponosne na svoje sudionike te će ih i dalje poticati na sudjelovanje u natječaju i kreativnom izražavanju.

 
Državna smotra učeničkih zadruga u Vinkovcima PDF Ispis

31 drzavna smotra zadruga (1)

31 drzavna smotra zadruga (2) Naša učenička zadruga „Breza" sudjelovala je na Državnoj smotri učeničkih zadruga od 8.10. do 11.10. 2019. godine u Vinkovcima. Zbog odličnih rezultata na Županijskoj smotri pozvani smo predstavljati Zagrebačku županiju u društvu 74 zadruga iz cijele Hrvatske. Učeničko zadrugarstvo je sve raširenije u našim školama te sada u Hrvatskoj postoje 584 zadruge. „Brezu" su predstavljale zadrugarke Nika Jurić i Sara Mišmaš pod mentorstvom voditeljice Marijane Marić Lasić.

 
Održan četvrti „Matematički četverac“ PDF Ispis

U Kloštar Ivaniću, u kleti „Stari Mlin“, održan je 20. svibnja završni krug 4. po redu „Matematičkog četverca“. To je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije, nastalo na inicijativu učitelja matematike i voditelja stručnih vijeća Maje Karlo, Marjane Kuliš i Ivana Jukića. Natjecanje se sastojalo od dva kruga. Prvi krug, u kojem je sudjelovalo 175 ekipa, održan je 13. travnja u jedanaest škola domaćina u Zagrebačkoj županiji. 

U drugi se krug natjecanja plasiralo sedam najboljih ekipa u kategoriji MINI četverac (5. i 6. razred) i šest najboljih ekipa u kategoriji MAXI četverac (7. i 8. razred). S našeg područja, to su bile ekipa „Matka 1“ iz OŠ Velika Mlaka (MINI četverac), ekipa „Veli Jura 1“ iz OŠ Jurja Habdelića te ekipe „Pitagora“ i „Korijen iz pi“ iz OŠ Nikole Hribara (MAXI četverac).
Iako sve ekipe i mentore treba pohvaliti za plasman na završni krug natjecanja, neke ekipe su se izdvojile od ostalih. Ekipe su uz ekipno rješavanje zadataka na domišljat način izradili i prezentirali svoj projektni zadatak. Ekipa iz Velike Mlake je na posebno zanimljiv način prezentirala svoje mjesto posluživši se Fibonaccijevim brojevima. Hribarevci su kroz matematiku, prikupljene i obrađene podatke, mnoge potaknuli na razmišljanje. Jedni su pokazali kako uštedom spasiti mnoge ljudske živote, dok su drugi prezentacijom istaknuli kako se odgovorno odnositi prema okolišu i hrvatske šume. Svojom aktualnom temom o odabiru povoljnijeg telekomunikacijskog operatera ekipa „Veli Jure 1“ i ove je godine privukla veliku pažnju članova povjerenstva. 

Medalju za prvo mjesto u kategoriji MINI četverac zauzela je ekipa „Matka 1“ iz OŠ Velika Mlaka, Blaža Krajinovića, Nikoline Kišak i Alojzije Klenkar s natjecateljima Šimunom Imprićem, Nikom Gelo, Mateom Hrženjak i Martom Miličević, a najbolja ekipa s našeg područja u kategoriji MAXI četverac bila je ekipa „Pitagora“ iz OŠ Nikole Hribara mentorica Marjane Kuliš i Višnje Ridzak s natjecateljima Emom Keleković, Gabrijelom Lovrić, Franjom Ksaver Jarošem i Zvonimirom Antolovićem.
Održavanje ovog natjecanja četvrtu godinu zaredom omogućila je, prije svih, Zagrebačka županija, a nagrade su osigurali i sponzori DM-drogerie markt, izdavačke kuće „Školska knjiga“, „Alfa“ i „Profil“ te Hrvatsko matematičko društvo.

 

Marjana Kuliš
voditelj ŽSV učitelja matematike Zagrebačke županije

 
Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja PDF Ispis

Završna svečanost1

Završna svečanost2 završna svečanost 3  

I ove godine, naše marljive učenice predane čitanju, članice mladih knjižničara, sudjelovale su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji od 1998. godine organizira Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom. Kviz se provodi online u listopadu – Mjesecu hrvatske knjige u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i dijaspore. Za kviz, ove godine pod nazivom Ritam odrastanja, bilo je potrebno pročitati knjige: Ljeto na jezeru Čiču Jasminke Tihi-Stepanić, Drugačija Ivane Guljašević Kuman i Eva, mala žena Vlaste Golub. Svi točno riješeni kvizovi s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice bili su uključeni u izvlačenje koje je bilo krajem listopada 2019. godine. Iz svake narodne i školske knjižnice izvučen je jedan pobjednik. Naša pobjednica je Bruna Ćatipović iz 5. d razreda! Na završnoj svečanosti koja se održala u četvrtak, 14. 11. 2019. u 12 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, uz prigodni program koji je svojim skladbama uveseljavao band Simply Brass, javnim izvlačenjem podijeljene su glavna i utješne nagrade. Bruna ovaj put nije izvučena, ali joj je naša škola poklonila još jednu knjigu da obogati svoju knjižnicu kod kuće. Još jednom čestitajmo Bruni!

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...