OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Brunina pobjeda u natjecanju „Our Future, Our School“ PDF Ispis
Brunin tekst Bruna finalpic

Bruna Ćatipović iz 8.d razreda ponosna je dobitnica nagrade na međunarodnom natjecanju u kreativnom pisanju i crtanju za učenike do 16 godina, „Our Future, Our School“ u organizaciji poznate međunarodne izdavačke kuće Express Publishing.

Tema natjecanja bila je opisati svoju viziju budućnosti obrazovanja u obliku kratkog teksta na engleskom jeziku i vlastite kreativne ilustracije teksta. Brunina mentorica, profesorica engleskog jezika Sanja Božinović pozvala je učenike na sudjelovanje i Bruna se odazvala. Opis škole kako je vidi u godini 2050. kroz tekst duljine 150 riječi i crtež koji ilustrira taj tekst trebalo je izraditi do 30. travnja i poslati na zadanu adresu. Krajem svibnja, kad su svi radovi pregledani i donesene odluke o pobjednicima, dobile su vijest o pobjedi na natjecanju.

Kriteriji za pobjedu bili su potpuna izvršenost zadatka prema uputama, točnost i kreativnost korištenja jezičnih struktura na engleskom jeziku te originalnost i kreativnost ideja u tekstu i ilustraciji.

U oštroj konkurenciji, Bruna je dobila najviše bodove za točnost gramatike, dobro korištenje engleskog vokabulara, točnost pisanja i originalnost ideja u tekstu i crtežu. Nagradu u obliku poklon bona za Amazon potrošit će u dogovoru sa svojim roditeljima.

Čestitamo Bruni na ovom uspjehu i želimo joj još puno uspješnih natjecanja u budućem školovanju!

 
Državno natjecanje iz geografije PDF Ispis

Jubilarno 30. državno Natjecanje iz geografije održano je od 5. do 7. lipnja 2023. u OŠ Lijepa naša, Tuhelj. Natjecanje se sastoji od dva dijela, istraživačkog rada u trajanju od 3 sata i ispita u trajanju od 75 minuta.

Našu školu i ove je godine predstavljala Marta Rak (6. r) koja je osvojila 6. mjesto, a pridružio joj se Marko Mirenić (7. r) koji je osvojio 11. mjesto. Osim samog natjecanja, učenici i mentori posjetili su Etnoselo u Kumrovcu, zabavili se na bazenima Tuheljskih toplica, obnovili neka stara i stvorili nova prijateljstva.

Čestitke našim učenicima na postignutom uspjehu!

učiteljica geografije Valentina Japec

 
Spelling Bee – natjecanje u slovkanju za pete i šeste razrede PDF Ispis

spelling natjecanje

spelling2023 pobjednici i mentori Dana 5. lipnja 2023. održano je u školskoj knjižnici natjecanje u slovkanju ne engleskom jeziku za petaše i šestaše naše škole. Na natjecanje su se mogli prijaviti svi zainteresirani učenici petih i šestih razreda. Nakon prijave natjecatelji su se pripremali uz pomoć svojih profesorica engleskoga jezika Sanje Božinović i Anite Pukanić.

Natjecatelji su pokazali odlično poznavanje engleske abecede i vještine slovkanja, a najbolji su bili Šimun Bilić, u kategoriji petih razreda, i Antonio Škarić, u kategoriji šestih razreda. U finalnom natjecanju dvaju prvaka, pobijedio je Antonio Škarić.

Profesorice Sanja Božinović i Anita Pukanić vodile su natjecanje i dodijelile najboljima prigodne poklone i potvrde za uspješno sudjelovanje.

Poklone za sve natjecatelje je osigurao sponzor natjecanja, nakladnička kuća Profil Klett. Svi natjecatelji dobili su kodove za jednomjesečni pristup digitalnoj knjižnici za učenike te olovke i bedževe. Pobjednici su, uz čestitke i potvrde, nagrađeni i lijepim bilježnicama i knjigama na engleskom jeziku u papirnatom obliku.

Čestitke svim sudionicima, posebno pobjednicima!

 
Mat liga PDF Ispis

mat liga(1) 22 23

mat liga 22 23 Učenici 6.b razreda Matej Marijetić i Ivan Pečar osvojili su 1. mjesto u Mat ligi. Mat liga je ekipno matematičko natjecanje koje se održava u 4 kola: jesensko, zimsko, proljetno i ljetno (listopad, prosinac, ožujak i svibanj). U matematičkoj ligi nastupaju ekipe iz svih krajeva Hrvatske. Ove je godine sudjelovalo više od 400 ekipa učenika 6. razreda.

Čestitamo našim šestašima i njihovom mentoru na postignutom uspjehu.

 
Matematički četverac PDF Ispis

matematički četverac

matematički četverac(2) Dana 22. svibnja 2023. u Bioparku Divlje vode pokraj Samobora održan je 2. krug ekipnog natjecanja Četverac. Nakon održanog 1. kruga, u kojem su se natjecale 93 ekipe iz Zagrebačke županije. U kategoriji Mini četverac, među 6 najboljih ekipa, svoje mjesto našla je i ekipa „Klafurići”. U četvercu „Klafurići” nastupali su: Matej Marijetić (6.b), Josip Plodinec (6.b), Fran Pavišić (5.d) i Benjamin Kos (5.d). Osvojili su izvrsno 3. mjesto. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

Osim rješavanja zadataka učenici su morali i prezentirati neku slobodnu temu iz matematike. „Klafurići” su prezentirali egipatske brojeve.

Uz prekrasnu floru i faunu bioparka učenici i njihovi mentori vratili su se kući obogaćeni neponovljivim iskustvom.

Čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru na postignutom uspjehu!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...