OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


„Modelarska liga” u školskoj godini 2022./2023. PDF Ispis

„Modelarska liga” je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Natjecatelji unutar svake ekipe zajednički izrađuju jednak projektni zadatak tijekom 3 puna sata (180 min) na županijskoj razini, a 4 puna sata (240 min) na državnoj razini Modelarske lige.

Predstavnici naše škole sudjelovali su u tri kola „Modelarske lige” Zagrebačke županije. Prvo kolo održano je 7. prosinca u OŠ Pavao Belas u Brdovcu, a našu školu u pratnji mentorice i učiteljice tehničke kulture Irene Gimpelj Gal predstavljali su Pia Kefer (6. r.) i David Lanik (8. r.) te osvojili 6. mjesto u izradi makete aviona, 2.kolo održano je 28. veljače 2023. u OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću gdje su osvojili 6.mjesto u izradi kante za smeće, a u 3.kolu, koje je održano 20. travnja 2023. u OŠ Novo Čiče, školu su predstavljali Nicole Arnaut (5. r.) i David Lanik (8. r.) te su osvojili 5. mjesto u izradi makete sjenice.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal

 
Državna razina 65. natjecanja mladih tehničara PDF Ispis

65. Drzavno natjecanje mladih tehničara(1)

65. Državno natjecanje mladih tehničara(2) 65. državno Natjecanje mladih tehničara održano je u Vodicama od 2. 5. 2023. do 5. 5. 2023. godine.

Natjecanje se sastoji od tri dijela, pisane provjere znanja u trajanju 2 školska sata, izrade tehničke tvorevine u trajanju 8 školskih sati i predstavljanju iste, odnosno prezentaciji rada u trajanju do 5 minuta za svakog natjecatelja.

Našu školu predstavljali su Zeta Hećimović Obradović (8. r.) u području Robotike, koja je osvojila 6. mjesto i Lovro Dijanić (7. r.) u području Robotsko spašavanje žrtve, koji je osvojio 7. mjesto.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu!

Učiteljica tehničke kulture Irena Gimpelj Gal

 
Smotra PDF Ispis

smotra

Na Županijskoj smotri učeničkih zadruga, koja se održala 27. 4. 2023. u PŠ Pavla Štoosa u Dubravici, učenice Iris Sporiš i Veronika Zubec predstavljale su našu učeničku zadrugu. Osvojili smo četvrto mjesto i prolaz na državnu smotru.

Čestitamo našim učenicama i želimo im uspješan daljnji rad.

Marijana Marić Lasić

 
Državno natjecanje iz matematike PDF Ispis

državno matematika(1)

državno metematika Od 24. do 26. travnja 2023. u Poreču održano je 64. državno natjecanje iz matematike. Na državno natjecanje bio je pozvan i učenik 6.b razreda Matej Marijetić. Osvojio je izvrsno 3. mjesto sa samo 2 boda manje od pobjednika natjecanja.

Osim samog natjecanja, učenici su slobodno vrijeme iskoristili za nova poznanstva i obilazak znamenitosti grada Poreča.

Čestitamo Mateju i njegovom profesoru na postignutom uspjehu.

 
Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika PDF Ispis

županijsko HJ

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika, na kojem su sudjelovali i naši učenici, održano je 28. ožujka u OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom.

U kategoriji sedmih razreda predstavljao nas je Tomislav Bendeković (mentorica Ivana Đaković), a u kategoriji osmih razreda Bruna Ćatipović (mentorica Irena Lacković), Ilijana Lagundžija (mentorica Antonija Vađić Žilić) i Lucija Pečar (mentorica Lidija Klarić).

Naši su predstavnici ostvarili sljedeći uspjeh: Tomislav – 7. mjesto, Bruna i Lucija – 10. mjesto te Ilijana – 15. mjesto.

Čestitamo im!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...