OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Natjecanje u financijskoj pismenosti PDF Ispis

financijska pismenost Kahoot Natjecanje u financijskoj pismenosti održano je 7. ožujka 2023., uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca, a sudjelovalo je 869 ekipa, odnosno 2.607 učenika iz 295 škola iz cijele Hrvatske. Natjecanje, u organizaciji Štedopisa, održano je putem online platforme Kahoot! i bilo je namijenjeno učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a u svrhu povećanja financijske pismenosti mladih.

I učenici naše škole po prvi su put sudjelovali na Natjecanju u financijskoj pismenosti. Svaka ekipa sastojala se od 3 člana. Iz naše škole sudjelovali su predstavnici razrednih odjela 5. e (mentorica Lidija Smolenicki), 5. f (mentorica Erika Likan Kelentrić), 6. a (mentorica Valentina Japec), 6. d (mentorica Roberta Marčec) i 8. d (mentorica Ivana Car Postić).
Čestitke svim sudionicima!

 
Županijsko natjecanje iz fizike PDF Ispis

županijsko fizika (1)

županijsko fizika Županijsko natjecanje iz fizike održano je 9. ožujka 2023. godine u OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću. Bilo je pozvano 40 učenika među kojima i četiri učenika iz naše škole u pratnji svojih mentorica Antonije Fartek i Svjetlane Keser. Tri učenice osmog razreda: Lana Gavrilov (8. f), Zeta Hećimović Obradović (8. d) i Sara Štach (8. c) te jedan učenik sedmog razreda, Pavao Karas (7. c).

Učenici su tri sata rješavali zadatke, pet teorijskih i dva praktična i postigli sljedeće rezultate: Zeta 15. mjesto, Pavao 22., Lana 27. i Sara 33. mjesto. Čestitke svim učenicima, a posebna pohvala Pavlu koji je ravnopravno sudjelovao na natjecanju koje se provodi samo u osmom razredu.

Dok smo čekali rezultate, domaćini su za nas organizirali obilazak Zaprešića i Novih dvora. Zanimljiv obilazak otkrio nam je mnoštvo informacija o životu bana Josipa Jelačića.

Antonija Fartek, prof.

 
Dvoje prvaka na županijskom Natjecanju iz geografije PDF Ispis

županijsko geografija

Županijsko natjecanje iz geografije održano je 7. 3. 2023. u OŠ Klinča Sela. Od ukupno 84 učenika osnovnih škola, našu je školu predstavljalo čak 11 učenika. Postigli su zapažene rezultate, a neki se nadaju i pozivu na državno natjecanje.

U kategoriji petih razreda sudjelovali su: Laura Brnad (2. mjesto), Eva Zečić (14. mjesto), Val Baričević (18. mjesto) i Luka Dugonjić (24. mjesto).

U kategoriji šestih razreda sudjelovali su: Marta Rak (1. mjesto), Karla Hrvoić (7. mjesto), Laura Dijanežević (15. mjesto) i Maja Franka Medarić (21. mjesto).

U kategoriji sedmih razreda sudjelovali su Marko Mirenić (1. mjesto) i Veronika Zubec (23. mjesto), a u kategoriji osmih razreda naša Lara Rašić osvojila je 17. mjesto.

Mentorice učenicima bile su Marija Majdak Forjan i Valentina Japec.

 
Županijsko natjecanje iz matematike PDF Ispis

županijsko matematika

županijsko matematika(2) Županijsko natjecanje iz matematike, na kojem su bili i naši predstavnici, održano je 1. ožujka u OŠ Posavski Bregi. Učenik šestog razreda Matej Marijetić osvojio je prvo mjesto (mentor Ilija Marković ), a učenica osmog razreda Zeta Hećimović Obradović osvojila je trinaesto mjesto (mentorica Višnja Ridzak).

Čestitamo natjecateljima i njihovim mentorima!

 
Radovi naših učenica predloženi za državnu smotru LiDraNo PDF Ispis

lidrano

Županijska smotra LiDraNo za osnovne škole Zagrebačke županije održana je 1. ožujka 2023. u Društvenome domu Strmec u organizaciji OŠ Sveta Nedelja. Nakon uspjeha na gradskoj smotri na županijskoj su razini sudjelovale naše učenice Emily Osmanagić (6. e) i Petra Melvin Cruickshank (7. d) u pratnji svoje učiteljice hrvatskoga jezika Dorotee Štuban. Učenice su se natjecale u dvjema kategorijama: literarnom i novinarskom stvaralaštvu. Emily se predstavila svojim literarnim radom „Neprijatelj knjiga“ u kojem na zanimljiv način progovara o važnosti čitanja te ukazuje na negativan utjecaj suvremenih tehnologija na naviku čitanja knjiga. U kategoriji novinarskih radova pohvaljen je Petrin samostalni novinarski rad „3000 nautičkih milja do ostvarenja snova“, intervju s njezinim ocem Martinom Cruickshankom koji je preveslao Atlantski ocean.

Oba su rada predložena za državnu razinu Smotre. Čestitke učenicama!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 38

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...