OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


2. kolo Modelarske lige Zagrebačke županije PDF Ispis

U ponedjeljak, 18. 3. 2019., održano je 2. kolo Modelarske lige Zagrebačke županije u našoj školi. Natjecanje je počelo u 11.00 sati. Ravnatelj naše škole Stjepan Maravić kratkim se govorom dobrodošlice obratio natjecateljima i mentorima te poželio sreću svim natjecateljima, Sreću našim natjecateljima također je poželio i pročelnik za školstvo grada Velike Gorice Neven Topolnjak. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše škole Franjo Ksaver Jaroš (8. b) i Terezija Jaroš (7. b) kao ekipa Jaroši i Matej Matić (7. b.) i Mario Matić (5. a) kao ekipa Matići u pratnji mentorice Irene Gimpelj Gal. Ekipa Jaroši osvojila je 2. mjesto. 1. mjesto osvojia je ekipa Faze iz OŠ Vukovine, a treće mjesto zauzela je ekipa Početnici iz osnovne škole Dragutina Domjanića, Sveti Ivan Zelina.

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju u natjecanju te uspješnom predstavljanju svojih škola.

Irena Gimpelj Gal

 
Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ PDF Ispis

I ove su godine učenici naše škole sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Radi se o natjecanju koje se održava isti dan u isto vrijeme u mnogim državama diljem svijeta, a čiji je cilj popularizacija matematike i širenje osnovne matematičke kulture.

U Republici Hrvatskoj, ovo međunarodno matematičko natjecanje održava se već dvadeset godina pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskog matematičkog društva.
U našoj školi se ukupno, od drugog do osmog razreda, prijavilo 130 učenika. Svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu. U 2018. godini dodijeljene su 4484 nagrade i 1423 utješne nagrade.
Oni koji nisu sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju, bit će u prilici pogledati zadatke i rješenja istih koja će biti objavljena 22. travnja 2019. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2019/.
Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2019. godine na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole.
Nadamo se kako su se svi učenici dobro zabavili, ali i naučili nešto novo!

Vaši učitelji matematike

 
Županijsko natjecanje iz geografije PDF Ispis

Dana 18. ožujka 2019. u Sv. Ivan Zelini održalo se Županijsko natjecanje iz geografije. Na natjecanju su sudjelovali: Laura Vugrinović, Filip Šestak, Ante Butorac, Darija Nikšić, Antonija Trumbetaš, Jana Šaban, Marta Rimac i Antonio Bradić. Mentorice učenicima su profesorice Marije Majdak Forjan i Valentine Japec. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i odličnim rezultatima! Također, čestitamo i našim bivšim Hribarovcima Leonu Brnadu i Tinu Šabanu koji su također sudjelovali na natjecanju i postigli zavidne rezultate.

 
Županijsko natjecanje iz odbojke za djevojčice PDF Ispis

U OŠ Rugvica 08. ožujka 2019. održano je Županijsko natjecanje u odbojci za djevojčice 7. i 8. razreda. Sudjelovalo je 7 ekipa Zagrebačke županije. Igralo se na dva terena i u dvije skupine, a učenice naše škole bile su u skupini s OŠ Antuna Augustinčića, Zaprešić i OŠ „Đuro Deželić“, Ivanić Grad i obje ekipe su pobijedile 2:0. U finalu snage su odmjerile s učenicama II. OŠ Vrbovec iz Vrbovca. Bilo je vrlo napeto, a naše su ih učenice pobijedile 2:0, te osvojile zasluženo prvo mjesto i plasirale se na državno Natjecanje koje će se održati u Poreču 25., 26. i 27. ožujka.

Ekipu su činile: Katja Cvitanović, Marta Kitarović, Marta Muhar, Ema Injić, Ellen Ljevar, Klara Bilać, Helena Mlinarić, Matea Marković, Lena Hudan i Paulina Maček, pod voditeljskom palicom mentorice Ivane Martin, prof.
Djevojkama želimo sreću na državnom prvenstvu.

Novinarska skupina

 
Županijsko Natjecanje u znanju hrvatskoga jezika PDF Ispis

Županijsko natjecanje u znanju hrvatskoga jezika održalo se 13.3. u OŠ Pavla Belasa, u Prigorju Brdovečkom. Na natjecanju su nas ponosno predstavljali Magdalena Dorotić, Marta Rimac, Nika Žerjav (7. razred) i Klara Bilać, Patrik Conjar, Bjanka Čagalj, Lena Hudan, Ema Šajnić (8. razred). Njihove su ih mentorice Ivana Đaković, Lidija Klarić, Irena Lacković i Antonija Vađić Žilić dobro pripremile pa su na natjecanju postigli zapažene rezultate.

Novinarska skupina

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...