OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Maturalno putovanje PDF Ispis

 

Sedmi razredi su od 26. do 29. svibnja 2016. bili na maturalnom putovanju po Istri.

Tijekom putovanja posjetili su: Motovun, Pulu, Brijune, Rovinj, Vodnjan i Labin.

Puno su toga vidjeli i naučili, a još više se zabavili i družili.

Na maturalcu mi je bilo najljepše:
… Rovinj i druženje po sobama. Iva M., 7.a
… vodnjanske mumije, Luka D., 7.a
… kupanje, Luka P., 7.a
… šetnje, kupanje, druženje s prijateljima Ivana P., 7.a
… najljepši su mi gradovi bili Motovun i Rovinj, iako smo se morali penjati do Motovuna. Ali najbolje mi je bilo druženje po sobama. Ivana Z., 7.a
… druženje s prijateljima u hotelu, kupanje u moru, spremanje za disko i večernju zabavu, slobodno vrijeme i šetnja Rovinjom. Katarina D., 7.a
… svidio mi se Buba susret u Rovinju. Vito B., 7.a

 
Obavijest roditeljima/skrbnicima učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu PDF Ispis

udzbenik Grad Zagreb i za školsku godinu 2016./2017. organizira povrat dodijeljenih udžbenika u 2015./2016. te nabavlja besplatne udžbenike za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu u Gradu Zagrebu i za učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu a školu pohađaju izvan Grada Zagreba.

Obavještavamo roditelje/skrbnike učenika koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu o obvezi popunjavanja Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu za 2016./2017. (Obrazac 1.).

Obrazac 1. roditelji/skrbnici mogu pronaći i na internet-stranici Grada Zagreba (Zagreb.hr - Nabava udžbenika za 2016./2017.) ili ga mogu osobno preuzeti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25, Zagreb.

Popunjen i potpisan Zahtjev za ostvarivanje prava na besplatne udžbenike roditelji/skrbnici dostavljaju Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport OSOBNO U PISARNICU ILI PUTEM ZEMALJSKE POŠTE (Ilica 25, Zagreb) najkasnije do 24. lipnja 2016. ZAHTJEVU SE PRILAŽE OVJEREN POPIS UDŽBENIKA OSNOVNE ŠKOLE OD STRANE ŠKOLE koju učenik pohađa u školskoj godini 2016./2017. Zahtjevi poslani putem fax-a, e-pošte i sl. neće se razmatrati.


Zahtjev bez priloga smatrat će se nevažećim!

Zahtjevi zaprimljeni do 24. lipnja 2016. do 12.00 sati bit će uključeni u prvi krug isporuke, dok će se za učenike čiji su zahtjevi zaprimljeni od 24. lipnja 2016. do 6. rujna 2016. do 12. sati, udžbenici isporučiti u drugom krugu.

 

Povrat besplatnih udžbenika

U skladu s dopisom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, od 13. svibnja 2016. svi učenici koji su dobili besplatne udžbenike, jer imaju prebivalište u Gradu Zagrebu, dužni su vratiti iste neoštećene/neuništene u školsku knjižnicu zadnji dan nastave.
Popis udžbenika koji se moraju vratiti

Ravnatelj:
Zdenko Ilečić, prof.

 
Čarolija bajki ispunila nam je život PDF Ispis

jasna held

U četvrtak, 19.svibnja 2016., učenike trećih razreda oduševila je pripovjedačica bajki Dubrovčanka Jasna Held. Na zanimljiv, osebujan i kreativan način pripovjedačica je pričala bajke koje se prenose usmeno s generacije na generaciju. Učenici su ozarenih lica i bez daha upijali svaku riječ i saznali da se svako dobro nagrađuje, a zlo uvijek kažnjava, uz poruku da treba što više čitati. Čarolija koju je stvorila ostala je u nama, tako da danima živimo bajkovit život.

 
Turopolje PDF Ispis

turopolje(1) turopolje(2)

U sklopu nastave prirode i društva, učenici trećih razreda učili su o svom zavičaju – Turopolju. Kako ne bi sve bilo u pukoj teoriji, posjetili su Muzej Turopolja. Tamo su vidjeli brojne stare predmete iz svakodnevnog života starih Turopoljaca, alat, oružje. Školski pribor, jedaći pribor, razne dokumente i fotografije. Također, išli su obilazak svog zavičaja. Cilj je bio upoznati Turopolje te najvažnije kulturno-povijesne spomenike zavičaja. Prvo su posjetili Arheološki park Andautoniju u Šćitarjevu, koji krije starorimsko naselje nastalo u 1. stoljeću naše ere na tadašnjem toku rijeke Save. Vidjeli su ostatke termi, stare ceste, amfiteatra … U Šćitarjevu su djeca imala priliku vidjeti kako izgleda prava turopoljska hiža. U Velikoj Mlaki posjetili su kapelicu sv. Barbare, podignute u 17. st. Kapela je  bogato ukrašena raznim motivima, uresima, buketima cvijeća i likovima svetaca. Svojim bogatstvom motiva otkriva nam razdoblje u kojem je nastala – barok. Nakon toga, otišli su u dvorac, tj. Stari grad Lukavec. Osim što im je ispričana povijest toga grada, imali su priliku vidjeti kapelicu zaštitnice Velike Gorice, sv. Lucije, prostoriju u kojoj su se održavala spravišća, prostor u kojem su se zatvarale coprnice i dr. Sljedeće odredište, ujedno i posljednje, bila je kurija Modić – Bedeković u Donjoj Lomnici. Zanimljivo je bilo slušati kako je kurija sagrađena –drvene hrastove planjke na uglovima spajane hrvatskim vuglom – izbočenim rubovima. Život kurije posebno su obilježile njene posljednje stanovnice – sestre blizanke Vilma i Milka Bedeković. Bio je to jedan veoma zanimljiv i uzbudljiv dan.

 
Posjet osmih razreda Vukovaru PDF Ispis

vukovar(1)

vukovar(2)

Osmi razredi su 17. i 18. svibnja bili u gradu Vukovaru u sklopu projekta Posjet osmih razreda Vukovaru. U dvodnevnoj terenskoj nastavi posjetili su: Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, Spomen-dom Ovčara, Masovnu grobnicu Ovčara, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Memorijalno groblje žrtava Domovinskoga rata te Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti. Slušali su i predavanje o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar. Posjet gradu heroju završili su sudjelovanjem u Školi mira te u kvizu znanja, u kojem su našu školu predstavljale učenice Anamarija Bilać i Petra Mihovilić, osvojivši drugo mjesto. Dirnuti onim što su čuli i saznali, iz Vukovara su se vratili puni dojmova svjesni toga zašto je Vukovar grad heroj te s osjećajem zahvalnosti svakoj žrtvi za slobodnu Hrvatsku.

 
Drugačiji, veseliji, sretniji - posebniji tjedan najmanjih! PDF Ispis

Sve je prebrzo prošlo! - zaključili su prvašići nakon najavljenog i provedenog projektnog tjedna „Majka je srce obitelji“.

Dan za danom nizali su se zadaci od okupljanja obitelji i zajedničkog dogovora o njihovim posebnostima, izradom straničnika kojim će se bilježiti najdraže slikovnice i knjige, kocki pričalici baka i djedova o njihovom djetinjstvu, do posebnih dana posvećenih samo mami i tati. Kruna svega bile su dječje priredbe koje su oduševile roditelje i ostale članove obitelji, izmamile suze radosnice majki i baka te ponosne osmijehe očeva i djedova.

... ovaj projekt potaknuo nas je u obitelji na razgovor o nama samima, ponovno smo se podsjetili što volimo, čemu se veselimo... Bili smo sretni i veseli zbog toga...

Posebno veselje bila je priredba povodom Majčinog dana... Mi kao roditelji bili smo jako ponosni...Hvala Vam na tome...

Obitelj Tomašić

Provedeni projekt u 1.r. svidio se cijeloj našoj obitelji. Pokazao se kao uspješan jer je okupio obitelj u neke nove zajedničke aktivnosti.
Priredba je bila prekrasna i vrlo emotivna. Posebne pohvale učiteljici na uloženom trudu i djeci na izvedbi.
Naše dijete je bilo najsretnije jer je mama jedan školski sat provela s njom na nastavi kao učenica.
Sve pohvale za ovaj projekt i veselimo se budućim sličnim!

Ivanka i Robert Kaiser

... promatrajući pogled našeg djeteta koje je cijelo vrijeme pratilo hoće li svi članovi obitelji stići na priredbu, prateći zabrinutost, ponos, sreću i osmijeh koji su se istovremeno miješali, bili smo svjesni kako je važno da smo taj dan, ali i svaki dan njegova odrastanja uvijek uz njega.

Martina i Dominik Živanović

... Vjerujem da je svaki roditelj i član obitelji bio dirnut, sretan i ponosan na svog malog prvašića... MI NA SVOG IVANA JESMO! Sve je bilo jako lijepo, od ruže za svaku mamu, plesa mame i djece, nagradnih kupona, torte...

Martina Preložoček

...djeca su mogla naučiti puno o obiteljskim vrijednostima. Naravno, uz pomoć prekrasnih ljudi koji su uz našu djecu, a to su, naravno, učitelji. Hvala Vam od srca!

Ljiljana Milić

Svaka čast na ideji! Oduševljeni smo projektom... trebalo bi ih biti više...

Đurđica Kovačić

Prekrasna priredba bila je šećer na kraju zanimljivog tjedna, a ujedno i pokazatelj dobre suradnje svih u razredu.

Ivana Bratković


I mi, učiteljice, bile smo sretne, zadovoljne i ponosne na svoje đake, njihovu predanost, marljivost i volju u svim zadacima koje su pratili ovaj tjedan.

Svi smo prepoznali i zaključili kako bi ovakvih druženja trebalo biti više te kako nas ona povezuju i čine bližima.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva prvih razreda

 
Posjet zagrebačkom zoološkom vrtu PDF Ispis

zoo(2) zoo(1)

Naši mali prvašići ne miruju!

Kiša i ružno vrijeme onemogućili su realizaciju terenske nastave u listapadu pa smo posjet zoološkom vrtu odgodili do svibnja. Od osam sati pratilo nas je lijepo sunčano vrijeme koje je i životinje izmamilo iz njihovih nastambi.

Na dolasku nas je dočekala voditeljica koja nas je provela tropskom kućom u kojoj su učenici sudjelovali u zanimljivom predavanju i radionici „Pernati, ljuskavi, dlakavi“. Kako i dolikuje dobrom domaćinu, dočekala nas je cijela lavlja obitelj, a imali smo i priliku vidjeti kako ih timaritelji hrane. Pozirali smo uz dvogrbe deve, posjetili vuka, sove, geparda, bizona, krokodile, zmije, kornjačice... i, naravno, cijelu majmunsku obitelj koja nam je pokazala kako odgajaju mladunčad i brinu se za njih. Šetali smo, uživali, puno razgovarali i počastili se sladoledom. Učenici su pokazali kako imaju i dobro predznanje o mnogim životinjama. Znali su koja je najbrža, koja najdulje spava, koja ima koliko dug životni vijek. Trenutci provedeni na ovoj terenskoj nastavi pamtit će se zasigurno dugo, dugo vremena i ostati u lijepom sjećanju.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva prvih razreda

 
„Slušamo i ilustriramo Pinokija“ PDF Ispis

pinokio(1) pinokio(2)

Tijekom drugog polugodišta učenicima 2. c i 2. e razreda školske knjižničarke čitale su „Pinokija“, talijanskog pisca Carla Collodija. Navedeni naslov spada u lektiru za druge razrede no nažalost, ne odabire se, jer je djelo u cijelosti jako dugačko za tu dob. S obzirom da je veoma zanimljivo, duhovito i što je najvažnije, prepuno dobrih pouka odlučili smo da ga ne želimo izostaviti. Tako su učenici u dnevnom boravku imali priliku čuti cjelokupnu priču o Pinokiju. Za vrijeme slušanja priče učenici su ilustrirali Pinokijeve dogodovštine. Za kraj su napravili naslovnice za navedeno djelo te napisali i ilustrirali što su naučili. Izložbu učeničkih radova i što su sve naučili iz ove „dugačke poučno-zabavne priče“ možete pogledati i saznati u školskoj knjižnici. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine „slušati i ilustrirati Pinokija“ s novim drugašima.


 
Međunarodni dan obitelji PDF Ispis

dan obitelji

„Obiteljski dom ne čine stvari, nego srdačni odnosi među članovima obitelji“ slogan je Ujedinjenih naroda pod kojim su učenici 3. d razreda, 16. svibnja 2016. godine, priredili priredbu za svoje roditelje, bake i djedove. Pismenim sastavom „Moja obitelj“ svaki je učenik opisao svoju obitelj i njene specifičnosti.

Nika Jurić: „…Moja mama je učiteljica i mi zajedno učimo i pišemo zadaće. Volimo se i sretna sam u maminom zagrljaju…“

Gabriel Đukić: „..Ja sam istraživač i hrvač, te volim čitati stripove i knjige. Uzor mi je Nikole Tesla i želim biti baš kao i on…“

Stella Trčak: „…Moja mama je kod kuće jer je na porodiljskom dopustu, ali joj je to kao da je na poslu jer stalno čisti, pere, kuha, ali se i igra s nama…“

Roko Gvozdanović-Radić: „…Moj tata voli vježbati i voziti bicikl. Obožava jesti sir i piletinu…“

Lovro Krišto: „… Mama Davorka radi u smjenama i dolazi umorna s posla, ali uvijek ima vremena da mi pomogne oko zadaće…“

 
Povijest glazbala PDF Ispis

povijest glazbe(2) povijest glazbe(1)

U četvrtak, 12. svibnja 2016., učenici 7.a, 7.b i 7.c razreda slušali su predavanje o povijesti glazbala. Predavanje je održao Marko Požgaj, profesor oboe u „Umjetničkoj školi Franje Lučića“, član Hrvatskog komornog orkestra, stalni honorarni suradnik u kazalištu „Komedija“, te u HNK Split.

Tijekom predavanja učenici su se upoznali s povijesnim razvojem puhačkih glazbala te su imali priliku čuti kako većina njih i zvuči. Usput su naučila kako nastaje zvuk, kako i zbog čega se mijenja. Na predavanju su se podsjetili na gradivo koje su učili u prvom polugodištu.
Nadamo se da ćemo ovakva poučna predavanja slušati i narednih školskih godina.

 
Maestro i Kuhar PDF Ispis

  maestro i_kuhar

U četvrtak, 12. svibnja 2016. učenike 1. i 2. razreda razveselili su „Maestro i Kuhar“. Udruga Glazbene priče pod palicom profesora iz Umjetničke škole Franje Lučića Marka Požgaja i Berislava Arlavija gostovala je u našoj školi u maloj dvorani. Kroz duhovitu predstavu upoznali su učenike s klavirom, oboom, bubanjem, flautom, ksilofonom... Uz zvukove poznatih skladbi učenici su saznali i tko su njihovi skladatelji i nazive istih. U interaktivnoj predstavi učenike se najviše dojmilo odbacivanje kuhara na vikanje Hura!, dirigiranje Kuhara s kuhačom, sviranje Kuhara na njegovim loncima… Kuhar je svojim pokušajima sviranja bio zabavniji od Maestra , ali je na kraju predstave ipak naučio svirati. Djeca su naučila da ne smiju lagati i varati jer će sve uvijek biti otkriveno i time ništa neće naučiti i dobiti. Već sad se radujemo i nadamo njihovoj novoj predstavi…

 
Rudnik Zrinski – tajanstveno podzemlje Medvednice PDF Ispis

rudnik zrinski_2 rudnik zrinski_1

U utorak, 10. svibnja 2016. godine, učenici 3. c i 4. c razreda i njihove učiteljice Đurđa Oljača i Ksenija Petrlin Jurić posjetili su Rudnik Zrinski na Medvednici. Bio je to nagradni izlet za vrijedno sakupljanje staroga papira u protekloj školskoj godini te osvojeno 1. i 2. mjesto.

Primjereno odjeveni i obuveni za još jedan kišni dan u nizu, krenuli smo u otkrivanje tajanstvenoga podzemlja Medvednice. Šetajući hodnicima rudnika i slušajući priče o njemu, naučili smo puno o životu rudara i rudarenju na Medvednici tijekom srednjega vijeka. U rudniku više nema rudara, ali njihova su nas oruđa i stvari nakratko povezali s njihovim životima i vratili u povijest.
S dubokim poštovanjem prema generacijama rudara i svemu što su stvorili predlažemo i vama da otkrijete djelić njihovih tajni. Zahvaljujemo roditeljima i gospodinu ravnatelju Zdenku Ilečiću što su nam omogućili ovaj zanimljiv i, pomalo tajanstven, izlet.

Učiteljica Ksenija Petrlin Jurić

 
Putovanje vlakom i brodom PDF Ispis

putovanje brodom

Učenici 2.a,2.b,2c,2.d te 2.a i 2.b iz PŠ Gradići i učenici 2. razreda iz PŠ Donja Lomnica sa su svojim učiteljicama, asistenticama i učiteljem putovali u okviru terenske nastave, 10. svibnja 2016.godine vlakom u Sisak. Utvrdili su znanje o ponašanju u prometu, prometnim znakovima na kopnu i vodi. Plovili su brodom „Juran i Sofija“ rijekom Kupom. Ponovili su dijelove voda tekućica, naučili kako se zovu dijelovi broda i njegova posada. Iako je kišilo, uživali su u šetnji gradom, puno toga naučili o širem zavičaju učeći u neposrednoj okolini. Neki su izjavili da im je to bila najbolja terenska nastava ikad. Žao nam je što je kiša skratila vrijeme boravka u Sisku.

 
Sreća ima tvoje lice, mama! PDF Ispis

majcin dan(1) majcin dan(2)

Učenici 1.a, 1.b i 1.d razreda povodom Majčinog dana pripremaju prigodnu priredbu i pozivaju sve roditelje, bake, djede, tete i sve koji vole bezbrižan dječji osmijeh, pjesmu i ples da im se pridruže te svojim dolaskom ohrabre, i pljeskom nagrade, vrijedne prvašiće:

  • 1.d – UTORAK 10.5.2016. u 18 sati u učionici broj 35
  • 1.b – SRIJEDA 11.5.2016. u 18 sati u učionici broj 30
  • 1.a – ČETVRTAK 12.5.2016. u 18 sati u učionici broj 32

Ujedno najavljujemo suradnju učenika, učiteljica te članova obitelji prvih razreda u provođenju projektnog tjedna „Majka je srce obitelji“ od 8.5.2016., Majčinog dana, do 15.5.2016., Dana obitelji, kojom ćemo naglasiti važnost obitelji i škole u uspjehu učenika, stjecanju i razvijanju partnerstva između škole i obitelji.
Prilažemo pismo roditeljima, a o provođenju, rezultatima i uspjehu ostvarenoga pisat ćemo nakon provedenog projekta.

Učiteljica Vesna Stipić

 
Upis u prvi razred za školsku godinu 2016./2017. PDF Ispis

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara i u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja, počevši od 15. travnja 2016. 

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2016. godine imaju navršenih 6 godina života.

 

Na zahtjev roditelja ili staratelja u popis djece dorasle za upis Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji će uvrstiti i djecu koja do 31. ožujka 2016. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Andrea Kružić Lulić (Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 6227-555, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne, djeca se za pregled naručuju telefonom). Pregled kod dr. Andree Kružić Lulić obavljaju SVA djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara. 

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01/6222-134

Pedagoginja: Milka Dobrić

Defektologinja: Katarina Sikirić Lukić

Psihologinja: Matea Maković

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 40 od 50

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:11
Posjeta jučer:106
Posjeta ovaj mjesec:1019

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...