OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti PDF Ispis

 PROGRAM IDENTIFIKACIJE DAROVITIH UČENIKA

Cilj programa je otkrivanje potencijalno darovitih učenika, podrška i poticaj darovitima te njihovim roditeljima. Identifikacija se provodi među učenicima 3.-ih razreda, a provodi je školski psiholog u suradnji s učiteljima.

Uočavanje znakova sposobnosti najznačajnija je početna stepenica u brizi za razvoj darovitih. Hoće li se odrastanjem njihov potencijal realizirati u talent ovisi o više različitih faktora, o njihovoj okolini i njima samima.

U sklopu programa, psihologinja škole održava susrete darovitih učenika 4.-ih razreda i predavanja za roditelje. 

 

TeenCAP

Program prevencije napada na mlade 

Ciljevi  programa:

  • Smanjivanje ranjivosti mladih na sve oblike napada kroz poučavanje vještina kako se nositi i kako prepoznati potencijalno opasne situacije.
  • Povećati informiranost zajednice o problemu nasilja nad tinejdžerima.  
  • Mijenjati osnovne stavove koji leže u pozadini nasilništva.

Program se sastoji od 3 dijela: predavanja za osoblje škole, predavanja za roditelje i trodnevnih radionica za učenike 8.razreda. S učenicima se obrađuju sve vrste napada, a najviše različiti oblici seksualnih napada. Provode ga profesor TZK-a i psihologinja škole u suradnji s Udrugom roditelja „Korak po korak” čiju su edukaciju u tu svrhu završili.

 

MAH-1

Mogu ako hoću 1 - Preventivni program  koji uključuje upoznavanje učenika 4.-ih razreda s osnovnim poslovima policije i  policijskom postajom. Cilj programa je razvijanje suradničkog odnosa s državnim službama, osobito s policijom.U dogovoru s PU Zagrebačkom, učiteljice 4.-ih razreda odvode učenike u Policjsku postaju Velika Gorica gdje imaju razgledavanje uz stručno vodstvo.

 

 

MAH 2

Mogu ako hoću 2 - Program informiranja roditelja o problemu ovisnosti i nasilja.  Roditelje se kroz predavanja upoznaje s policijskim postupcima u slučajevima nasilja i ovisnosti, a sve u cilju kako bi mogli pomoći sebi i svojoj djeci.Policijski službenici iz Informativnog centra za prevenciju drže predavanja roditeljima učenika 6. razreda u prostoru škole.

 

 

PiA

Prevencija i Alternativa - Program prevencije konzumacije alkohola, droge, cigareta te prevencije vandalizma.Program je namijenjen učenicima 6.-ih razreda i provodi ga Policijska uprava zagrebačka u prostoru škole.Predavanja na poučan način prate problem ovisnosti, njegove uzroke i posljedice te učenicima nude alternativu takvom obliku života.

 

 

POZITIVA-PREVENTIVA

Program pozitivne psihologije. Program je namijenjen učenicima 4.-ih razreda. Provode ga učitelji na svojim satovima razrednog odjela, uz podršku stručne službe škole.Program su pokrenule pedagoginja i psihologinja, školske godine 2006./2007., sa željom da se s učenicima provode radionice prevencije koje razvijaju temeljne ljudske vrijednosti i vrline. Stručne suradnice su prvo same provele pilot projekt u dva četvrta razreda i paralelno provodile istraživanje koje je na kraju potvrdilo uspješnost i učinkovitost programa.  Radionice su opisale u svom priručniku  “Pozitiva-preventiva” koji sada koriste i učitelji. Neke su radionice dijelom preuzete iz knjige “Kako biti bolji”, Dubravke Miljković i Majde Rijavec, i prilagođene ( jer su bazično namijenjene za srednjoškolce).

 

 

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

profesionalna orijentacija Profesionalna orijentacija skup je postupaka pomoću kojeg se pojedinci usmjeravaju u ona područja rada koja najbolje odgovaraju njihovim intelektualnim sposobnostima, osobinama ličnosti, profesionalnim interesima te zahtjevima i mogućnostima na tržištu rada.

 

Pročitaj više...


PROJEKT KUMSTVO

denis kweji_2014

Vijeće učenika naše škole pokrenulo je humanitarnu akciju povodom Međunarodnog dana tolerancije 2010./2011. školske godine. Prikupljao se novac za kumstvo i opremanje sirotišta u biskupiji Songea u Tanzaniji. Prikupljeno je ukupno 3.564,35 kuna. Od toga je 2.538,76 kuna uplaćeno za opremanje sirotišta + 25,39 kuna provizije, a ostatak od 1.000,00 kuna uplaćen je za kumstvo.


 

Pročitaj više...

 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...