OS Nikole Hribara - Velika Gorica

eTwinning projekti 2019./2020. PDF Ispis

100. dan škole Udruge ZVONO

https://live.etwinning.net/projects/project/217315

100. dan škole Udruge Zvono 2020. Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini šestu godinu za redom obilježavamo ga ostvarujući cilj projekta - okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre te međupredmetne korelacije i aktivnosti.
Učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s Planom i programom i Godišnjim izvedbenim kurikulumom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.
Projekt je sljednik projekta 100. dan škole koji je za RH pokrenula Sandra Vuk.
Ovogodišnje voditeljice na eTwinning platformi su Adrijana Leko i Patricija Hercog.

Dan jabuka 3 2019. - 20. "Po jedna jabuka svaki dan, tjera doktora iz kuće van!"
Upoznavanje učenika sa uticajem jabuke na naše zdravlje, koristima od jabuke, vrstama jabuke, načinom konzumiranja jabuke i proizvoda od jabuke, organizovanje kreativnih, likovnih i literarnih radionica, jabuka u matematici i jabuka u igrokazu. Jabuka -put nastanka jabuke od sjemenke do ploda.

Svjetski tjedan svemira, šk.god. 2019.-2020. Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada.
Svake godine velika većina učitelja diljem naše domovine obilježi taj tjedan i u svom razrednom odjelu. U projektu mogu sudjelovati sve dobne skupine djece od predškolske dobi na dalje. Tema je djeci interesantna i njihovi interesi za tu vrstu sadržaja su veliki. Postoji velika lepeza materijala iz kojih učenici i učitelji mogu dobiti informacije, istraživati i proširiti svoje dosadašnje vidike.
Aktivnosti se mogu provoditi u svim predmetnim područjima.

Književnik mog zavičaja, šk.god. 2019.-2020. Projekt je namijenjen učenicima osnovne škole. Sudionici u projektu upoznat će život, rad i stvaralaštvo književnika koji je povezan sa zavičajem u kojem učenik živi, na zanimljive i kreativne načine, primjereno dobi učenika. Svoje spoznaje, uratke i stvaralačke aktivnosti podijelit će s drugim sudionicima projekta. Projekt će se realizirati u okviru kurikuluma nastavnih predmeta, međupredmetnih tema i izvannastavnih aktivnosti. Uporabom novih tehnologija stvarat će se sadržaji kojima se dijele stečene spoznaje i ideje, razvijaju vještine i potiče stvaralaštvo i kreativnost kod drugih učenika i učitelja.


U svijetu likovnih umjetnika 2/ art in my heart

https://live.etwinning.net/projects/project/198505

U svijetu likovnih umjetnika 2, šk.god. 2019.-2020. U projektu će se učenici upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine potaknuti na učenje i stvaranje likovnih djela, učiti kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. Na taj način razvijat će kreativnost i naučiti kritički promišljati. Svoje ostvaraje prikazat će na malim prilagođenim izložbama, kako u ustanovi, tako i u lokalnoj zajednici na tradicionalan i suvremen način koristeći dostupne tehnologije.

Obitelj i ja, šk. god. 2019. - 20. Projektne aktivnosti usmjerene su na izgradnju suradnje, tolerancije i međusobnog uvažavanja unutar razrednog odjela, škole i obitelji te uključivanje roditelja u školske aktivnosti s ciljem uspostave kvalitetne suradnje na dobrobit učenika. Projektne aktivnosti doprinijet će ostvarivanju ishoda predmetnih kurikuluma i ishoda međupredmetnih tema.

Jadranka Jelisavac - NQL
Vesna Stipić - NQL

Sigurnim korakom u školu 1, šk.god. 2019.-2020. Ovim projektom želimo razviti suradnju učitelja i učenika prvih razreda osnovne škole koji u novoj školskoj godini započinju rad po novim predmetnim kurikulumima. Želimo ih osnažiti u primjeni digitalnih alata u nastavi te potaknuti na međusobnu suradnju i razmjenu iskustava. Polazište u planiranju aktivnosti su ishodi učenja te očekivanja međupredmetnih tema s posebnim naglaskom na MPT IKT. Želimo ih ostvariti kroz sve nastavne predmete i sve međupredmetne teme. Naglasak je na suvremenim metodama poučavanja, aktivnom učenju, radionicama, učenju istraživanjem i rješavanjem problema te primjeni različitih vrsta igara u nastavnim / projektnim aktivnostima.

 

I”ll sent you a Christmas card – CHRISTMAS CARDS EXCHANGE 2019 
https://live.etwinning.net/projects/project/202633

I'll send you a Christmas card - CHRISTMAS CARDS EXCHANGE 2019 šk.god.2019.-2020.“Christmas lights, Christmas bells hanging on the tree,
I’ll send you a Christmas card if you send one to me”

We want to share this Christmas feeling by exchanging handmade cards and good wishes written in English with every school participating in the project. The students will make Christmas cards using various techniques and send them to all partner schools by traditional mail.
We would like to have 15 different countries in the project.
This is the sixth edition of the project.

Vesna Lukinić - NQL

Razglednica moga zavičaja, šk.god. 2019.-2020.Namjena projekta je potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj.
Odabranim aktivnostima učenici će učiti o svom zavičaju kroz istraživački rad, a zatim svoje radove predstaviti učenicima drugih škola uključenih u projekt.
Projekt će se realizirati na nastavi pojedinih nastavnih predmeta i područja (prema Planu rada svakog učitelja) obradom i aktivnostima provođenja nastave i izvannastavnih aktivnosti.
Razglednica moga zavičaja autorski je projekt učiteljice Sandre Vuk.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...