OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Turopoljska podgutnica predstavljena u Irskoj PDF Ispis

Erasmus Podgutnica (2)

Prošlog je tjedna u Dublinu održan međunarodni tečaj stručnog usavršavanja za učitelje i nastavnike „Flipped Classroom” (engl. Obrnuta učionica) na kojemu je sudjelovala učiteljica engleskog jezika Sanja Božinović iz Osnovne škole Nikole Hribara, u sklopu Erasmus projekta „Teaching for the Future”.

Sudionici tečaja u školu Teacher Academy Ireland došli su iz Cipra, Hrvatske, Njemačke, Poljske i Španjolske kako bi učili i razmjenjivali primjere dobre prakse u održavanju nastave pristupom u kojem je tradicionalni način učenja obrnut tako da se učenici prije dolaska u razred upoznaju s nastavnim materijalom, a vrijeme u razredu koristi se za produbljivanje znanja vježbama, rješavanjem problemskih zadataka i suradničkim učenjem.

Za predstavljanje zemlje i kraja iz kojeg dolazi učiteljica Sanja Božinović pokazala je podgutnicu i održala kratko predavanje o crvenom rupcu koji se smatra pretečom kravate. Za tu prigodu Turistička zajednica Velike Gorice pripremila je originalan suvenir u izrezbarenoj drvenoj kutiji, film o podgutnici i više primjeraka promidžbenih knjižica na engleskom jeziku.

Predavanje i demonstracija vezanja podgutnice izazvala je veliku pozornost. Razgovor se nastavio o jezicima u kojima je riječ za kravatu slična kao u hrvatskome te o ostalim ljepotama i zanimljivostima Turopolja o kojima je učiteljica Božinović rado govorila.

Prezentacija se može pogledati ovdje a više informacija o predstavljanju i tečaju na blogu Dublin Flipped Classroom.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...