OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Ritmička skupina PDF Ispis

Programski sadržaji ritmičke skupine odvijaju se jednom tjedno tijekom nastavne godine.

Aktivnosti ritmičke skupine planiraju se školskim kurikulom i godišnjim planom i programom rada neposrednih nositelja ove odgojno – obrazovne djelatnosti u našoj školi.

Cilj ove skupine je poticanje kreativnosti učenika, briga za zdravlje, rast i razvoj, koordinacija pokreta te poboljšanje kvalitete života.

Učenici usvajaju elemente raznih vrsta plesova kojima utječemo na lijepo i pravilno držanje tijela, skladnost pokreta i točnost izvođenja zadanog. Učenici i samostalno osmišljavaju nove pokrete. S učenicima se radi individualno, ovisno o njihovim sposobnostima, u skupini i u paru. Intenzivniji je rad uoči razrednih i školskih svečanosti kao i nastupa izvan škole.

Sve naučeno prezentiramo roditeljima, a i široj društvenoj zajednici priredbama povodom početka nastavne godine, Dana zahvalnosti za plodove zemlje, Svetog Nikole, Dan škole, Božićnog koncerta, fašnika, završetaka školske godine.

Učiteljice u razrednom odjelima organiziraju priredbe povodom značajnih događaja: U susret božićnim i novogodišnjim blagdanima, Valentinovo, Proljeće, Majčin dan, Đački festival, Mali talenti, I na kraju…

Svi učenici u razredu polaznici su ritmičke skupine. U rad se uključuju i roditelji naročito oko nabave odjeće i ostalih koreografskih rekvizita.

Tijekom rada nastojimo razvijati humane odnose među učenicima. Zbližavamo učenike i učiteljice međusobnom suradnjom i nadopunjavanjem u radu. Ujedno zadovoljavamo i želju za natjecanjem stvarajući ugodno ozračje i radost zajedničkog druženja.

 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...