OS Nikole Hribara - Velika Gorica

O školi PDF Ispis

  Osnovna škola Nikole Hribara jedna je od prostorno i brojem učenika najvećih  u Republici Hrvatskoj. Izgrađena je 1983. godine kao četvrta škola u Velikoj Gorici. Iste je godine počela s radom pod nazivom OŠ “Stjepan Fabijančić-Japa”. Od samog osnutka u svom sastavu ima dvije područne škole: PRO Lomnica i PRO  Gradići.

  Godine 1992. na inicijativu djelatnika i roditelja, škola mijenja naziv i dobiva ime poznatog turopoljskog graditelja i dobrotvora Nikole Hribara. Škola obuhvaća dio gradskog područja Velike Gorice te naselja Gradići, Petrovina i Donja Lomnica.  

  U prvih sedam godina svoga postojanja i rada škola je imala svake školske godine više od 1500 učenika. Posljednjih se godina broj učenika smanjuje.

  Sama škola je dobro i stručno ekipirana. Uz ravnatelja, škola ima pedagoginju, socijalnu pedagoginju, psihologinju, dvije knjižničarke, tri administrativna djelatnika, 35 učitelja razredne nastave i 54 učitelja predmetne nastave te 18 ostalih djelatnika.

  U ovako kratkoj povijesti učenici su postizali zapažene rezultate i osvajali brojna priznanja što je svakako zasluga djelatnika koji su sate i sate provodili na dodatnom radu s darovitim učenicima te vodili i organizirali mnoge izvannastavne aktivnosti.

 Škola je poznata po organizacijama prigodnih javnih priredbi i manifestacija u kojima uz djelatnike i učenike sudjeluju i roditelji. Na Dan škole, Dan kruha i u drugim značajnijim prigodama školu posjeti oko tisuću roditelja i gostiju. Roditelji se aktivno uključuju i u uređenje škole. Posebno su bile zapažene akcije uređenja područnih škola u kojima su roditelji sami prikupljali sredstva i većinu radova izvodili sami. Dobru suradnju škola ostvaruje i s mnogobrojnim gospodarskim i kulturnim organizacijama na ovom području.

  Na prijelazu u novo tisućljeće škola je tiskala monografiju “Ususret novom tisućljeću”. 

 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...