OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Područna škola Gradići PDF Ispis

  PODRUČNA ŠKOLA GRADIĆI

Slavonska 1A

 

Gradići

10410 Velika Gorica

Tel/fax: 01/621-6666

 

Gradići, naselje u Turopolju, administrativno pripada Gradu Velikoj Gorici. Petrovina, susjedno naselje, prvi put se spominje 1279. godine kao sjedište župe u Polju, tj. Turopolju (“beate virginis in campo“).

To je četverorazredna područna škola koja je započela s radom 1955. godine u novoj školskoj zgradi, koja je imala tri učionice i dva stana za učitelje.

Škola je uređivana 90.-ih godina prošlog stoljeća, akcijom koju su pokrenuli članovi Zajednice doma i škole, kojoj se pridružio i Mjesni odbor Gradići u suradnji s mještanima obrtnicima i roditeljima učenika. Tom prilikom sagrađeno je predvorje, uređene učionice i zbornica te sanitarni čvor.

2009. godine obnovljene su dvije postojeće učionice, dok su se 2010. godine na mjestu stanova i manje učionice sagradile dvije velike učionice, jedna mala učionica i zbornica te dvorana u potkrovlju.

2011. godine, tijekom ljeta, uređen je i stariji dio škole. Uređeni su sanitarni čvorovi za učenike i učitelje, blagovaonica te krovište. Na cijelu školu stavljena je nova fasada.

 


Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...