OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Knjižnica


O projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ PDF Ispis

Projekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih vještina, slušanja i ilustriranja. S obzirom da je „Pinokio“ Carla Collodija na popisu lektire za drugi razred, knjižničarke čitaju Pinokija učenicima produženog boravka drugih razreda. Dok knjižničarke čitaju, učenici slušaju, zamišljaju i ilustriraju prizore iz knjige. Izražajnim čitanjem književnog teksta oplemenjuje se bogatstvo književnog govornog izražaja, razvija ljubav prema čitanju, hrvatskom jeziku i pisanoj riječi te potiče stvaralačko izražavanje učenika. Nakon pročitane knjige, u svrhu upoznavanja medijske kulture i izražavanja kritičkog mišljenja, knjižničarke s učenicima gledaju animirani film „Pinokio“ i razgovaraju o sličnostima i različitostima knjige i filma. Projekt završava izložbom radova učenika.

 

 

PINOCCHIO 

Pustolovine nestašnog lutka Pinocchia ponovno su „oživjele“ kroz ilustracije, a ovoga puta u 2. b i 2. d razredu! Slušajući i koristeći se maštom učenici su ilustrirali dobre, ali i one loše zgode koje je lutak doživio. Zato pogledajte kako je lutak unatoč svemu tome uspio postati pravim dječakom!

pinocchio

 
Čitateljski kutić PDF Ispis

lektirni kutic2

Vaši vršnjaci preporučuju

Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige 


Videosadržaji:

Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d

Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f

 
Filmovi PDF Ispis

filmovi

MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za prijavu u e-dnevnik.

Anka 

Goethe institut – filmovi na njemačkom jeziku 

 
Lektira PDF Ispis

Lektira

Popis lektire 

E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za prijavu u e-dnevnik.

Lektirni kutić

 
Audio priče PDF Ispis

Audio

 

 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Stranica 1 od 3

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...