OS Nikole Hribara - Velika Gorica

O školi PDF Ispis

  Osnovna škola Nikole Hribara jedna je od prostorno i brojem učenika najvećih  u Republici Hrvatskoj. Izgrađena je 1983. godine kao četvrta škola u Velikoj Gorici. Iste je godine počela s radom pod nazivom OŠ “Stjepan Fabijančić-Japa”. Od samog osnutka u svom sastavu ima dvije područne škole: PRO Lomnica i PRO  Gradići.
  Godine 1992. na inicijativu djelatnika i roditelja, škola mijenja naziv i dobiva ime poznatog turopoljskog graditelja i dobrotvora Nikole Hribara. Škola obuhvaća dio gradskog područja Velike Gorice te naselja Gradići, Petrovina i Donja Lomnica.  
  U prvih sedam godina svoga postojanja i rada škola je imala svake školske godine više od 1500 učenika. Posljednjih se godina broj učenika smanjuje.
  Sama škola je dobro i stručno ekipirana. Uz ravnatelja, škola ima pedagoginju, psihologinju, defektologinju, dvije knjižničarke, tri administrativna djelatnika, 32 učitelja razredne nastave i 48 učitelja predmetne nastave te 19 ostalih djelatnika.
  U ovako kratkoj povijesti učenici su postizali zapažene rezultate i osvajali brojna priznanja što je svakako zasluga djelatnika koji su sate i sate provodili na dodatnom radu s darovitim učenicima te vodili i organizirali mnoge izvannastavne aktivnosti.
  Škola je poznata po organizacijama prigodnih javnih priredbi i manifestacija u kojima uz djelatnike i učenike sudjeluju i roditelji. Na Dan škole, Dan kruha i u drugim značajnijim prigodama školu posjeti oko tisuću roditelja i gostiju. Roditelji se aktivno uključuju i u uređenje škole. Posebno su bile zapažene akcije uređenja područnih škola u kojima su roditelji sami prikupljali sredstva i većinu radova  izvodili sami. Dobru suradnju škola ostvaruje i s mnogobrojnim gospodarskim i kulturnim organizacijama na ovom području. 
Na prijelazu u novo tisućljeće škola je tiskala monografiju “Ususret novom tisućljeću”.  

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 11

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...