OS Nikole Hribara - Velika Gorica

O školi PDF Ispis

  Osnovna škola Nikole Hribara jedna je od prostorno i brojem učenika najvećih  u Republici Hrvatskoj. Izgrađena je 1983. godine kao četvrta škola u Velikoj Gorici. Iste je godine počela s radom pod nazivom OŠ “Stjepan Fabijančić-Japa”. Od samog osnutka u svom sastavu ima dvije područne škole: PRO Lomnica i PRO  Gradići.
  Godine 1992. na inicijativu djelatnika i roditelja, škola mijenja naziv i dobiva ime poznatog turopoljskog graditelja i dobrotvora Nikole Hribara. Škola obuhvaća dio gradskog područja Velike Gorice te naselja Gradići, Petrovina i Donja Lomnica.  
  U prvih sedam godina svoga postojanja i rada škola je imala svake školske godine više od 1500 učenika. Posljednjih se godina broj učenika smanjuje.
  Sama škola je dobro i stručno ekipirana. Uz ravnatelja, škola ima pedagoginju, psihologinju, defektologinju, dvije knjižničarke, tri administrativna djelatnika, 32 učitelja razredne nastave i 48 učitelja predmetne nastave te 19 ostalih djelatnika.
  U ovako kratkoj povijesti učenici su postizali zapažene rezultate i osvajali brojna priznanja što je svakako zasluga djelatnika koji su sate i sate provodili na dodatnom radu s darovitim učenicima te vodili i organizirali mnoge izvannastavne aktivnosti.
  Škola je poznata po organizacijama prigodnih javnih priredbi i manifestacija u kojima uz djelatnike i učenike sudjeluju i roditelji. Na Dan škole, Dan kruha i u drugim značajnijim prigodama školu posjeti oko tisuću roditelja i gostiju. Roditelji se aktivno uključuju i u uređenje škole. Posebno su bile zapažene akcije uređenja područnih škola u kojima su roditelji sami prikupljali sredstva i većinu radova  izvodili sami. Dobru suradnju škola ostvaruje i s mnogobrojnim gospodarskim i kulturnim organizacijama na ovom području. 
Na prijelazu u novo tisućljeće škola je tiskala monografiju “Ususret novom tisućljeću”.  

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 11

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...