OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Produženi stručni postupak
Produženi stručni postupak PDF Ispis

Poludnevni boravak u Osnovnoj školi Nikole Hribara djeluje u dvije grupe od 1996. godine. Jedna grupa od 9 do 14 sati, a druga od 12 do 17 sati.
Voditeljice su Mirica Mrmić, profesorica socijalne pedagogije i Katarina Pelc, diplomirana socijalna radnica.
Poludnevni boravak - produženi stručni postupak je sociopedagoški tretman djece s očitovanim poremećajima u ponašanju i učenju, koji se provodi pri osnovnim školama.
Osnovni cilj ovog oblika rada predstavlja rana intervencija u svakom pojedinom slučaju, pružanje neposredne, kontinuirane pomoći učenicima  u otklanjanju očitovanih problema te preveniranju njihova intenziviranja.
Korisnici tretmana su djeca od drugog do osmog razreda, u čijem su ponašanju i učenju zapaženi neki od poremećaja.
Tretman djece provodi se po metodi grupnog i individualnog rada.
Stručnjaci, prije svega socijalni pedagozi, osim vođenja grupe, praćenja statusa djeteta odgovarajućom dokumentacijom, uključuju u skrb oko djeteta nastavnike, pedagošku službu škole, a prema potrebi i druge službe.
Poludnevni boravak djeluje u osnovnoj školi, u primjerenim prostornim uvjetima. Djeca svakodnevno u grupi provode pet sati, a to je vrijeme u kojem organiziraju različite aktivnosti te rad na saniranju teškoća i savladavanju obrazovnih sadržaja.

 

 Mirica Mrmić i Katarina Pelc

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 1 od 2

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Izvannastavne aktivnostiMladi istraživači

Srijeda, 25 Veljača 2015

article thumbnail  Mladi istraživači su učenici 7. i 8. razreda dodatne nastave kemije koji se kroz znanstvene metode tj. kritičko promatranje i izvođenje pokusa, uče rješavanju problema i otkrivaju...
... pročitaj cijeli tekst...

Izvannastavne aktivnostiCvjećari

Utorak, 10 Ožujak 2015

article thumbnailAktivnim sudjelovanjem u praktičnim radovima učenici naše škole upoznaju i usvajaju znanja o njezi i razmnožavanju najčešćih ukrasnih biljaka posađenih u otprilike 110 posuda. Time se kod...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...