OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Izvannastavne aktivnosti
 

Učenicima naše škole na raspolaganju su razne izvannastavne aktivnosti, možemo se pohvaliti da postižemo zapažene rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima.

 Popis svih izvannastavnih aktivnosti i vrijeme održavanja



Cvjećari PDF Ispis

Aktivnim sudjelovanjem u praktičnim radovima učenici naše škole upoznaju i usvajaju znanja o njezi i razmnožavanju najčešćih ukrasnih biljaka posađenih u otprilike 110 posuda. Time se kod učenika razvija ljubav i osjećaj za prirodu i biljni svijet, a ujedno razvijaju suradničke odnose i stječu radne navike. Osim u dogovoreno vrijeme učenici i učitelj brinu se o biljkama i izvan tog vremena, a sve u cilju ljepšeg i ugodnijeg okoliša naše škole.

„U tom divljenju i čuđenju nad prirodom osjeti ponos što si dio nje!“- „Čarolija šume“, Božica Jelušić.

Voditelj: Branka Vican

 
Zabavni njemački PDF Ispis

zabavni njemacki  

„Zabavni njemački“ naziv je dodatne nastave njemačkog jezika na kojoj se njemački jezik želi približiti učenicima zanimljivim i poznatim temama. Korištenjem već savladanog vokabulara potiče se izražavanje osobnog stava o zadanoj temi, a obradom novih tekstova usvajanje novih, manje poznatih riječi i sadržaja. Učenici imaju više prostora razgovarati na njemačkom jeziku, razmjenjivati mišljenja te češće doći do izražaja. Putem zabavnijih, njima izazovnijih zadataka potiče ih se na zajednički ili individualni rad kroz koji oni polako usvajaju nove konstrukcije i razne izraze, koriste ih na licu mjesta te na taj način postepeno uče razmišljati na stranom jeziku. No uz sve navedeno, naglasak je ipak na zabavi jer je cilj da učenici u opuštenoj atmosferi čim više komuniciraju na njemačkom jeziku.

 
Rukometna sekcija PDF Ispis

rukometna skupina  

Rukometna sekcija u OŠ Nikole Hribara djeluje već niz godina, a spada pod izvannastavne aktivnosti. U rukometnu sekciju uključeni su učenici i učenice naše škole od petog do osmog razreda. Termini održavanja izvannastavnih aktivnosti Rukometne sekcije su dva puta tjedno u dogovoreno vrijeme kada učenici nemaju nastavu. Svaki trening unaprijed je programiran i provodi se prema unaprijed određenom planu i programu izvannastavnih aktivnosti. Treninzi se sastoje od učenja novih elemenata iz područja rukometne igre te usavršavanja tehnike i taktike. Vrlo važan faktor u djelovanju rukometne sekcije je pozitivan utjecaj na formiranje pozitivnih osobina ličnosti, poticanje na međusobnu suradnju te socijalizacija. Unutar rukometne sekcije organiziraju se brojne “trening utakmice” između škola u kojima učenici i učenice pokazuju stečeno znanje, ostvaruju nova prijateljstva te razvijaju natjecateljski duh. Rukometna sekcija priprema učenike i učenice za sudjelovanje na gradskom, županijskom, poluzavršnom i državnom natjecanju. OŠ Nikole Hribara godinama ostvaruje odlične rezultate na razini grada i županije.

 
Mladi istraživači PDF Ispis

  mladi istarzivaci

Mladi istraživači su učenici 7. i 8. razreda dodatne nastave kemije koji se kroz znanstvene metode tj. kritičko promatranje i izvođenje pokusa, uče rješavanju problema i otkrivaju ljepote kemije.

CILJ: Uvođenje učenika/ca  u istraživački pristup u nastavi, poticanje kreativnosti  i razvijanje samopouzdanja kroz samostalno izvođenje pokusa. Također, samostalno zaključivanje o uzrocima opaženih promjena , ali i rješavanje problema  uz konstruktivnu suradnju i timski rad.

ZADAĆE: Razvijanje vještina sigurnoga i urednog rukovanja kemijskim priborom i kemikalijama, vježbanje opisivanja rezultata opažanja  i tumačenje  prirodnih pojava na temelju usvojenih teorija i pokusa. Posebice, razvijanje vještine rješavanja računskih zadataka.

Voditeljica: Anita Kovačević, prof. kemije

 
Školski orkestar PDF Ispis

skolski orkestar

Školski orkestar broji 15-tak djece. Tu su učenici koji idu u glazbenu školu, ali i oni koji jednostavno žele naučiti svirati neko glazbalo. 

U orkestru sviramo različita glazbala: sintesajzer, gitara, flauta, tamburice, različite udaraljke koje škola ima, razvijamo timski rad, savladavamo osnove glazbene pismenosti i kulture, učimo svirati, služiti se notama i svirati iz partitura.
Sudjelujemo u kulturnoj i javnoj djelatnosti škole. Družimo se i uživamo!

Voditeljica: Branka Kopilović, prof. glazbene kulture

 
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 1 od 4

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...