OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti


Božidar Ražić - u spomen PDF Ispis

 

Božidar Ražić (1947.-2011.) (1947.-2011.)

Preminuo je 10. srpnja 2011. prof. Božidar Ražić.

Rođen je 24.11.1947. u Gornjem Kosinju u općini Gospić. Osnovnu školu završio je u svom rodnom mjestu. 1962. upisuje Bogoslovnu gimnaziju u Rijeci, a 1962. nastavlja školovanje na Visokoj bogoslovnoj školi u Rijeci. Nakon dvije godine napušta istu i prelazi na Pedagošku akademiju u Pulu gdje upisuje Odsjek hrvatskog jezika. Diplomirao je 1970. Godine 1976. oženio se s Biljanom s kojom ima dvije kćerke - Anamari i Ivanu. Radio je u OŠ Gornji Kosinj, Dopunskoj školi u Njemačkoj , OŠ Kravarsko, OŠ Velika Mlaka, a od 1991. godine do kraja svog životnog vijeka u OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici.

Kolega Božidar je s puno ljubavi i strpljenja prenosio generacijama učenika znanje i ljubav prema svom jeziku, ljubav prema riječi…

Ljubav prema svome jeziku odražava se i u odnosu i ljubavi prema čovjeku, a sve to može biti djelotvorno u poniznosti i skromnosti kakvu je i naš kolega Božo živio, ali ne u strahu bojažljivo, nego sigurno i ponosno. Indijski pjesnik Tagore piše: “Smrt jednog ubije, a mnoge rani.“ Mi smo ovdje svi ranjeni , osjećamo prazninu i pustoš i pitamo se zašto?

Teško ćemo naći odgovor, osim u vjeri i nadi da smrt nije kraj. Ona je prijelaz iz jedne Božje ruke u drugu,a jedini zadatak u životu koji trebamo svi ostvariti jest - ostaviti iza sebe trag! Po tome će nas svi pamtiti. I mi se po tim dobrim tragovima sjećamo našeg prijatelja Božidara.

Djelatnici OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica

 
Početak nastave PDF Ispis

Osnovna škola Nikole Hribara

Velika Gorica, 26.08.2011.

 

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

 

Nastava u školskoj godini 20011./12. počinje 5. rujna 2011. godine.

 Popis učenika 1. razreda

 Popis učenika 5. razreda

Matična škola

Za učenike prvih razreda nastava počinje prema slijedećem rasporedu:

1. C,D - u 10.00 sati

1. A,B - u 11.00 sati

 

Za učenike od 2. do 8. razreda u II turnusu nastava počinje u 8.00 sati, a u I turnusu u 14.00 sati.

I turnus:

II turnus:

2.A,B,C

2.D*,E

3.A,B

3.C,D

4.A,B

4.C,D,E

5.A,B,C

5.D,E,F

6.A,B,C

6.D,E,F

7.A,B,C

7.D,E,F

8.A,B,C

8.D,E,F,G

*Učenici 2.B i 2.D su u produženom boravku i nastava im počinje u 8 sati.

Zaziv Duha Svetoga i blagoslov za početak školske godine održat će se u nedjelju 11.09.2011. u 9, 11 i 18,30 sati god. u Crkvi Sv. Petra i Pavla.


PRO Gradići

NOVO! Svi razredni odjeli u PŠ Gradići polazit će školu u isto vrijeme, točnije ujutro od 8h.

Prvi dan škole u PŠ Gradići  5. 9. 2011. za učenike 1.B razreda počet će u 8h, a 1.A razreda u 14h.

I turnus: 1.A razred  1.B razred 2. razred  3. razred  4. razred

Zaziv Duha Svetoga i blagoslov za početak školske godine održat će se u nedjelju 11.09.2011. u 9.00 sati u Crkvi Sv. A. Padovanskog u Gradićima.

 

PRO Lomnica

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava u II turnusu počinje u 8.00 sati, a u I turnusu u 14.00 sati.

I turnus:

II turnus:

2. razred

1. razred

4. razred

3. razred

Zaziv Duha Svetoga i blagoslov za početak školske godine održat će se u nedjelju 11.09.2011. u 10.00 sati u Crkvi Sv. A. Padovanskog u Gradićima.

  

Ravnatelj:

Zdenko Ilečić, prof.

 
Leptiri u znak sjećanja na holokaust PDF Ispis

Učenici naše škole sudjeluju u međunarodnom projektu „The Butterfly Project“.

O projektu:
Muzej holokausta u Houstonu, SAD, prikuplja 1,5 milijuna ručno izrađenih leptira koji će biti prikazani kao izložba, koja se planira za proljeće 2013., u sjećanje na 1,5 milijuna djece ubijene u holokaustu. Leptiri mogu biti od raznih materijala, osim glitera i hrane, po mogućnosti dvodimenzionalni.

Kako smo se uključili:
Četrdesetak naših učenika šestih i sedmih razreda, koje vodi profesorica Sanja Božinović, već od prošle školske godine surađuju s vršnjacima iz svijeta preko organizacije ePals (http://www.epals.com/). Profesori članovi ePals organiziraju sigurno dopisivanje svojih učenika ili pozivaju, odnosno prihvaćaju suradnju u raznim kreativnim i plemenitim projektima.
Tako smo i mi dobili poziv za suradnju u ovom projektu od profesorice Debore Ryther iz škole C.K. Bender Elementary iz Texarkane, Texas, koja je kontaktirala profesoricu Sanju Božinović iz naše škole.
Profesor Ivan Lasić je vodio učenike kroz zadatke likovnog izražavanja u sklopu svog predmeta i nastao je veliki broj izvrsnih radova, koje smo poslali u Texarkanu, odakle će ih profesorica Ryther, zajedno s leptirima pristiglim s drugih strana svijeta, dostaviti u Houston.

Najljepši leptiri naslikani u okviru ovog projekta se mogu vidjeti na:

www.slide.com/r/f6m8kt0I7T8Zd6zwgQOqER8wUJvAy7SU?previous_view=lt_embedded_url

Projekt ima i svoju facebook stranicu, „The Butterfly Project“, pa se naši leptiri mogu i tamo vidjeti gdje ih je vidjela i gospođa Marsha Goren i pozvala nas da ih pokažemo na mrežnoj stranici Global Dreamers (www.globaldreamers.org/11holocaust/index.html). To je izraelska stranica posvećena miru i sjećanju na holokaust.

Dio naših leptira krasi vitrinu na ulazu u Veleposlanstvo SAD u Zagrebu, gdje su izloženi u sklopu obilježavanja 1. svibnja, Dana sjećanja na holokaust. Kolaže s crno-bijelim leptirima je uredio prof. Ivan Lasić, a tekst prof. Sanja Božinović.

 

 
Upis u prvi razred za školsku godinu 2011./2012. PDF Ispis

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2011./2012. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara i u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti, pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja, počevši od 3. svibnja 2011.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2011. godine imaju navršenih 6 godina života.

Na zahtjev roditelja ili staratelja, u popis djece dorasle za upis, Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji uvrstit će i djecu koja do 31. ožujka 2011. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Andrea KružićLulić (Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 01/6227-555, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne; djeca se za pregled naručuju telefonom, počevši od 1.travnja 2011.) Pregled kod dr. Andree Kružić Lulićobavljaju SVA djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01/6222-134

Pedagoginja: Milka Dobrić

Defektologinja: Katarina Ravnjak

Psihologinja: Sandra Raković

 
Jozo Bozo: Čarobni semafor PDF Ispis

1. travnja 2011.g. učenike nižih razreda naše škole posjetio je mađioničar Jozo Bozo sa svojom edukativnom predstavom „Čarobni semafor“. Uz mnoge zanimljive trikove, smijeh i zabavu, učenici su ponovili osnovna pravila ponašanja u prometu i prisjetili se opasnosti koje im svakodnevno prijete na putu od kuće do škole. Stani, gledaj, slušaj, pazi! – motiv je predstave začinjen magičnim riječima Jozo Bozo! Za dobru suradnju i pozorno praćenje, mađioničar je učenike nagradio bombonima, a učiteljicama je darovao čarobni napitak. Hvala!

 
<< Početak < « 101 102 » > Kraj >>

Stranica 101 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...