OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti


Prvi razredi u Gradu mladih – 18.4.2016. PDF Ispis

grad mnaldih(1) grad mnaldih(2)

Kakvo će biti vrijeme? Kišno? Sunčano? Učiteljice, što moramo ponijeti? Što ćemo tamo raditi? S kim ću sjediti u autobusu? Koliko ćemo se voziti? Mnogim takvim i sličnim pitanjima obasipali su nas naši učenici prvašići od trenutka kada smo najavile terensku nastavu u Grad mladih s temom „Biljke i životinje u proljeće“ pa do tog ponedjeljka 18. travnja 2016. Vrijeme nas je poslužilo, niti sunčano, niti kišovito... primjereno godišnjem dobu. Dobrodošlica ugodna, prijateljska. Animatori zanimljivi i zabavni. Mnogobrojni sadržaji povezani s učenjem, promatranjem, opisivanjem, igrom, sportom i najviše međusobnim druženjem. Djeca vesela, oduševljena, puna dojmova – sretna, a kada su učenici sretni – nitko zadovoljniji od njihovih učiteljica!

 
Putovanje u božićnu bajku PDF Ispis

bozicna bajka

Predbožićno vrijeme… Naš grad već dobiva blagdansko ruho – okićeni izlozi, ulice i trgovi. Mirišu borovi i svjetlucaju u noći. A mi putujemo u bajku... jednu božićnu bajku!

.....Nestrpljivo smo brojili dane do 17. prosinca. Ovo je poseban izlet, navečer i s roditeljima. Kad se oglasilo zvono za kraj trećega sata, već smo bili spremni. Padao je mrak, a mi smo se smjestili u autobus i krenuli. Naša prijateljica Mia imala je rođendan pa nas je sve počastila, a cijelim autobusom odjeknula je rođendanska pjesma. Bilo je veselo i lijepo.

A tek kad su pred nama bljesnula svjetla bajke, ostali smo očarani. Čuli su se uzdasi oduševljenja. Čak i oni, inače najglasniji, ostali su bez riječi. Ovakvu ljepotu nismo mogli ni zamisliti! I kad smo već mislili da smo vidjeli sve, nebom se rasulo na stotine zvjezdica. Vatromet! Obećali su na ulazu, samo za nas. Sve je bilo tako blistavo i čarobno!

U druženju i igri vrijeme je brzo prošlo i već smo bili na putu kući. Ali u sjećanju ostaje božićna bajka, Čazma i ovaj lijepi večernji izlet s prijateljima, roditeljima i našom učiteljicom.

Učenici 4. d razreda

 
Posjetili smo Interliber PDF Ispis

interliber

Kao i svake godine početkom studenoga, održao se popularni sajam knjiga – Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Učenici naše škole posjetili su ga 13. studenoga u pratnji svojih profesora i knjižničarki. Sajam pruža veliko zadovoljstvo ljubiteljima čitanja. Ponuđene su brojne knjige (za svakoga ponešto) po vrlo pristupačnim cijenama. Osim toga, na Interliberu smo posjetili i Znastveni kvart na kojem su se izvodili zanimljivi pokusi. 

Nadamo se da će odlazak na Interliber ostati tradicija jer lijepo je iskustvo družiti s knjigama – svjetovima u kojima je sve moguće!

Ana Klasnić, 8. f

 
Muzej krapinskih neandertalaca PDF Ispis

krapina

U sklopu terenske nastave iz povijesti i geografije učenici 5. a, b, c razreda posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca 23. listopada 2015.

Cilj posjeta muzeju je upoznavanje muzeja koji je proglašen jednim od najmodernijih na svijetu.
Svrha posjeta muzeju je upoznavanje procesa nastanka i razvoja Zemlje te načina života krapinskih praljudi (neandertalaca), proširivanje i obogaćivanje odgojno-obrazovnih sadržaja, razvijanje kulturnih navika i uljudnog ponašanja na putovanjima i u muzeju.
Učenike su vodile profesorice Valentina Japec i Natalija Kukor.

Dojmovi učenika:
Pucketavi led je bio fora. Bio mi je to najbolji izlet na svijetu.

Ivan Čičak, 5.c

Najbolji je film o nastanku naše galaksije i Zemlje.

Filip Vidak, 5.c

Najbolja mi je bila „Teorija velikog praska“, jer sam tek sada shvatio koliko smo mi maleni.

Mihael Pukšić, 5.b

Mislim da možemo biti ponosni što se baš u našoj zemlji nalazi najpoznatije svjetsko nalazište neandertalaca.

Ivan Jančić, 5.c

U obilasku muzeja sam mnogo toga naučio. Bilo mi je jako lijepo, uzbudljivo, zanimljivo, veličanstveno. Ovaj mi se izlet veoma svidio i imat ću ga u glavi kao vrijednu uspomenu.

Luka Lujić, 5.c

Sve je bilo zanimljivo, ali mi se najviše svidio prelazak preko leda.

Tea Deverić, 5.c

 
Izlet osmih razreda PDF Ispis

kosljun  

Na kraju školske godine, nakon svih muka i rada uslijedio je zasluženi jednodnevni izlet na otok Krk. Izlet je realiziran 15.6.2015. u pratnji razrednika osmih razreda i učitelja pratitelja. Po dolasku na otok Krk brod nas je prevezao na otok Košljun gdje smo upoznali povijest franjevačkog samostana te pogledali zbirku franjevačkog muzeja. Potom je uslijedio posjet Jurandvoru gdje smo obišli crkvu sv. Lucije, u kojoj je pronađena Bašćanska ploča. Nakon povijesnih i kulturnih znamenitosti čekao nas je najzanimljiviji dio izleta, kupanje na jednoj od najljepših jadranskih plaža. Obogaćeni lijepim iskustvima i doživljajima sretno smo se vratili kući.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...