OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti


Drugi razredi u posjetu Zračnoj luci Franjo Tuđman PDF Ispis

zracna luka (2)

zracna luka (1) U utorak, 8. svibnja 2018. godine, učenici drugih razreda posjetili su Zračnu luku Franjo Tuđman, našu najveću i najznačajniju zračnu luku u Hrvatskoj.

Već pri samom dolasku oduševio nas je neobičan krov nove zgrade zračne luke. Uz stručno vodstvo učenici su obišli unutarnji dio zračne luke i putnički terminal te se upoznali s načinom putovanja zrakoplovom. Saznali su gdje mogu kupiti kartu za let, gdje saznati informacije o letovima, na koji način se vrši prihvat putnika i njihove prtljage, sve radnje do ulaska u zrakoplov. Posebno uzbuđenje moglo se osjetiti pri prolasku učenika kroz sigurnosnu provjeru putnika.

Zahvaljujući učenici Miji iz 2.a i njenom ujaku, pilotu Goranu Truhanu, i ujni, stjuardesi Tanji Truhan, učenici 2.a, 2.c i 2.d doživjeli su atmosferu ulaska u avion, vidjeli neobičnu unutrašnjost pilotske kabine, slušali glas stjuardese koja daje osnovne informacije prije leta te sjedili u avionu kao pravi putnici koji ponekad požele otvoriti prozore zrakoplova i ukrasti oblake. A žele li to učiniti i piloti? Bilo je to jedno od niza pitanja koja su učenici uputili pilotu Goranu.

Puni dojmova vratili smo se s našeg neobičnog leta u naše dobro poznate školske klupe.

Ksenija P. Jurić, mag. prim. educ.

 
Po dragome kraju… PDF Ispis

po dragome kraju Učenici 3. razreda naše škole, u sklopu nastavnog plana i programa iz prirode i društva, obišli su svoj zavičaj, naše drago Turopolje, 2. i 3. svibnja 2018. godine.

Putovanje su započeli obilaskom rimskog naselja Andautonije u Ščitarjevu, nastavili razgledom turopoljske ljepotice, Kapelice svete Barbare, u Velikoj Mlaki. Prošetali Starim gradom Lukavcem te završili putovanje, dragim nam krajem, u kuriji Modić – Bedeković u Donjoj Lomnici.

Tijekom terenske nastave imali su stručno vodstvo gospodina Stjepana Šipušića, koji im je na vrlo zanimljiv i djeci pristupačan način približio drago nam Turopolje. Učenici su zavirili u mnoge tajne našega zavičaja te ponovili sadržaje njegove prošlosti i sadašnjosti, ponijevši drage uspomene sretnije budućnosti.

Voditeljica Aktiva 3. razreda
Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Posjet Prirodoslovno-matematičkom fakultetu PDF Ispis

kristian katulic U petak, 13. 4. 2018., održan je Dan otvorenih vrata PMF-a. Bila je to prilika za posjet Fizičkom odsjeku i manifestaciji Fizika danas. Učenici su u pratnji učiteljice fizike Antonije Fartek, osim obilazaka raznih laboratorija, slušali predavanja i sudjelovali u radionicama.

Učenike je oduševio tekući dušik, ali i „strujni udar“.
Zadovoljni viđenim i obogaćeni novim iskustvom vratili smo se kući!

Antonija Fartek, prof.

 
Izlet u Austriju PDF Ispis

 Villach (1)

Villach (2) Učenici sedmih i osmih razreda koji uče njemački jezik 20. 4. 2018. su posjetili grad Villach u Republici Austriji. Sa školskog parkirališta krenuli smo u 6 sati te se najprije uputili prema Abenteuerpark Affenberg parku u mjestu Landskron pored grada Villacha. Posjetili smo tzv. Planinu majmuna po kojoj se slobodno kreće oko 160 japanskih makaki majmuna, a potom se uputili u razgled grada Villacha koji se smjestio uz rijeku Dravu. Tamo smo obišli brojne znamenitosti: Hauptplatz, Rathaus, St. Jakobskirche. Popodnevnu stanku napravili smo u trgovačkom centru Atrio. Kući smo se vratili oko 20:30 veseli i zadovoljni.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
Posjet Prirodoslovno-matematičkom fakultetu PDF Ispis

Posjet PMF-u (1)

Posjet PMF-u (2) Učenici sedmih i osmih razreda, polaznici dodatne nastave iz kemije Mladi istraživači, sa svojom profesoricom Anitom Kovačević, 13. travnja 2018., posjetili su Prirodoslovni-matematički fakultet u Zagrebu. U sklopu manifestacije Dan i noć na PMF-u vidjeli su zanimljive pokuse i predstave te sudjelovali u igraonicama. Posebno su uživali na predavanju doc. Begovića O struji, elektricitetu i električnom automobilu i doc. Cinčića Suha kemija.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...