OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti


Dani otvorenih vrata Dukata PDF Ispis

dukat (1)
dukat (2) U četvrtak 19. 10. 2017. učenici 3. a, 3. d i 3. razreda PŠ Lomnica posjetili su Dukat mliječnu industriju u Zagrebu.
Cilj ove terenske nastave je upoznavanje učenika s „putom mlijeka od polja do stola“, s posebnim naglaskom na kontrolu kvalitete domaće mliječne sirovine i gotovih proizvoda, preradu mlijeka te važnost svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece školske dobi.
U prvom su dijelu programa učenici obišli proizvodni pogon, a u drugom su dijelu zabavno – edukativnog sadržaja kroz igru pokazali znanje viđenog.

Uz degustaciju Dukatovih mliječnih proizvoda učenici su dobili i prigodne poklone te su pozvani da se uključe u kreativni likovni natječaj „ VOLIM MLIJEKO“.

Voditeljica aktiva 3. razreda
Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Prvašići u ZOO vrtu PDF Ispis

zoo

"Hura, idemo u ZOO vrt! Gledat ćemo životinje! Smijemo li ih hraniti? Ima li lavova? Uh, ja ih se bojim. Ja sam već bila u ZOO. I ja, i ja.“

Sve su to bile riječi malih đaka prvašića kad su čuli vijest o posjetu ZOO vrtu.
U srijedu 11. listopada 2017. g. učenici 1. razreda područnih škola Gradići i Lomnica, u četvrtak 12. listopada učenici 1. a i 1. b te 13. listopada učenici 1. c i 1. d razreda bili su na terenskoj nastavi u Zoološkom vrt Maksimir.

Tema terenske nastave bila je Jedan životinjski dan. Učenici su upoznali raznolikosti životinjskog svijeta, sličnosti i razlike životinja sistematizirajući ih prema različitim obilježjima: prehrani, vremenu najveće aktivnosti... Snalazili su se u vremenu koristeći nazive doba dana u razgovoru i opisu aktivnosti životinja, razvijali su odgovoran stav i ljubav prema živim bićima.

Također, sudjelovali su u zanimljivom i poučnom predavanju i bili u prilici dodirnuti zmiju. Uzbuđenja i nevjerice na dječjim licima nije nedostajalo. Na povratku do škole prepričavali su se doživljaji s izleta.
O uspješnosti terenske nastave najbolje govore dječja pitanja: “Učiteljice, hoćemo li ponovno u ZOO vrt?“

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Nevenka Sedmak

 
Jesen u parku Maksimir PDF Ispis

jesen u parku maksimir (2)

jesen u parku maksimir (1) U ponedjeljak, 2. listopada 2017. i u četvrtak, 5. listopada 2017., učenici 2. razreda išli su u pratnji učiteljica na terensku nastavu u Park Maksimir.

Cilj ovakve nastave bio je spoznati osnovne karakteristike jeseni. Primjereno odjeveni i obuveni, uvijek spremni na malo blata, krenuli smo u šetnju s ciljem upoznavanja jesenskih ljepota samoga parka.
Učenici su uz pomoć edukatorica Javne ustanove Maksimir, u organizaciji Maksimirskih istraživača, spoznali karakteristike jeseni. Na interaktivan način uočili su promjene u prirodi, naučili razlikovati mjesece u godini te godišnja doba. Sve su to doživjeli sluhom, vidom i dodirom u neposrednoj stvarnosti. Razgovarali su, istraživali, rješavali nastavne listiće i izradili izuzetno kreativne i maštovite likovne radove od prirodnih materijala.

Ova terenska nastava bila je vrlo poučna i zanimljiva pa smo se vratili puni lijepih dojmova.

Voditeljica Aktiva 2. razreda:
Ksenija Petrlin Jurić, mag. prim. educ.

 
Maksimirski istraživači - Potraga za blagom PDF Ispis

Maksimirski istrazivaci (1)

Maksimirski istrazivaci (2) Terenska nastava - orijentacija u prostoru

U četvrtak, 21. rujna 2017. godine, treći su razredi u pratnji učiteljica išli na terensku nastavu na područje spomenika parkovne arhitekture - Park Maksimir. Cilj je bio steći znanja o orijentaciji u prostoru, vrijednosti Parka Maksimir te njegovom biljnom i životinjskom svijetu.

Istraživačkim radom, edukativnom radionicom i igrom uz stručno vodstvo učenici su određivali stajalište i obzor, snalazili se pomoću kompasa, Sunca, mahovine i godova na panju. Razvijali su svoje samopouzdanje pri samostalnom kretanju u prirodi kao i u izvođenju praktičnog rada.

Vrhunac zajedničkih aktivnosti bio je pronalazak „škrinje s blagom“, a do kovčežića učenici su došli koristeći se stranama svijeta, sjenom, znakovima iz prirode i pronađenim kartama.

Terenska nastava bila je vrlo zanimljiva te primjerena uzrastu učenika i gradivu koje smo učili u školi.

Voditeljica aktiva 3. razreda
Jadranka Jelisavac

 
Maturalno putovanje sedmih razreda PDF Ispis

maturalac 2017

U subotu, 10. lipnja, učenici sedmih razreda, sa svojim razrednicima i učiteljima u pratnji, okupili su se pred školom u ranim jutarnjim satima. Nakon prebrojavanja i smještanja u autobuse dugoočekivano putovanje moglo je početi. Pred njima su bile ljepote i znamenitosti Zadra, Splita, Trogira i NP Krka. Iako oduševljeni morskim orguljama, zlatom i srebrom Zadra, Dioklecijanovim podrumima, slapovima Krke, našim će sedmašima zasigurno posebno u sjećanju ostati kupanje, iglice morskih ježinaca, druženje u apartmanima, ples u disku, sportske aktivnosti... Četiri dana zabave i smijeha brzo su prošla i mi smo se, umorni, ali prepuni priča i dojmova, u večernjim satima vratili u našu Veliku Goricu.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...