OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja


Svjetski tjedan svemira PDF Ispis

Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada. Ove su ga godine obilježili učenici petih razreda. Svjetski tjedan svemira promiče korištenje svemirskih tehnologija kako bismo približili znanost i istraživanje Zemlje svakom stanovniku našega planeta i kako bismo međusobno surađivali na projektima bitnim za cijelo čovječanstvo. U školi je 10. listopada 2018. gostovao Planetarij u kojemu je prikazana projekcija o svemiru i njegovom istraživanju. Osim što su gledali projekcije o svemiru, učenici su izrađivali modele Sunčevoga sustava. Obilježavanje Svjetskoga tjedna svemira organizirale su učiteljice geografije Marija M. Forjan i Valentina Japec.

 

 
Europski tjedan sporta PDF Ispis

Europski tjedan sporta

Dana 27. rujna 2018. u PŠ Gradići obilježen je Europski tjedan sporta pod parolom „Budi aktivan!“ Učenici su se uključili u manifestaciju trčanjem krosa u prirodi. Učenici prvih i drugih razreda trčali su 250 metara, a učenici trećih i četvrtih razreda 350 metara. Svi su učenici, kao i razrednici, dobili majice za sudjelovanje, a pri prolasku kroz cilj i bočicu vode.  Kros je održan u sportskom duhu uz navijanje učenika. Osim trčanja mjerene su i antropometrijske karakteristike učenika. Voditelji cjelokupnoga događanja bili su učitelji TZK-a Boris Konjević i Božidar Šaban.

Europski tjedan sporta potaknuo nas je na redovitu aktivnost (#BeActive) i više vježbanja u svakodnevnom životu.

Učiteljica Renata Karas

 
Neka se pamti… PDF Ispis

Dana 3. listopada 2018. učenici 4.c i 4.d razreda sudjelovali su na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice osnutka 153. brigade HV – Velika Gorica koja se održala u Vojarni satnik Josip Zidar u Velikoj Buni. Obišli su spomen-park i pogledali su izložbene eksponate 153. brigade. Ujedno su nazočili postavljanju kamena temeljca budućega Muzeja 153. brigade HV-a i Domovinskoga rata.

Nastavak svečanosti bio je u šumi Kljuka u Pokupskom gdje su učenici vidjeli i Zemunicu – osmatračnicu koja je služila hrvatskim braniteljima 153. brigade i kao zaštita od neprijatelja.
U školu smo se vratili obogaćeni novim znanjima o hrabrim braniteljima koji su ponosno branili naše Turopolje i ostale krajeve Lijepe Naše.

Učiteljice
Vesna Pučko i Jadranka Jelisavac

 

 
Europska noć istraživača PDF Ispis

U petak, 28.9.2018., Mladi istraživači, učenici 8. razreda dodatne nastave iz kemije, uz pratnju A. Kovačević, mag.chem., prisustvovali su zanimljivom događanju Europska noć istraživača 2018. Svoju su stranu priče ispričali naši istraživači s različitih područja znanosti (kemija, fizika, biologija) i u veselom su ozračju izveli nekoliko atraktivnih pokusa. Na Europskom trgu u Zagrebu učenici su sudjelovali u radionicama iz prirodnih i društvenih znanosti, a hrabriji su dobili i nagrade: majice, nitro-sladoled, olovke i bilježnice.
Znatiželja je početak mudrosti, zaključili smo na povratku u Veliku Goricu.

Anita Kovačević, mag.chem.

 
26. rujna – Europski dan jezika u našoj školi PDF Ispis

Jučer smo u našoj školi sa sedmim i osmim razredima obilježili Europski dan jezika. Svima nam je već poznato da koliko jezika znaš, toliko i vrijediš, no jučer su se naši učenici i sami uvjerili u to. Sedmaši su sudjelovali u interaktivnim kvizovima na njemačkom jeziku i saznali brojne zanimljivosti o jeziku i zemlji, dok su osmaši na engleskom jeziku rješavali interaktivni kviz o podrijetlu nekih engleskih riječi. Svi su saznali nešto novo i pritom se dobro zabavili. A zaključak i učenika i njihovih profesora Tomislava Vajdića, Josipe Omrčen i Ivone Štrekelj je da u današnje vrijeme zasigurno vrijedi izreka “Englisch ist ein Muss, Deutsch ein Plus”.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 21 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...