OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja


Na krilima radosti radosnim srcem za drugoga PDF Ispis

Radosnim srcem objavljujemo da je naša humanitarna akcija Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga uspješno privedena kraju. Mali i veliki Hribarovci te njihovi prijatelji ponovno su pokazali koliko veliko srce imaju. Prikupili su ukupno 3003,33 eura, a 1000 eura dobili su od Grada Velike Gorice koji je ovu akciju podržao te se ovim putem zahvaljujemo. Početkom adventa započela je ova akcija i u manje od dva tjedna mali Hribarovci izradili su kasice, ispisali i nacrtali čestitke i poruke za male onkološke bolesnike Klaićeve bolnice. Za donaciju se javila i naša učiteljica u mirovini Milkica Sulić koja je donirala nakit koji sama izrađuje te gospođa Lidija Brletić, mama Hribarovih učenika, koja je također donirala narukvice koje sama radi. Humanitarnoj akciji priključili su se i Mali prijatelji glagoljice koji su izradili straničnike na glagoljici. Na završnoj svečanosti povodom Dana škole kao podrška ovoj humanitarnoj akciji pojavili su se igrači HNK Gorica Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir te donijeli loptu s potpisima svih igrača koju je donirao klub. Lopta je prodana na aukciji za 50 eura Mariji Patrlj, a Bernarda Lukić dodala je još 20 eura. Oduševljenje djece nastalo je kada je na aukciji ponuđen dres Dinamovog igrača Darija Špikića. Djeca su licitirala uz podršku roditelja, a dres je kupio gospodin Ivo Andrić za 160 eura. Naše prekrasne Jane pokazale su ponovno da, osim što lijepo pjevaju, imaju i veliko srce te su fotografiranjem s učenicima i roditeljima davale podršku, a Cheerleading klub Vegasice svojim plesnim umijećem pozvale su sve prisutne da obrate pozornost, ostanu, pogledaju i podrže akciju. Ovim putem svima njima, a najviše malim i velikim Hribarovcima, mi voditelji projekta zahvaljujemo i dajemo čistu peticu. Do nove humanitarne akcije odjavljujemo se s napomenom da ćemo, kada obavimo birokratske papire i uplate, izvijestiti javnost da su novci otišli tamo gdje su namijenjeni.

Marija Patrlj

 
Hribar slavi 40. rođendan PDF Ispis

Zvonjalica

Zvonjalica(2) Kako su učenici, učitelji i roditelji proslavili 40. rođendan naše škole govorilo se u još jednoj radio emisiji, Zvonjalici City radija. Emitirana je 9. prosinca 2023. godine. Domaćini Zvonjalice bili su učenici 3. d i 4. c razrednog odjela sa svojim učiteljicama Vesnom Lukinić i Ksenijom Petrlin Jurić. Emisiju su vodile učenice Mia Brestovečki i Tia Weihnacht koje su govorile o imenu naše škole prije i sada, o Nikoli Hribaru, projektantu i dobrotvoru, te o dvije područne škole u Gradićima i Donjoj Lomnici.

Gospodin Stjepan Maravić, ravnatelj naše škole, govorio je s kojim se izazovima svakodnevno susreće u vođenju ovako velike škole koja trenutno ima 1 230 učenika.   

Himnu naše škole za koju je tekst napisala Evica Kraljić, a glazbu Dražen Pavin, otpjevao je Vito Kovačić, učenik 5. e razrednog odjela.

Sadržaj emisije upotpunili su učenički lirski radovi na temu Moja škola. Svoje pjesme čitali su učenici: Tia Barišić, Luka Kolarec, Dunja Stepanić, Nikol Jančić, Mihaela Pavlečić, Iva Filipović, Tia Weihnacht te Dora Cvetko.

I na kraju emisije učiteljice Vesna i Ksenija iznijele su svoje misli i emocije o dugogodišnjem radu u našoj školi, o svojim izazovima, ali i željama.

Sve o našoj školi i njezinoj proslavi jubilarnog 40. rođendana možete poslušati na:  https://soundcloud.com/city-radio-hr/09122023-zvonjalica-os-nikole-hribara

Ksenija Petrlin Jurić i Vesna Lukinić, učiteljice savjetnice

 
Hribarovci na Adventu u Gorici PDF Ispis

Dana 11. 12. 2023. učenici 1. a, 1. b, 1. c, 1. d, 3. d, 4. c, 6. a i 7. c razreda sa svojim su učiteljicama Vesnom Stipić, Irenom Fabekovac, Lucijom Stepanić Pejić, Jadrankom Jelisavac, Antonijom Muhar, Vesnom Lukinić i bivšom Hribarovkom, učiteljicom Dorom Lukinić (osmislila točku 3. d), Ksenijom Petrlin Jurić i Marijom Patrlj sudjelovali na Adventu u Gorici. Svoj nastup otvorili su prigodnim recitalom pozivajući sve da uvijek imaju nadu u bolje sutra i ljubav za drugoga, a zatim su kombinirajući plesne točke s rođendanskog slavlja zapjevali i tradicionalne hrvatske adventske i božićne pjesme te na kraju prigodnom čestitkom svima čestitali Božić, a našem gradu njegov dan. Publika ih je oduševljeno ispratila pljeskom, a svi zajedno zaključili su da je Advent u Gorici najbolji.

Marija Patrlj

 
40 nam je godina tek PDF Ispis

dan škole (1)

dan škole Velikim priredbama 6. 12. 2023. i 7. 12. 2023. u kojima su svoja plesna, recitatorska, pjevačka i druga umijeća pokazivali naši mali kreativci uz podršku i pomoć svojih učiteljica i bogatim programom u holu škole, brojnim izložbama i velikom humanitarnom akcijom za malene onkološke bolesnike u Klaićevoj bolnici zaokružili smo proslavu Dana škole koji je nizom aktivnosti obilježavan proteklih desetak dana. Brojni roditelji, djedovi, bake i uzvanici obradovali su nas svojim dolaskom, a najveću radost izazvao je dolazak nogometaša HNK Gorica Krešimira Krizmanića, Jurice Pršira te Dinamovog igrača Darija Špikića koji su svojim dolaskom i donacijom lopte s potpisima svih igrača HNK Gorica te dresa Dinama podržali našu humanitarnu akciju u sklopu koje je održana i aukcija za navedene poklone. Nastupom na našim priredbama Ansambl Jane i Antun Stašić svima su izmamili osmijeh na licu i suzu u oku, dok su Vegasice svojim plesom zagrijale publiku prije aukcije. Svima skupa koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli oko organizacije i provedbe ovog bogatog programa ovim putem zahvaljujemo.

Marija Patrlj

 
Šahovski turnir učenika PDF Ispis

Povodom Dana škole u srijedu, 6. 12. 2023. održan je šahovski turnir učenika koji je svojim dolaskom uveličao hrvatski šahovski velemajstor Hrvoje Stević. Nakon turnira održao je radionicu našim malim šahistima. U ukupnom poretku 1. mjesto osvojila je Natalie Osmanagić, 2. mjesto Ivano Punek, a 3. mjesto Gabriel Šafran.

U kategoriji djevojčica:

1. mjesto Natalie Osmanagić

2. mjesto Paola Dijanežević

3. mjesto Nicole Arnaut

U kategoriji dječaka:

1. mjesto Ivano Punek

2. mjesto Gabriel Šafran

3. mjesto Borna Kopušar

Irena Gimpelj Gal

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...