OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja


100. Dan škole u 4.c PDF Ispis

 

100.dan3 Kao i svake, tako smo i ove školske godine u 4.c obilježili 100. dan škole. Ove školske godine bio je to četvrtak, 5.ožujka 2020. godine. To je dan koji učenici vole jer sve što radimo vezano je uz brojku 100. Slikali smo brojku sto koja se utopila u toplim i hladnim bojama, pisali riječi koje u sebi sadrže STO, rješavali križaljke, izrezivali naočale u obliku brojke sto, rješavali matematičke zadatke… Nema djeteta koje stoti dan škole ne voli i mi smo se baš dobro zabavili!

                                                                                   Ksenija Petrlin-Jurić, mag.prim.educ

.

 
100. dan škole PDF Ispis

 

100dan2  

100.dan1Već se nekoliko godina u našoj školi obilježava stoti dan od početka nastavne godine. Ove je godine to 5. 3. 2020. Taj je dan posebno zanimljiv i značajan učenicima prvih razreda, ali se vrlo rado uključuju i učenici viših razreda.

Toga je dana nastava preoblikovana u igru, natjecanja, istraživanja, korelaciju sadržaja i aktivnosti, a sve u znaku broja 100.

Tako prvašići izrađuju posebne krune koje nose toga dana, smišljaju stotinu riječi, pišu i čitaju što više riječi u sto sekundi, rješavaju sto zadataka čarobnog kotača, crtaju neobična bića, utrkuju se na sto metara, maštovito dopunjavaju rečenice, fotografiraju se u prigodnom okviru, jedu stotinu zdravih zalogaja i slade se sa stotinu bombona. Izradili su i plakat na koji su napisali sto najljepših poruka zašto vole školu, a na satu TZK-a tijelima su oblikovali broj 100. I još mnogo, mnogo aktivnosti… Najzahtjevniji zadatak tim malcima bio je sto sekundi šutjeti, ali su i njega odradili uspješno!

Za sve su nagrađeni diplomama posebno pripremljenim za obilježavanje toga dana!

Učenici su sa svojim učiteljicama uključeni i u eTeinning projekt 100. dan škole Udruge Zvono 2020. te su i usvojili himnu 100. dana koju veselo i rado pjevaju kao da je svaki dan stoti.

 
Školski maskenbal PDF Ispis

FašnikŠK1   FašnikŠK2











25. veljače 2020. godine u našu školu pristizale su različite maškare. Učenici od 1. do 4. razreda postali su likovi iz bajki, priča, filmova, slikovnica…

Školsko je zvono zazvonilo i sve maškare na školski hol pozvalo. Počelo je vrijeme šala, veselja i plesa, bez briga i bez stresa. I učiteljice su se maškarale i sa svojim učenicima dobro zabavljale. Na kraju maskenbala sve vas pozdravljamo i jedva, sljedeći maskenbal, čekamo.

                                                                                                     Ksenija Petrlin-Jurić, mag.prim.educ.

 
Dan ružičastih majica PDF Ispis

88068848 994020570999171_556843875726000128_n2 87991441 717902051947877_5514525871039315968_n3  

Nasilje prestaje ovdje!

U srijedu, 26. veljače, učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima, obukli su ružičaste majice i obilježili Dan ružičastih majica. Na taj se dan u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti te se nose ružičaste majice koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Osim nošenja ružičastih majica, naša škola je i drugim aktivnostima obilježila i podržala sprječavanje vršnjačkog nasilja (likovnim radovima, plakatima, projekcijama filma).

 

Novinarska skupina

 
111. turopoljski fašnik PDF Ispis

Maškare, ah što mogu maškare…

Svi klinci i klinceze, vitezovi i princeze, učenici velikogoričkih osnovnih škola predstavili su se na 111. turopoljskom Malom fašniku održanom  23. veljače 2020. godine u Velikoj Gorici.

Veselim maškarama priključili su se i učenici naše škole.

Učenici 1.a i 1.b razreda i njihove učiteljice Vesna Stipić, Monika Grgar  Rakas i Irena Fabekovac nastupili su s točkom „Što je to ljubav“ i pokazali da postoje različite ljubavi u životu djece i odraslih. Cijelog života tražimo ljubav, a ona je uvijek tu negdje pored nas. To je ljubav djeda i bake, mame i tate , brace i seke, ljubav prijatelja i velikih školskih ljubavi. Neke od njih smo pronašli, a neke još uvijek tražimo pa makar se morali maskirati. Učenici  su izrazili ljubav recitacijom, glumom i plesom i osvojili treće mjesto i nagradu od 600 kn.

Učenici 1.d, 3.d i 4.c i njihove učiteljice Jadranka Jelisavac, Vesna Lukinić i Ksenija Petrlin - Jurić predstavili su se  točkom „Ključić moga grada“. Prikazali su svoj grad, Veliku Goricu, jučer, danas, sutra… Stvaranje i čuvanje građevina našega grada te turopoljskih običaja od njihovog nastanka do danas i za budućnost. Čuvari ključa našega grada u prošlosti bili su djedovi i bake, u sadašnjosti gradonačelnik, a u budućnosti bit će djeca. Ključić se prenosio iz generacije u generaciju. Ova generacija je osvojila drugo mjesto i nagradu od 800 kn.

U realizaciji točaka zajedničkim radom sudjelovali su učenici, učiteljice i roditelji koji su glasnim pljeskom bili podrška i najdraža publika.

Sva događanja toga dana dio su eTweening projekta Fašnik, poklade, mesopust, maškare u mom zavičaju.

Vrijedni smo bili i dostojno našu školu predstavili!

                            Učiteljice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...