OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Osvrt na završni krug „Matematičkog četverca“ PDF Ispis

matmaticki cetverac - osvrt (1)

matmaticki cetverac - osvrt (2) U ponedjeljak, 14. svibnja, održan je završni krug trećeg „Matematičkog četverca“. Organizator ovogodišnjeg natjecanja bila je Osnovna škola Nikole Hribara, a održano je na izletištu „Ključić Brdo“ u ugodnoj i opuštenoj atmosferi. Na završni krug natjecanja pozvano je trinaest najuspješnijih ekipa prvog kruga natjecanja koje je održano 10. ožujka u trinaest osnovnih škola Zagrebačke županije na kojem je sudjelovalo ukupno 186 ekipa.

Važno je napomenuti da je organizacija natjecanja volonterskog tipa. Temelji se na entuzijazmu i pozitivnoj energiji organizatora, voditelja Županijskih stručnih vijeća učitelja matematike Maje Karlo, Ivana Jukića i Marjane Kuliš, i učitelja koji marljivo pripremaju ekipe za natjecanje. Iako rezultat nije bio u prvom planu, zanimljivo je bilo pratiti tko će biti najbolji. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.

Iako su svi sudionici natjecanja samim sudjelovanjem zaslužili pohvale, važno je istaknuti i najuspješnije ekipe u našem gradu. To je ekipa koja je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji MINI ekipa pod imenom „Mali Jure 1“ (Luka Cundeković, Tomo Hranilović, Matko Vuksanović i Karla Đurašin) mentora Biserke Zubek-Kovačević i Gorana Stajčića iz OŠ Jurja Habdelića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Anđeli“ (Ines Borić, Fran Babić, Vanja Čirjak i Dario Anđel) mentorice Josipe Smrekar iz OŠ Eugena Kumičića.

 Voditelj Županijskog stručnog vijeća:

Marjana Kuliš, prof., učitelj savjetnik

 
MathFest 2018 PDF Ispis

math fest 2018 (2)

math fest 2018 (1) U petak, 27. travnja, učenici naše škole sudjelovali su po prvi put na ekipnom natjecanju MathFest održanom u Tuheljskim Toplicama. OŠ Nikole Hribara predstavljale su tri dobro pripremljene i već uhodane ekipe s Matematičkog četverca. Četveročlanu ekipu u natjecanju učenika 7. i 8. razreda predstavljali su Karla Butorac, Antonio Dijanić, Zvonimir Antolović i Kristijan Katulić, dok su ekipe u natjecanju učenika 5. i 6. razreda predstavljali  Ema Keleković, Gabrijela Lovrić, Jan Fistrić, Domagoj Barišić, Magdalena Dorotić, Marta Rimac, Marija Borović i Benedikt Bošnjak. U ugodnom druženju kroz rješavanje zadataka različitih vrsta najuspješniji su bili Ema, Gabrijela, Domagoj i Jan osvojivši 4. mjesto. Pri povratku kući na zadovoljstvo svojih mentora, učitelja matematike, Višnje Ridzak, Marjane Kuliš, Roberte Marčec i Ilije Markovića odlučili su ne propustiti slijedeće ovakvo natjecanje. 

Marjana Kuliš

 
Treće kolo modelarske liga Zagrebačke županije PDF Ispis

modelarska liga (2)

modelarska liga (1) U srijedu 18. 4. 2018. održano je 3. kolo Modelarske lige Zagrebačke županije u OŠ Vukovina (PŠ Buševec). Natjecanje je počelo u 13.00 sati. Ravnatelj OŠ Vukovina, kratkim se govorom dobrodošlice obratio natjecateljima i mentorima te poželio sreću svim natjecateljima. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše škole Franjo Ksaver Jaroš (7. b) i Terezija Jaroš  (6. b) kao ekipa Jaroši i Marko Matić (8. a) i Leonardo Mostarlić (8. a) kao ekipa Gali u pratnji mentorice Irene Gimpelj Gal. Ekipa Jaroši osvojila je 2. mjesto.

Čestitamo učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole.

Irena Gimpelj Gal

 
Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije PDF Ispis

UZ Breza  

U Sv. Martinu pod Okićem 17. travnja 2018. održana je smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Svoj rad prezentiralo je 19 zadruga. Našu zadrugu Breza predstavile su Ema Keleković i Nika Štefančić, učenice 6. a razreda.

Voditelji zadruga i stručno povjerenstvo ocjenjivali su estetski izgled proizvoda (izložbu), izvješće o radu i praktični rad. Najveći broj bodova dobila je naša zadruga i stekla pravo sudjelovanja na Državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati u Vinkovcima.

Pratnja zadrugarkama bile su Nada Tomašić, voditeljica zadruge Breza, keramičara i kreativne radionice i Natalija Kukor, voditeljica sekcije Iglice.

 
Državna razina 60. natjecanja mladih tehničara PDF Ispis

drzavno tehnicki

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i Vlade RH u Poreču se od 9. do 12. travnja 2018. održalo jubilarno 60. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske.

Na natjecanje je pozvano 254 mladih tehničara – učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda koji svoje kompetencije usvajaju u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture. Natjecanje su proveli Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a o provedbi natjecanja brinulo je Državno povjerenstvo.

Na natjecanju Mladih tehničara, u pratnji mentorice i prof. tehničke kulture Irene Gimpelj Gal, sudjelovali su i učenici naše škole u dvjema kategorijama tehničke kulture: Antonio Dijanić (8. r., Robotsko spašavanje žrtve) i Benedikt Rimac (8. r., Fotografija).  Antonio Dijanić osvojio je 1. mjesto, a Benedikt Rimac 9. mjesto.

Čestitamo Antoniju i Benediktu na postignutim rezultatima i uspješnom predstavljanju naše škole.

Irena Gimpelj Gal, prof. tehničke kulture

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 24 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...