OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Klokan bez granica PDF Ispis

klokan bez_granica

I ove godine će se učenici naše škole natjecati na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Za natjecanje su se prijavila 174 učenika od drugoga do osmoga razreda. 

Natjecanje će se održati 17. ožujka 2016. godine u 12.30.

Cilj natjecanja „Klokan bez granica“ je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju, možemo zaključiti da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.

Ovo međunarodno matematičko natjecanje se održava već osamnaest godina u Republici Hrvatskoj i to pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog matematičkog društva.

S približno istim zadatcima u isto vrijeme, prošle školske godine se natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.

Prilikom dolaska na natjecanje svaki učenik dobiva mali poklon, a 10 % najbolje plasiranih učenika dobiva i nagradu.

U 2015. godini dodijeljeno je 3 314 nagrada i oko 850 utješnih nagrada.

Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadatcima s natjecanja možete pročitati na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva www.matematika.hr/klokan/2016/ gdje ćete moći, od 15. travnja 2016., naći i rješenja zadataka s ovogodišnjega natjecanja.

Na istoj mrežnoj stranici 2. svibnja 2016. bit će objavljeni rezultati najboljih učenika na natjecanju, a ostali sudionici mogu svoje rezultate saznati kod povjerenika škole nakon preuzimanja nagrada, koje će škole primiti poštom nakon 26. svibnja 2016.

 
Odlični rezultati naših programera PDF Ispis

infokup 2016

Na Županijskom natjecanju iz informatike Infokup, održanom 12.2.2016. u Dugom Selu nastupila su četiri učenika naše škole i svi su postigli izvrstan uspjeh. U kategoriji učenika petih razreda Kristijan Katulić osvojio je četvrto mjesto. Među šestašima, Antonio Dijanić osvojio je drugo mjesto. Libor Zima bio je prvi među sedmašima. Luka Nestić plasirao se na četvrto mjesto među osmašima. Mentori učenicima bili su Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Čestitamo učenicima na uloženom trudu, postignutim rezultatima i uspješnom predstavljanju naše škole.

 
David Dorotić na Državnom natjecanju iz fizike PDF Ispis

fizika1 U Trogiru je, od 11. do 14. svibnja 2015. godine, održano Državno natjecanje iz fizike. Na tom važnom natjecanju i naša je škola imala svoga predstavnika. Naš učenik David Dorotić, nakon pobjede na gradskom i županijskom natjecanju, bio je pozvan i na državno natjecanje na kojem je ostvario dobar rezultat.

Čestitamo Davidu, kao i njegovoj mentorici, profesorici Branki Kovač.

 
XVI. Državno natjecanje iz povijesti PDF Ispis

marija jaros Natjecanje se održavalo u Šibeniku, najstarijem hrvatskom gradu na obali Jadranskog mora, čije se ime prvi puta spominje 1066.g., od 13.-15. travnja 2015. Šibenik spada među najveće i najbolje očuvane izvorne srednjovjekovne gradove. Njegova povijesna jezgra i katedrala Sv. Jakova su od 2000.g. pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske kulturne i povijesne baštine.

Pravo sudjelovanja na natjecanju steklo je 13 učenika sedmih razreda iz cijele Hrvatske. Na natjecanje je pozvana i učenica 7.b razreda Marija Jaroš koja je dostojno predstavila našu školu, grad i cijelu županiju. Od ukupno 12 mjesta Marija je ostvarila 7. mjesto.
Svečano otvorenje državnog natjecanja upriličili su nam domaćini, učenici šibenske gimnazije „Antun Vrančić“, u šibenskom kazalištu gdje smo uživali u bogatom i raznovrsnom programu.
Natjecanje učenika održano je drugog dana našeg boravka u Šibeniku kroz pisane provjere znanja u Gimnaziji „Antun Vrančić“. Nakon pisanih provjera vrijeme smo provodili u organiziranom obilasku i razgledavanju šibenskih znamenitosti. Zadnjeg dana našeg boravka u Šibeniku održana je svečanost podjele priznanja i zahvalnica te proglašenje najboljih, iako su svi pobjednici jer su došli do najvišeg ranga natjecanja iz povijesti.
Naš boravak u Šibeniku protekao je uz mali strah i nervozu zbog ispita, i uz puno smijeha, druženja, sunca i laganog morskog povjetarca. XVI. Državno natjecanje iz povijesti ostat će nam u lijepom sjećanju.

Mentor: Natalija Kukor, prof.

Natjecanje iz povijesti

Prošlo je državno natjecanje za koje sam se pripremala s tolikim uzbuđenjem. Prošlo je brzo i sad su od njega ostali samo papiri i papirići na koje sam pisala godine i bilješke, pohvalnica, bratovo priznanje i čestitke mnogih.
Sve je počelo školskim natjecanjem za koje se činilo da nemam prevelike šanse zbog četvorke iz ispita i trojke iz vježbe. Pa ipak sam išla zajedno s još dvoje iz mog razreda i jednom učenicom iz c razreda. Profesoričina izjava: „Očekujem od svih četvero prolaz na županijsko!“ činila mi se smiješnom i nemogućom. Pa ipak sam prošla i na županijsko, a svi su me hrabrili: „Proći ćeš ti i na državno!“. I prošla sam. Slijedili su tjedni pripremanja, izostajanja s tjelesnog zbog povijesti, učenja, učenja, učenja….. i tolikog uzbuđenja da sam cijelim putem do Šibenika mislila samo na ispit, tamo gotovo da nisam mogla ni mirno jesti niti spavati… A kad je prošao taj ispit i kad su došli rezultati kao da mi je pao kamen sa srca.
Natjecanje u Šibeniku zapamtit ću zbog mnogočega po dobrom. Zbog dobrog smještaja u hotelu, da, ali najviše zbog osvojenog sedmog mjesta, kruna mog truda i napora.

Učenica 7.b: Marija Jaroš

 
Momčad futsala na državnom natjecanju PDF Ispis

futsal 2015

Naši nogometaši osvojili su 1. mjesto na poludržavnom natjecanju održanom u Zaprešiću u utorak 24. ožujka 2015. Tim uspjehom izborili su završnicu natjecanja u futsalu koji će se održati u Poreču od 29.04. do 01.05.2015. Natjecat će se šest škola pobjednika regija iz cijele Hrvatske.

Na poludržavnom natjecanju pobijedili smo u polufinalu momčad iz Zaboka rezultatom 2:2 u regularnom dijelu, te nakon penala ukupnim rezultatom 4:3. U finalu smo pobijedili momčad iz Kutine rezultatom 4:1.
Državnom natjecanju prethodilo je gradsko, županijsko i poludržavno natjecanje na kojem je sudjelovalo čak 18 igrača redom: Antonio Bakula (7.a), Bruno Šestak (8.d), Dario Trupčević (8.a), David Čolina (8.e), David Posavec (8.d), Filip Brzović (8.b), Fran Vranić (8.a), Krešimir Krizmanić (8.b), Leonardo Janječić (8.e), Luka Kopilović (8.b), Mario Vidak (8.c), Marko Preradović (7.d), Marko Šošić (8.e), Marko Trumbetaš (8.c), Marko Zeko (7.d), Matej Radovanović (8.e), Patrik Posavec (8.d) i Vedran Stanešić (7.b).
Čestitke našim momcima i želimo im puno sreće u predstavljanju naše škole, grada i županije na državnom natjecanju.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 33 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...