OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Marija Jaroš prva na županijskom natjecanju iz povijesti PDF Ispis

marija jaros  

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je u Vrbovcu, 6. ožujka 2015. Nakon održanog školskog natjecanja dvije naše učenice, Mia Maršić, 8.b i Marija Jaroš, 7.b plasirale su se na županijsko natjecanje. Obje učenice pokazale su izvrsno znanje pod budnim okom mentorice Natalije Kukor. Mija je osvojila 5. mjesto, a Marija 1. mjesto. Našoj županijskoj pobjednici od srca čestitamo.

 
Školsko natjecanje „English in Action“ PDF Ispis

english in_action

17. veljače u školskoj knjižnici održali smo natjecanje „English in Action“ u sve četiri kategorije i dobili pobjednike koji će zastupati našu školu na državnom natjecanju 21. ožujka u Zagrebu. 

U „Izazovu sricanja“ natjecali su se učenici od petog do osmog razreda. Svi su pokazali izvrsno znanje i koncentraciju, a najbolji su bili Tomislav Dobrinčić i Patrik Gaberšek, obojica iz 6. d.
U „Uvjerljivom govoru“ najuvjerljivija, i jezično najbolja, bila je Virna Tubić iz 7. d. Virna će svojom vještinom debatiranja predstavljati našu školu u Zagrebu.
Na natjecanju su nam se pokazali i mali filmaši koji su snimili kratke igrane i dokumentarne filmove na engleskom. Pobjedničku skupinu čine Antonio Pralas, Antonio Kaiser i Andrija Cerovski iz 6. a.
U „Dramskom izazovu“ će nas predstavljati Ana Krilčić, Anja Šitum, Luka Lozančić i Kiara Stefanić iz 6. b.
Čestitamo svim učenicima na pokazanom znanju i kreativnosti. Pobjednicima želimo uspjeh na državnom natjecanju.

 
27. 1. – Svjetski dan vjerske slobode PDF Ispis

dan sjecanja

Dan sjećanja na Holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti

Povodom obilježavanja 27. 1. u knjižnici su, sedmim i osmim razredima, prikazana dva filma koja obrađuju temu Holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti: Doviđenja, djeco i Dječak u prugastoj pidžami. Izdvojili smo nekoliko dojmova filmova:

Ponajprije mi je žao svih Židova koji su nedužni morali u logore i koje su mučili. Završetak mi je tužan i mogu osjetiti tu tugu i bol.

Tara Marinković, 7.d

Film me jako dirnuo i potaknuo na razmišljanje kako trebam biti sretna što nisam gladna i ne moram raditi. To se nije trebalo dogoditi jer nijedan narod to ne zaslužuje.

Andrea Vujević, 7.d

Ovaj film mi se svidio, ali je tužan. Ja mislim da sve ljude treba poštivati

Petra Zebec, 7.d

 
English in Action prednatjecanje PDF Ispis

english in_action_12

english in_action_11 U sklopu priprema za natjecanje „English in Action“ koje će se održati u našoj školi u veljači i na kojem ćemo izabrati predstavnike naše škole na državnom natjecanju, organizirali  smo 16. 12. prednatjecanje u sve četiri kategorije: Izazov sricanja, Uvjerljivo govorenje, Dramski izazov i Filmsku priča. Ovo prednatjecanje bilo je prilika svima koji se pripremaju za školsko natjecanje da upoznaju svoje konkurente, da pokažu koliko su dosad naučili.

Nastupilo je ukupno 40 učenika koji su natječući se u jednoj od kategorija pokazali ne samo svoje znanje engleskog jezika nego i svoju kreativnost i odlično snalaženje u javnom nastupu. Pobjednika prednatjecanja smo birali samo u Izazovu sricanja. Na prednatjecanju je to bio Tomislav Dobrinčić iz 6.d razeda.

Polaznici dodatnih grupa iz engleskog jezika su nastavnicima pomogli  u organizaciji natjecanja i izradili plakate i bedževe za natjecatelje. U veljači očekujemo još veći odaziv učenika koje pozivamo da se natječu u znanju ili dođu podržati natjecatelje.  

 
Održano natjecanje Klokan bez granica PDF Ispis

natjecanja 

klokan bez_granicaZahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Natjecanje, na kojem je sudjelovalo 196 učenika od drugog do osmog razreda,
održalo se 27. ožujka 2014. Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine na natjecanju sudjeluje sve veći broj učenika možemo sa zadovoljstvom zaključiti da je postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje matematičkih zadataka.
Ovo natjecanje održava se već šesnaest godina, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
U proteklih petnaest godina u Hrvatskoj se natjecalo ukupno 282 526 učenika u više od 750 osnovnih i srednjih škola. S približno istim zadacima i u isto vrijeme ove se godine natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.
Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadatcima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva gdje ćete moći, od 24. travnja 2014., naći i rješenja zadataka s ovogodišnjeg natjecanja: http://www.matematika.hr/index.php/klokan/2014/.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 34 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...