OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


24. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske PDF Ispis

24smotra

24smotra1 24. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održana je od 15. do 17. listopada 2012. g. u Primoštenu. Na smotri je sudjelovala i naša školska zadruga Breza kao predstavnica Zagrebačke županije budući da je na županijskoj smotri osvojila je prvo mjesto s maksimalnih 50 bodova. Našu zadrugu predstavljale su dvije sekcije Keramičarska – suvenir s motivom poculice (držač za salvete, sat, ukrasna zdjela, nakit za bor, držač za kuhače, broš) i grupa izrade nakita (od žice i perlica) u obliku turopoljske poculice, te novinarska grupa s istraživačkim radom – Turopoljska poculica. Istraživački radovi imali su natjecateljski karakter pa se možemo pohvaliti da su se naši istraživači Turopoljske poculice plasirali na drugo mjesto. Našu školsku zadrugu Breza predstavljali su učenici: Keramička grupa: Jakov Vujević, 8.b, izrada nakita: Anđelina Kuliš, 6.a, mentorica: Nada Tomašić. Novinarska grupa: Dora Dubovečak, 7.b, Marija Omrčen, 7.a, Ivan Vidović, 8.b, mentori: Jasna Gazdić i Milan Omrčen.

 
Vrhunski rezultati na državnim natjecanjima PDF Ispis

vrhunski rezultati1

vrhunski rezultati12 OŠ Nikole Hribara tradicionalno postiže izvrsne rezultate na državnim natjecanjima. Školske godine 2011./2012. naš učenik iz 8.d razreda Kristijan Rupić osvojio je drugo mjesto iz kemije, šesto mjesto iz matematike i sedmo mjesto iz fizike.

Mentorica iz kemije bila je profesorica Branka Vican koja je već 1990. na Državnom natjecanju iz biologije osvojila prvo mjesto, mentorica iz matematike bila je profesorica Roberta Marčec, a iz fizike Brankica Kovač.

Stolnotenisači naše škole Ivan Bošnjak, Domagoj Elger, Lovro Čolina i Martin Petrović osvojili su treće mjesto pod mentorstvom profesora Borisa Konjevića.

Osvajanje ovako visokih rezultata zahtjeva i posebne pripreme u okviru dodatne nastave iz kemije i biologije, fizike, matematike i tjelesnog odgoja.

Na natjecanju iz kemije ispit je trajao ukupno tri sata i sastojao se od dva istraživačka pokusa u kojima je Kristijan Rupić pokazao izvrsnost. Ovaj učenik sudjelovao je ukupno na 26 natjecanja iz matematike, kemije, fizike, hrvatskog i engleskog jezika, od čega 10 školskih, 10 županijskih, 2 regionalna i 4 državna natjecanja.

Učenik iz 8.e razreda Lenard Pavić sudjelovao je vrlo uspješno na Županijskom natjecanju iz biologije uz mentoricu Hanu Češković, te iz fizike na državnom natjecanju uz mentoricu Brankicu Kovač.

Svake godine naša škola uz potporu ravnatelja Zdenka Ilečića omogućuje mentorima natjecanja sve što je potrebno za izvođenje pokusa, vježbi i pratećeg materijala.

Sponzor natjecanja iz kemije održanog u Poreču 7.-10. svibnja 2012. godine bila je Pliva, koja je za osvojena tri prva mjesta učenike i mentore nagradila vrijednim novčanim nagradama.

Zagrebačka županija i T-com za osvojena prva tri mjesta učenicima i njihovim mentorima na primanju za učenike osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije u Jastrebarskom 5. lipnja 2012. godine, uručila je vrijedne materijalne nagrade.

Naša škola zahvaljuje se na potporama sponzora, koji su prepoznali da je ulaganje u znanje, te vrijedne i talentirane učenike i njihove mentore, ulaganje u budućnost.

 

 

 
Učenici u akciji PDF Ispis

recycling2

recycling U zadnje vrijeme proveli smo nekoliko akcija zbrinjavanja otpada u našoj školi.

Akcije:

  • skupljanje starog papira, 26. travnja 2012.
  • ekološko zbrinjavanje zastarjelih električnih i elektroničkih (EE) uređaja, 8. svibnja 2012.
  • prikupljanje plastičnih vrećica, 14. svibnja 2012.

Pokazali smo ekološku svijest jer ispravnim odlaganjem sudjelujemo u očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja.

Tako smo se uključili u ekološku akciju prikupljanja starog papira i plastičnih vrećica ˝Zeleni korak˝ u organizaciji Unijapapira i DM-a koja se provodila u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske. Sudjelovanjem u akciji „Zeleni korak“ prikupili smo 5740kg starog papira i 20kg plastičnih vrećica.

Znate li da plastičnim vrećicama treba gotovo 1 000 godina da bi se razgradile?

Također, mnogo je slučajeva u kojima životinje ugibaju jer ih zamijene za hranu pa više ne mogu disati ili ostanu zapetljane u njima i ne mogu se osloboditi.

Kao pojedinci, možemo učiniti mnogo na smanjenju gomilanja plastičnog otpada u prirodi i pomoći sebi i životinjama. Na primjer, prilikom odlaska u kupnju možemo umjesto plastičnih vrećica koristiti papirnate i platnene ili nositi one već korištene.

Isto tako, električni i elektronički (EE) uređaji (mobitel, punjač, računalo, printer, fen, radio, igračke na baterije i sl.) su opasan otpad kojeg trebamo odvajati od komunalnog i ostalih otpada.

Svi mi možemo svakodnevno u svojim domovima sudjelovati u reciklaži otpada. Razdvajajući stari papir, plastiku, staklene boce, baterije, EE uređaje i sl. i odnoseći ih u posebno pripremljene kontejnere!

 
Državna natjecanja PDF Ispis

Naša škola je bila uspješna na državnim natjecanjima, tj. naši učenici i njihovi mentori – čestitamo im!

Matematika – Poreč, od 25. do 27.4., Učenik: Kristijan Rupić, 8.d, Voditeljica: Roberta Marčec, prof.

Stolni tenis – Poreč, od 2. do 4.4., Učenici: Ivan Bošnjak, Domagoj Elger, Martin Petrović, Lovro Čolina. Voditelj: Boris Konjević, prof

Kemija – Poreč, od 7. do 15.5., Učenik: Kristijan Rupić, 8.d, Voditeljica: Branka Vican, prof.

Fizika – Korčula, od 14. do 17.5., Učenici: Kristijan Rupić i Lenard Pavić, Voditeljica: Brankica Kovač

 
Zadrugarstvo PDF Ispis

  zadruga1

zadruga2 24. županijska smotra školskih zadruga održana je 22. svibnja u našoj školi. Na smotri je sudjelovalo 13 osnovnoškolskih zadruga i dva centra za učenike s posebnim potrebama iz Zagrebačke županije. Na Državnu smotru koja će biti iduće školske godine u Primoštenu županijsko povjerenstvo uputilo je tri najuspješnije.

1. mjesto – OŠ Nikole Hribara, Vel. Gorica, zadruga Breza, voditeljica: Nada Tomašić, prof.

2. mjesto – OŠ Velika Mlaka, Vel. Mlaka, zadruga Jabuka, voditeljica: Branka Kolarec, prof.

3. mjesto – OŠ Milke Trnine, Križ, Zadruga Jabuka, Voditelj: Stjepan Krupa, prof.

Čestitamo i želimo im da budu uspješni na Državnoj smotri.

 

Marija Omrčen 

Nastja Kos

 

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 37 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...