OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Gradsko natjecanje u šahu PDF Ispis

Gradsko natjecanje u šahu a

Gradsko natjecanje u šahu b U četvrtak, 13.10.2022. održano je gradsko natjecanje u šahu u PŠ Buševec.

Našu školu predstavljale su dvije ekipe. Učenici Gabriel Stošić, Jan Šipušić, Stjepan Trumbetaš, Fran Indi Obradović i Antonio Kos u ekipi dječaka i Lana Agatić, Mihaela Trumbetaš, Klara Bulić i Ema Gazdić u ekipi djevojčica. Ekipa dječaka i ekipa djevojčica osvojile su četvrto mjesto.

Čestitamo učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal

 
Školsko natjecanje u šahu PDF Ispis

Školsko natjecanje u šahu a

Školsko natjecanje u šahu b U ponedjeljak, 10. listopada 2022., održano je školsko natjecanje u šahu.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 učenika. Prvo mjesto zauzeo je Gabriel Stošić (7. r.), drugo mjesto Jan Šipušić (8. r.), a treće mjesto Stjepan Trumbetaš (8. r.).

Šah je fantastična igra koja osim zabave služi i razvijanju korisnih vještina u svakodnevnom životu.

Također, jedna od najvećih beneficija kod igranja šaha je vježbanje uočavanja, ali i kreativnosti!

Čestitamo svim učenicima!

Irena Gimpelj Gal

 
Nagrade petašima za grad mira u Minecraftu PDF Ispis

Steam Alliance - Minecraft

Učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika kod prof. Božinović imali su priliku sudjelovati na međunarodnom natjecanju u gradnji u Minecraftu u kojem su trebali prikazati svoju viziju mira i uklopiti nova znanja i vještine stečene učenjem iz materijala za natjecanje o životu i djelu četiriju dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Na satima dodatne nastave raspravljali smo o naučenome i planirali svijet u Minecraftu u kojem bi učeničke ideje oživjele.

Dva tima napravila su odlične radove, a petaši u timu „Hribar Fifthgraders“ pobijedili su. Jedan su od šest nagrađenih timova u kategoriji do 13 godina. Posebne čestike učenicima Niki Matejčić i Tinu Stepaniću koji su, osim odličnih ideja i vještine gradnje u Minecraftu, pokazali odlično znanje engleskog jezika i prezentacijske vještine, što im je donijelo pobjedu. Video u kojem učenici predstavljaju svoj rad koji su nazvali „Peaceburg“ možete pogledati na poveznici:
HribarFifthGraders_MinecraftWorld2022.mp4

Vijest o natjecanju i pobjednicima nalazi se na službenoj stranici:
http://www.stemalliance.eu/microsoft-minecraft

Za svoj rad učenici su nagrađeni čestitkama i originalnim poklonima koji su im poslali sponzori natjecanja, Microsoft Store iz SAD-a.

 
Atom liga PDF Ispis

atom liga (1)

Pred sam kraj osnovnoškolskog obrazovanja za naše vrsne osmašice stigla je još jedna potvrda uspjeha – medalje i pehar za postignuto 2. mjesto na natjecanju „Atom liga“. Bila je to samo još jedna u nizu nagrada za uspješan rad Emi Hrvoić, Idi Valpotić i Lauri Vugrinović.

Učenice su na tom ekipnom natjecanju osvojile 2. mjesto u ukupnom poretku među gotovo 200 ekipa iz cijele Hrvatske rješavajući zadatke iz fizike, kemije i matematike.

Ponosni i sretni jer su proslavile ime naše škole, Emi, Idi i Lauri želimo puno sreće u srednjoj školi uvjereni da će i tamo nastaviti nizati uspjehe!

Antonija Fartek, prof. fizike

 
Održan peti „Matematički četverac“ PDF Ispis

Nakon dvije godine stanke, u Etnokući Novo Čiče održan je 1. lipnja završni krug petoga po redu Matematičkog četverca. To je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije, nastalo na inicijativu učitelja matematike i voditelja stručnih vijeća Maje Karlo, Marjane Kuliš i Ivana Jukića.

Natjecanje se sastojalo od dva kruga. Prvi krug, u kojem je sudjelovalo 130 ekipa, održan je 5. svibnja u dvadeset i jednoj školi u Zagrebačkoj županiji.

U drugi se krug natjecanja plasiralo šest najboljih ekipa u kategoriji MINI četverac (5. i 6. razred) i šest najboljih ekipa u kategoriji MAXI četverac (7. i 8. razred). Iz naše su se škole u drugi krug plasirale ekipe „Pametne“ i „Prvi odozada“, obje u kategoriji MAXI četverac. U ekipi „Pametne“ natjecale su se učenice Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Zeta Hećimović-Obradović i Bruna Ćatipović mentorica Višnje Ridzak i Marjane Kuliš dok su u ekipi „Prvi odozada“ svoje znanje objedinili Lucija Lovrić, Ema Hrvoić, Lucija Pečar i Matija Mihić pod mentorstvom Marjane Kuliš, Višnje Ridzak i Ilije Markovića. Iako sve ekipe i mentore treba pohvaliti za ulazak u završni krug natjecanja, neke su se ekipe izdvojile od ostalih. Prvo mjesto u kategoriji MINI četverac zauzela je ekipa „Vatreni mat“ iz OŠ Samobor, a najbolja ekipa u kategoriji MAXI četverac bila je ekipa „Pametne“ iz OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice. Čestitamo našim učenicama i mentoricama!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...