OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA PDF Ispis

Od 6. do 8. svibnja 2019. u Tuhlju se održavalo XXIV. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika na kojem je sudjelovala Marta Rimac, učenica 7. b razreda naše škole. Domaćin je bila Osnovna škola Lijepa naša u kojoj su se pisali testovi, a sudionici su bili smješteni u Termama Tuhelj. U Kongresnoj dvorani hotela održalo se svečano otvorenje natjecanja, a na istome je mjestu održana svečana podjela priznanja i pohvalnica.

Naša se Marta kratko osvrnula na održano natjecanje.
Za natjecanje me pripremala profesorica Antonija Vađić kojoj zahvaljujem na brizi i potpori. Smatram ovo jednim lijepim iskustvom koje će mi ostati u sjećanju. Zadovoljna sam osvojenim desetim mjestom, vesela zbog novih prijateljstava i zahvalna za mali predah koji mi je ovo natjecanje pružilo. Također, čestitam svim učenicima koji su sudjelovali i pokazali svoje bogato znanje! Zagorska „Bajka na dlanu“ postala je divna uspomena, ali i inspiracija za budući rad.

Marta Rimac, 7. b

 
Klokan bez granica PDF Ispis

Objavljeni su rezultati matematičkog natjecanja Klokan bez granica u kojem su sudjelovali učenici naše škole. Rang lista 10% najbolje plasiranih učenika nalazi se na poveznici:

http://www.matematika.hr/klokan/2019/zadaci-rjesenja-rang-liste/

Učenici će biti naknadno obaviješteni o službenoj podjeli nagrada za nagrađene učenike.

 
Državno natjecanje iz povijesti PDF Ispis

Od 15. do 17. travnja 2019. godine u Zadru je održano XX. Državno natjecanje iz povijesti . Na natjecanju je sudjelovao Roko Babić, učenik 7.b razreda naše škole. Mentorica mu je bila profesorica Natalija Kukor.


Prošlo je državno natjecanje iz povijesti za koje sam se pripremao s velikim uzbuđenjem. Prošlo je brzo, ali ostale su čestitke, pohvalnica i lijepi provod.
Sve je počelo školskim natjecanjem na kojem nas je bilo petero. Troje nas je prošlo dalje, na županijsko natjecanje. Na županijskom natjecanju osvojio sam prvo mjesto i s nestrpljenjem čekao poziv za državno natjecanje. A kada sam ga dočekao, počeli su sati i sati, dani i dani pripremanja i učenja za državno natjecanje.
Natjecanje se održavalo u Zadru. Cijelim putem do Zadra mislio sam samo na to kako će proći ispit. Bio sam jako nervozan, ali kada je završio i kad su stigli rezultati, bio sam opušteniji. Tada sam mogao uživati u druženju s novim prijateljima koje sam upoznao i sa svojom profesoricom.
Zadar će mi ostati u lijepom sjećanju zbog svega što sam vidio i naučio, zbog lijepog vremena, zbog druženja na plaži, zbog dobrog smještaja i restorana, ali i zbog osvojenog 10. mjesta.

Roko Babić, 7.b

 
Državna razina 61. natjecanja mladih tehničara PDF Ispis

Državna razina 61. natjecanja mladih tehničara održana je u Poreču od 25. do 28. ožujka 2019. u Hotelu Pical, a domaćin natjecanja bila je OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara. Na natjecanju je sudjelovalo je 252 učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda.

Mladi tehničari natjecali su se u jednom od dvanaest područja tehničke kulture: maketarstvu i modelarstvu, graditeljstvu, obradi materijala, strojarskim konstrukcijama, elektrotehnici, elektronici, robotici; automatici, fotografiji, modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacijama te u robotskom spašavanju žrtve.
Natjecanje je na svim razinama obuhvatilo pisanu provjeru znanja, izradu tehničke tvorevine i predstavljanje tehničke tvorevine.
Na natjecanju Mladih tehničara, u pratnji prof. tehničke kulture Irene Gimpelj Gal, sudjelovali su i učenici naše škole u tri kategorije tehničke kulture: Dora Dijanić (8. r., Robotsko spašavanje žrtve), Franjo Ksaver Jaroš (8.r, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina ) i Ivan Dijanić (6.r, Robotika). Dora Dijanić osvojila je 1. mjesto, Franjo Ksaver Jaroš 3. mjesto, a Ivan Dijanić 16. mjesto.
Čestitamo Ivanu, Dori i Franji Ksaveru na postignutim rezultatima i uspješnom predstavljanju naše škole.

 

Irena Gimpelj Gal

 
Osvrt na prvi krug natjecanja „Matematički četverac“ PDF Ispis

U našoj školi je u subotu, 13. travnja 2019., održan prvi krug četvrtog „Matematičkog četverca“. Zadovoljni smo što je u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi ukupno sudjelovalo oko 700 učenika u 175 ekipa u jedanaest osnovnih škola Zagrebačke županije. 

Natjecanje Matematički četverac najviše je osmišljeno kao natjecanje u kojem nema pritiska za osvajanjem prvog mjesta, već je u prvom redu popularizacija matematike uz zabavu. Kroz anketu, koju smo ove godine proveli među natjecateljima, doznajemo kako je najveća motivacija za sudjelovanje upravo zabava. Uz zabavu, učenicima se izuzetno sviđa grupni rad, odnosno to što zajedničkim promišljanjima dolaze do rješenja pojedinih zadataka, jer, kako kažu, jedni od drugih nauče najviše.
No, unatoč dobroj zabavi, želje za pobjedom nije nedostajalo.
U kategoriji MINI pobijedila je ekipa Matka 1 iz OŠ Velike Mlake, a u kategoriji MAXI, ekipe Pitagora iz OŠ Nikole Hribara i Veli Jure 1 iz OŠ Jurja Habdelića dijelile su prvo mjesto. Zaslužni za osvojeno prvo mjesto su Ema Keleković, Gabrijela Lovrić, Franjo Ksaver Jaroš i Zvonimir Antolović.

U kategoriji MAXI, sa samo par bodova manje od najboljih, drugo mjesto je osvojila također ekipa iz naše škole pod nazivom Korijen iz Pi, a zaslužni za osvojeno drugo mjesto su Marta Rimac, Magdalena Dorotić, Dorijan Zlodi i Filip Vukadinović.

Ove četiri ekipe plasirale su se u drugi krug „Četverca“.

Drugi krug „Matematičkog četverca“ održat će se na području ŽSV-a Dugo Selo, a dodatne informacije o 2. krugu objavit ćemo naknadno.
Ekipama koje će nas u svibnju predstavljati u drugom krugu "Četverca" zajedno s mentorima Marjanom Kuliš, Višnjom Ridzak, Robertom Marčec, Goranom Stajčićem, Nikolinom Kolić i Blažem Krajinovićem želimo puno sreće.


Marjana Kuliš

Ime i prezime: ______________________                                 B grupa

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...