OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Our culture – European heritage
Radioemisija Zvonjalica PDF Ispis

 

Radio1 Radio2

U subotu 18. siječnja 2020. učenici naše škole bili su domaćini radioemisije Zvonjalica. Ovu emisiju pripremaju učenici velikogoričkih osnovnih škola u suradnji sa svojim učiteljima. Tema naše emisije bilo je putovanje naših učenika i učitelja u Makedoniju u sklopu Erasmus+ projekta naše škole pod nazivom „Our culture – European heritage“.

Kako je sve prošlo možete poslušati na poveznici.

Erika Likan Kelentrić

 
Rezultati natječaja za transnacionalnu aktivnost učenja u Italiji PDF Ispis

erasmus-6 Dragi učenici,

koji ste poslali motivacijsko pismo za Italiju,

svi ste napisali odlična pisma i u intervju bili izvrsni. Time ste nas stavili na teške muke. Ipak, broj putnika za Italiju je ograničen. Ovaj put su možda malo više sreće imali sljedeći učenici:

Ivana Paula Gotovac, Ivan Tomašić, Karmen Bošnjak, Noa Boban, Dorotea Bratković, Ema Pavišić, Klara Veselić, Tin Likan Kelentrić i Matea Barbarić.

Ostalima želimo da ostanu vrijedni i uporni te da se javljaju na neke buduće projekte.

 

Erasmus+ tim OŠ Nikole Hribara

 
Poziv učenicima na intervju u okviru Erasmus+ projekta Our culture – European heritage PDF Ispis

intervju Pozivamo sve učenike koji su predali motivacijsko pismo za transnacionalnu aktivnost učenja u Italiji da dođu na intervju koji će se održati 9. prosinca 2019., u 13 sati, u učionici 52 (geografija). Intervju će biti na engleskom jeziku. Sretno svima!

 
Poziv na mobilnost, Italija PDF Ispis

Plakat sa logom

Dragi učenici/ce,

otvorena je prijava za transnacionalnu aktivnost učenja u okviru Erasmus+ projekta Our culture – European heritage koja će se održati u travnju 2020. u Italiji. Učenici koji žele sudjelovati trebaju napisati motivacijsko pismo i predati ga do 22. studenog u školsku knjižnicu. Osim motivacijskog pisma, učenici će se birati i prema sljedećim kriterijima: opći uspjeh, poznavanje engleskog jezika, komunikacijske i socijalne vještine, sudjelovanje u radu škole, sudjelovanje u aktivnostima projekta i uzorno vladanje. U obzir se također uzimaju i poteškoće u učenju te socioekonomski status. 
Prijaviti se mogu učenici od 5. do 7. razreda.
Prije konačnog odabira učenici koji zadovoljavaju sve kriterije bit će pozvani na intervju.

 

Erasmus tim OŠ Nikole Hribara

 
Erasmusovci u Makedoniji PDF Ispis

erasmus-6

Druga mobilnost Erasmus+ projekta Our culture – European Heritage održana je kod naših partnera OOU Strao Pinđur u Karbincima, Makedoniji od 13. do 18. listopada 2019. godine.Osim učenika i učitelja naše škole, sudjelovali su i učenici i učitelji iz Italije.

Tijekom boravka u Makedoniji posjetili smo kanjon Matku, arheološka nalazišta Bargala i Kokino te manastir Jaokim Osogovski. Razgledali smo Štip gdje smo se popeli na tvrđavu Isar i slušali legende, posjetili Muzej voštanih figura, sjeli u klupe štipskog Sveučilišta, namočili ruke u ljekoviti termalni izvor L'gi. Tijekom razgleda Skopja posjetili smo Etnografski muzej, prošetali Starom čaršijom i novim dijelom grada. Na planini Plačkovica prisjetili smo se tradicionalnih igara svake od zemlje partnera. Naravno, svaki smo dan isprobali nešto od obilja tradicionalne makedonske kuhinje. Vrhunac doživljaja bila je folklorna večer kada su nas domaćini upoznali s tradicionalnom nošnjom, instrumentima te nas naučili pjevati Makedonsko devojče i plesati Oro.

Osim svega naučenog i viđenog, pamtit ćemo ovo putovanje po neizmjernoj gostoljubivosti domaćina. A Makedonija je...uistinu zemlja gdje „vječno sunce sja!“

 

Valentina Japec 

 
Erasmus radionica (figure od komušine) PDF Ispis

Erasmus radionica (figure od komusine)  (1)

Erasmus radionica (figure od komusine)  (2)

U vrijeme naših baka kukuruzna komušina predstavljala je poziv na zajedničko druženje u dugim zimskim večerima. Komušina su listovi kojima je omotan klip kukuruza. Danas je ona gotovo zaboravljena sirovina. Zato smo mi u ponedjeljak, 23. rujna 2019. godine, organizirali radionicu na kojoj smo izrađivali dekorativne figurice. Spretne ruke naših učenika učinile su radionicu poučnom, zanimljivom i zabavnom. Njih ćemo ponijeti sa sobom u Makedoniju, kao poklon našim domaćinima.

Erika Likan Kelentrić

 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Stranica 1 od 3

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...