OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Geografski izazov povodom Dana planeta Zemlje - rezultati PDF Ispis

Izazov Dan planeta Zemlje Točno u ponoć, 16. travnja 2023. završio je Izazov bicikliranja kojim su geografi i ove godine obilježili Dan planeta Zemlje. Izazov je trajao tjedan dana, a u njega su se mogli uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Sudionici su bili podijeljeni u dvije kategorije, a pobjednik svake kategorije je onaj tko biciklom prijeđe najviše kilometara.

Iako je dobar dio proljetnog odmora kvarila kiša, učenici su bili izuzetno aktivni. Učenici 5. i 6. razreda odvozili su ukupno 1668km. Prva tri mjesta zauzeli su Karla Feljan s ukupno prijeđenih 289km, Karlo Fištrek s ukupno prijeđenih 253km i Mihael Ervaćanin s 222km.

Učenici 7. i 8. razreda odvozili su 2155km. Na prvom mjestu je Borna Cvitanović s 314km, druga je Hana Svoboda s 308km i na trećem Maja Hruškar 289km.

Najbolji biciklisti su nagrađeni donacijom Školske knjige, a nagrade su uručene u okviru obilježavanja Dana planet Zemlje i „Regreen” projekta u školskoj knjižnici.

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima i već sad veselimo se slijedećoj godini!

Valentina Japec i Marija Majdak Forjan

 
Državno natjecanje iz matematike PDF Ispis

državno matematika(1)

državno metematika Od 24. do 26. travnja 2023. u Poreču održano je 64. državno natjecanje iz matematike. Na državno natjecanje bio je pozvan i učenik 6.b razreda Matej Marijetić. Osvojio je izvrsno 3. mjesto sa samo 2 boda manje od pobjednika natjecanja.

Osim samog natjecanja, učenici su slobodno vrijeme iskoristili za nova poznanstva i obilazak znamenitosti grada Poreča.

Čestitamo Mateju i njegovom profesoru na postignutom uspjehu.

 
Kazališna predstava „Charlie i tvornica čokolade„ PDF Ispis

Charlie i tvornica čokolade

Charlie i tvornica čokolade(1) U utorak, 25. 4. 2023. učenici 2. razreda pogledali su kazališnu predstavu „Charlie i tvornica čokolade„ u Gradskom kazalištu Trešnja.

Predstava je nastala prema istoimenom romanu Roalda Dahla, u režiji Lee Anastazije Fleger i donosi priču o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica, odnosno velikom i čudesnom tvornicom čokolade Willyja Wonke. Willy Wonka po prvi puta otvara vrata svoje čudesne tvornice i raspisuje natječaj. U proizvode svoje tvornice, svoje čokolade, stavlja pet zlatnih ulaznica koje postaju garancija za ulazak u toliko tajnovitu i javnosti nepoznatu (barem iznutra) tvornicu čokolade. Diljem svijeta sva djeca i roditelji mahnito kupuju čokolade ne bi li baš oni (i njihovo dijete) pronašli zlatnu ulaznicu.

Tko je pronašao zlatnu ulaznicu, neka ostane slatka tajna…

Ivana Boban, voditeljica aktiva 2.razreda

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - stručni suradnik psiholog - 27. travanj 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Stručni suradnik psiholog, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

Obavijest o rezultatima natječaja

 

 
Regreen PDF Ispis

U ponedjeljak, 24. travnja 2023. u školskoj knjižnici obilježili smo Dana planeta Zemlje. Tom je prilikom predstavljen međunarodni Regreen projekt u kojem sudjeluju učitelji i učenici iz naše škole. Cilj je projekta upoznati učenike s inovativnim ekološkim rješenjima kako bismo očuvali naš okoliš i naš planet.

Tako su učiteljica razredne nastave Ivana Boban te učiteljica informatike Antonia Blažević predstavile aktivnost promatranja ptica koje su provele s 2. a razrednim odjelom. Nakon što su se upoznali s različitim vrstama ptica koje žive oko naše škole, učenici su podijelili svoja znanja i dojmove prenijeli likovnim i literarnim radovima. Zatim su učiteljice geografije Marija Majdak Forjan i Valentina Japec predstavile aktivnost natjecanja u bicikliranju za učenike od 5. do 8. razreda te popratne aktivnosti na školskoj Floormapi. Pobjednicima natjecanja uručene su nagrade. Učiteljica engleskog jezika Sanja Božinović predstavila je projekt E-books koji je provela s učenicima 6. i 8. razreda. Tema tog projekta su ugrožene i opasne biljne i životinjske vrste našega kraja.

Održanu su manifestaciju svojom prisutnošću uveličali voditelji Reegren projekta gospoda Jeppe Lӕssoe, Sally Anderson, Gertrud Lynge Esbensen te Mara Sierra Jimenez. Također su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice gospođa Gordana Mikulčić Krnjaja te gospođa Katarina Baković.

 
Dan planeta Zemlje PDF Ispis

Učeničkim literarnim radovima o našoj planeti Zemlji započeli smo još jednu radijsku emisiju, Zvonjalicu City radija. Emitirana je na sam Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2023. godine. Domaćini Zvonjalice bili su učenici 4.a i 4.d razrednog odjela sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac. Emisiju su vodile i s našim gostima razgovarale učenice 4.d razrednog odjela Gabriela Pavlečić i Lota Poznić. O svim aktivnostima koje se provode u našoj školi vezanim uz Dan planeta Zemlje, a potaknuti Timom za kvalitetu, govorili su naši gosti: profesorica Geografije Marija Majdak Forjan, profesorica Engleskog jezika učiteljica savjetnica Sanja Božinović, učiteljica 2.a razrednog odjela Ivana Boban te učenici 6.d razrednog odjela Nika Matejčić i Filip Đukić.

Od profesorice Marije Majdak Forjan saznali smo od kada i zašto se obilježava Dan planeta Zemlje, na koji se način u školi i izvan nje provode razne aktivnosti vezane uz ovaj dan te koje su krajeve učenici upoznali ili će posjetiti diljem Lijepe Naše.

O povezivanju nastave Engleskog jezika i ekološkog projekta REGREEN pričala nam je profesorica Engleskog jezika učiteljica savjetnica Sanja Božinović, kao i o nizu aktivnosti koje provodi sa svojim učenicima, a koji su se nadovezali na njezino izlaganje. Učenici 6.d razrednog odjela Nika Matejčić i Filip Đukić upoznali su nas kako su provodili aktivnosti projekta REGREEN na dodatnoj nastavi Engleskog jezika te što su naučili sudjelujući u ovom projektu.

O aktivnostima od 1. do 4. razreda, a naročito o djelovanju Ekološke skupine „Mali ekolozi“, saznali smo od učiteljice 2.a razrednog odjela Ivane Boban koja je sa svojim učenicima uključena u nekoliko ERASMUS + projekata. Svojim radom podiže ekološku svijest svojih učenika.

Na koji su način učenici sa svojim učiteljima proveli aktivnosti vezane uz Dan planeta Zemlje saznajte u našoj radio emisiji Zvonjalica City radija koju možete poslušati na sljedećoj poveznici: zvonjalica-os-nikole-hribara.

Čuvajmo našu Zemlju za buduće generacije!

                                            učiteljice savjetnice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Šestaši na terenskoj nastavi u Austriji PDF Ispis

terenska Austrija

terenska Austrija(1) U petak, 21. travnja 2023., učenici šestih razreda koji uče njemački jezik, s profesoricama Petrom Bedeniković, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec posjetili su Republiku Austriju i grad Klagenfurt.

Ovaj jednodnevni posjet započeo je obilaskom Minimundusa, parka minijaturnih svjetski poznatih građevina koji se nalazi na jezeru Wörthersee u Klagenfurtu. Nakon obilaska parka poslijepodne je bilo rezervirano za šetnju i upoznavanje grada Klagenfurta te slobodno vrijeme za ručak. Prošetali smo glavnom ulicom, posjetili Alter Platz, Neuer Platz s fontanom zmaja, katedralu Sv. Trojstva, staru i novu vijećnicu…

Vratili smo se u večernjim satima pred našu školu puni dojmova i naravno fotografija.

 
Draga Zemljo, sretan ti tvoj dan! PDF Ispis

Uoči Dana planeta Zemlje učenici 4. a i 4. d razrednog odjela izložili su svoje likovne i literarne radove u Knjižnici Galženica.

Izložbom „Draga Zemljo, sretan ti tvoj dan!“ istaknuli su važnost Dana planeta Zemlje koji se svake godine obilježava 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša.

Prikazujući naš planet Zemlju u raznim životnim situacijama sreće i tuge, čistoće i onečišćenja koristili su suvremene metode rada, različite likovne tehnike u kolorističkom moduliranju zemaljske kugle toplim i hladnim bojama kojima su izrazili volumen na plohi prikazavši svu ljubav prema našoj Majci Zemlji.

Povezali su književno djelo za cjelovito čitanje Eko Eko Hrvoja Hitreca s likovnim izričajem te na suvremen način korištenjem digitalnih didaktičkih alata samostalno stvarali materijale dajući svoj doprinos očuvanju zdravog načina života na našem planetu.

Ljepota i bogatstvo hrvatskoga jezika implementirani su u poetsko izražavanje učenika u prikazivanju osjećaja pripadnosti svojoj domovini i zavičaju u kojem žive, dragom nam Turopolju.

Ovom izložbom prikazali su samo jedan dio aktivnosti koje se provode u našoj školi u sklopu projekta Dan planeta Zemlje koji je potaknuo Tim za kvalitetu. Cilj je bio osvijestiti širu javnost i ljude svijeta o važnosti zaštite prirodnih resursa našeg planeta i skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Izložbu možete pogledati u izlozima Knjižnice Galženica od 17. travnja do 1. svibnja 2023. godine.

Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac, učiteljice savjetnice

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - 17. travanj 2023. PDF Ispis

učiteljica4

Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Pravilnika o organizaciji rada i sistematizaciji radnih mjesta i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje, ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Spremačica, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, neodređeno - jedan izvršitelj

Obavijest o rezultatima natječaja

 

 

 
Nova mobilnost u Portugalu PDF Ispis

Portugal

Portugal(2) U sklopu Erasmus+ projekta Growing young ECOlogists with STEM naši su učenici u pratnji učiteljica Valentine Japec, Erike Likan Kelentrić i učitelja Milana Omrčena otputovali u Portugal. Od 27. do 31. ožujka 2023. godine boravili su u Melgacu, šarmantnom i slikovitom gradiću s prekrasnim krajolikom uz rijeku Minho. Tamo su se učenici i učitelji ponovno susreli s partnerima iz Grčke i Portugala.

Tijekom ove mobilnosti, nastavili smo provoditi aktivnosti koje su započete na susretu u Grčkoj. Organizirane su radionice i aktivnosti u smjeru zaštite okoliša i razvijanja ekološke svijesti mladih. Učenici su, koristeći mrežni alat Thinkercad 3D, kreirali rotirajuće postolje za solarni panel. Postoljem upravlja računalna mikroplatforma Arduino, koja uz pomoć fotosenzora usmjerava solarni panel prema suncu. Usmjeravanjem panela povećava se njegova učinkovitost za 30 %. Učenici su kreirali i 3D model loga projekta te ga isprintali koristeći 3D pisač. Također su provedene radionice o inteligentnim sustavima navodnjavanja, aplikacijama za recikliranje i korištenju obnovljivih izvora energije.

Tijekom boravka u Melgacu naši su se domaćini potrudili da nam ništa ne nedostaje. Bili smo na primanju u Gradskoj vijećnici, obišli povijesnu jezgru grada, razgledali muzej Jean Loup Passek Cinema Museum i muzej Castro Laboreiro, sportski centar i Superior School of Sports and Leisure. Otputovali smo u Viana do Castelo, jedan od najljepših gradova na sjeveru Portugala i tamo posjetili baziliku Santa Luzia i crkvu Sao Domingues te prošetali uz Atlantski ocean. Nakon izleta i šetnje posadili smo stablo prijateljstva u školskom dvorištu i oslikali mural našeg Erasmus+ projekta.

Običaje i kulturu ovog dijela Portugala učenici su upoznavali i tijekom boravka u obiteljima. Igrali su tradicionalne igre, upoznali tradicionalni ples, kušali tradicionalna jela i međusobno se družili u slobodno vrijeme. Organizirana je zajednička večera u školskoj kantini na kojoj su bili predstavnici grada Melgaca, obitelji koje su ugostile djecu, učitelji i učenici.

Rastanak je bio težak i pun emocija. Stvorena su nova prijateljstva i učvršćena ona stara. Upravo je to jedna od najvažnijih stavki koje Erasmus projekti nude – jedinstveno iskustvo razmjene dobre prakse, učenja, stvaranja novih prijateljstava i međunarodne povezanosti škola. Veselimo se novom susretu u našoj školi iduće školske godine.

Erika Likan Kelentrić

 
Upisi u prvi razred 2023./2024. PDF Ispis

upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece za upis u 1. razred počet će 17. travnja 2023. Službeni pozivi neće se dostavljati pojedinačno na kućnu adresu, nego će se predbilježbe za termine obavljati putem aplikacije TERMINKO (ZA MATIČNU ŠKOLU).

Djeca iz naselja Gradići, Petrovina Turopoljska i Donja Lomnica na testiranje dolaze u PODRUČNE ŠKOLE te se naručuju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili na telefon 01/2344-715.

OŠ Nikole Hribara upisuje u školu isključivo učenike sa svog upisnog područja.

Na dogovoreni termin dolaska u školu potrebno je donijeti:

 • ispunjenu Upisnicu
 • elektroničku radnu knjižicu oba roditelja (ukoliko je djetetu potreban boravak)
 • medicinsku dokumentaciju djeteta (ukoliko je posjeduju).

Ako ste se nedavno doselili na naše upisno područje, na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

Molimo vas da:

 • dođete u točno zakazan termin
 • zajedno s djetetom pričekate na holu u prizemlju do dolaska stručnih suradnica koje će otpratiti dijete u učionicu
 • donesete ispunjenu dokumentaciju.

Testiranje se provodi grupno i trajat će oko 40 minuta. Nakon testiranja slijedi kratki razgovor sa stručnim suradnicama.

Za sve ostale informacije možete poslati upit na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Za upis u 1. razred potrebno se naručiti i na liječnički pregled kod školske liječnice Snježane Miter.

 
Radionice u 2.d razrednom odjelu PDF Ispis

Što je to decoupage tehnika i koji su osnovni principi rada te interesantne tehnike ukrašavanja upoznali su roditelji i učenici 2.d razrednog odjela.

Na radionici održanoj 30. 3. 2023. godine roditelji su, uz malo dobre volje, drvofix ljepila, salveta i jaja izrezanih od šperploče, napravili maštovito oslikane pisanice. U dobroj atmosferi sva kreativnost izašla je na vidjelo u vrlo zanimljivim likovnim ostvarenjima.

Učenici su sudjelovali i na likovnoj radionici Muzeja Turopolja 31. 3. 2023., također ukrašavajući jaja decoupageom. Uživali su ukrašavajući svoju pisanicu lijepljenjem komadića salveta na stiroporno jaje. Radionicu je vodila muzejska pedagoginja Valentina Radoš uz pomoć  ostalih djelatnica Muzeja.

Na kraju radionice učenici su svoje pisanice ponijeli kućama te će njima ukrasiti uskrsnu košaricu.

Učiteljica 2. d

Vesna Lukinić

 
Kuhar i Maestro PDF Ispis

kuhar i maestro

I ove su godine učenici 1. i 2. razreda imali priliku upoznati Kuhara i Maestra. Sada već naši stalni gosti, profesori Marko Požgaj i Berislav Arlavi, približili su učenicima instrumente i glazbu duhovitom i poučnom radnjom ove predstave. Upoznali smo uživo puhačka i žičana glazbala, udaraljke te glazbala s klavijaturom. Učenici su sa zanimanjem pratili, ali i sudjelovali u ovim smiješnim dogodovštinama te saznali ponešto o fenomenu zvuka i razvoju glazbala. Glumci su nasmijali publiku do suza. Veselimo se njihovom posjetu i dogodine.

 
Nagradni natječaj uoči Noći knjige – Umjetna ili uvjetna inteligencija PDF Ispis

Noć-knjige-2023

Od 21. do 23. travnja 2023. obilježava se Noć knjige. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara otvara nagradni likovni i literarni natječaj na temu Umjetna ili uvjetna inteligencija.

Neka od najčešćih područja i primjena umjetne inteligencije računalne su igre i simulacije, pretraživanje podataka, prevođenje stranih jezika i sl.

Zanima nas u kojoj je mjeri umjetna inteligencija dio tvog svakodnevnog života? Koliko vremena provodiš igrajući igre na računalu, a koliko igrajući se u stvarnome svijetu s prijateljima? Gdje tražiš nepoznate riječi? Tko ili što te budi? Kako ćeš stići na neku adresu bez pomoći aplikacija? Gdje ćeš pronaći potrebno znanje i informacije ako nestane električne energije? U kojoj je mjeri tvoj svijet određen oslanjanjem na umjetnu inteligenciju, a u kojoj na tvoju, ljudsku, inteligenciju? Na koji način vježbaš svoju inteligenciju i činiš se manje ovisnim o potpori i poticajima izvana? Napiši ili nacrtaj svoja razmišljanja na ovu temu.

 • Likovni natječaj

U natječaju sudjeluju učenici osnovnih škola u dvije kategorije:

- od 1. do 4. razreda osnovne škole

- od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Rad mora biti originalan – radovi koji su precrtani ne mogu sudjelovati u natjecanju.

Svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke:

-  ime i prezime učenika, razred

-  naziv i adresu škole.

Obavijest o nagrađenim likovnim radovima bit će objavljena 18. travnja 2023. na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Dodjela nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se na svečanom otvorenju Noći knjige, 21. travnja 2023. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 •  Literarni natječaj

U natječaju sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Rad mora biti originalan – ne smije prethodno biti objavljen ili posuđen iz nekog već napisanog djela.

Svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke:

- ime i prezime učenika, razred

- naziv i adresu škole.

Obavijest o nagrađenim literarnim radovima bit će objavljena 21. travnja 2023. na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Dodjela nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se početkom svibnja 2023. na svečanosti knjige i čitanja Knjižna booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Radove donesite u školsku knjižnicu do 17. travnja 2023. godine.

 
Geografski izazov povodom Dana planeta Zemlje PDF Ispis

Izazov

Dragi geografi, ljubitelji prirode i kretanja, pozivamo vas da se i ove godine priključite našem izazovu povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja s ciljem jačanja svijesti ljudi o prirodnom okolišu. I ove smo godine odlučili bicikliranjem dati doprinos očuvanju našega planeta. Steknimo naviku kretanja biciklom umjesto automobilom jer bicikliranjem izbjegavamo prometne gužve, istražujemo skrivene kutke grada, društveno smo odgovorniji, čuvamo kakvoću zraka, brinemo se o našem zdravlju…

 • Cilj izazova?!

Skupiti što više kilometara.

 • Koliko traje izazov?

Od 10. do 16. travnja 2023.

 • Tko može sudjelovati u izazovu?

Svi učenici od 5. do 8. razreda.

 • Kako sudjelovati?
 1. Instalirajte na svoj mobitel aplikaciju „Strava“ Strava  i prijavite se svojim imenom i prezimenom.
 2. Pronađite ime „Valentina Japec“ i kliknite „follow“.
 3. Pridružite se odgovarajućem klubu („2023. Hribar 5. i 6. razred“ ili „2023. Hribar 7. i 8. razred“).
 4. Krenite biciklirati!

Dodatne upute možete zatražiti na Teamsu od svojih profesorica geografije Marije Majdak Forjan i Valentine Japec.

One koji će skupiti najviše kilometara, očekuju nagrade!

Želimo vam sreću i puno skupljenih kilometara!

Vaše profesorice, Marija Majdak Forjan i Valentina Japec

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 84

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:7
Posjeta jučer:123
Posjeta ovaj mjesec:2204

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...