OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Dan i noć na PMF-u PDF Ispis

S nestrpljenjem smo, nakon nekoliko godina pauze, dočekali sudjelovanje na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u”. Svaki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta otvori svoja vrata kako bi približio znanost svima koji ju vole. Tako je bilo i u petak, 5. 5. 2023. godine, kada su na manifestaciji sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda u pratnji profesorica geografije Valentine Japec i Marije Majdak Forjan te profesorice fizike Antonije Fartek.

Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu Geografije sudjelovali su na radionicama koje su organizirali Geološki i Geofizički odsjek. Gledali su kakva je to „Gužva u litosferi”, istražili „Tko je ukrao vrtnog patuljka” i priključili se „Malim lovcima na oluje”.

Učenici dodatne nastave Fizike pridružili su se predavanjima Fizičkog odsjeka i radionici na Geofizičkom odsjeku. Osim predavanja učenici su posjetili laboratorij za istraživanje supravodljivosti i laboratorij za nuklearnu magnetsku rezonancu te sudjelovali u kvizu znanja i provjerili „Kako nastaje tsunami”.

Već se sada veselimo idućoj godini i novom susretu s PMF-om!

 
Poziv za dostavu ponuda - fotografiranje učenika u ambijentu 2023. PDF Ispis

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

KLASA:602-01/23-01/54
URBROJ:238/31-20-02-23-1
Velika Gorica, 8. 5. 2023.

Na temelju članka 90. Statuta Osnovne škole Nikole Hribara i Pravilnika o provedbi postupka jednostavne nabave roba, radova i usluga, ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara objavljuje

POZIV ZA DOSTAVU PONUDA

FOTOGRAFIRANJE UČENIKA U AMBIJENTU

I.

NARUČITELJ

Naziv: Osnovna škola Nikole Hribara

Adresa: Ruđera Boškovića 11. Velika Gorica

OIB: 01689534191

II.

PREDMET NABAVE

Predmet nabave: Fotografiranje učenika u ambijentu.

Predviđeni broj učenika 1160 s mogućnošću odstupanja.

III.

PONUDA TREBA SADRŽAVATI SLIJEDEĆE

1. Naziv i sjedište, te OIB

2. Cijenu po formatu:

     portret 15x20 cm, s kartonom

     zajednička fotografija 15x20, s kartonom

3. Ogledni primjerak fotografije

4. Izjavu ponuditelja da će za izvršene usluge ispostaviti račun za svakog roditelja.

IV.

         PONUDITELJ SE OBVEZUJE 

1. Kompletnu uslugu ( fotografiranje i dostavljanje fotografija) izvršiti tijekom mjeseca svibanj/lipanj 2023. godine.

2. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

V.

Kriterij odabira najpovoljnije ponude je najniža cijena.

 

VI.

Ponudi priložiti:

- Izvod iz sudskog registra/obrtničkog ili drugog registra.

VII.

Rok za dostavu ponuda osam dana od dana objave poziva.

Poziv za dostavu ponuda bit će objavljen na oglasnoj ploči škole i web stranici škole.

Ponuditelj će ponudu naručitelju dostaviti osobno ili poštom u zatvorenoj omotnici s nazivom i adresom naručitelja, nazivom i adresom ponuditelja, naznakom predmeta nabave na koji se ponuda odnosi i naznakom „ne otvaraj“.

 

Kontakt osoba: Stjepan Maravić – Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 

fotografiranje 2023

 

 

 

 
„Festival znanosti” PDF Ispis

Festival znanosti(1)

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine posjetili smo „Festival znanosti” koji se održava na Veleučilištu u Velikoj Gorici. Učenici sedmih i osmih razred u pratnji profesorica iz Fizike i Tehničke kulture sudjelovali su na dva predavanja.

Uloga pasa i dronova u kriznim situacijama bilo je prvo predavanje gdje su nas pripadnici HGSS-a upoznali s načinom treniranja pasa i potrage za unesrećenima kao i prednostima traganja koristeći bespilotne letjelice.

Na drugom predavanju smo doznali mnoštvo novih informacija o rasjedima, koje vrste rasjeda postoje i na koji način nastaju potresi u rasjedima.

Veselimo se sličnim manifestacijama i u budućnosti!

Antonija Fartek, prof. fizike

 
Festival znanosti 2023. godine PDF Ispis

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine učenici 7.b razreda u pratnji razrednice i učiteljice tehničke kulture Irene Gimpelj Gal i učiteljice tehničke kulture Irene Franjić posjetili su Veleučilište u Velikoj Gorici u sklopu Festivala znanosti te slušali predavanje o lemljenju i sudjelovali na radionici lemljenja.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Znanost je društvena pojava, predmet njezina interesa su priroda i društvo, a cilj da svijet učini boljim i sretnijim mjestom.

Irena Gimpelj Gal

 
„Modelarska liga” u školskoj godini 2022./2023. PDF Ispis

„Modelarska liga” je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Natjecatelji unutar svake ekipe zajednički izrađuju jednak projektni zadatak tijekom 3 puna sata (180 min) na županijskoj razini, a 4 puna sata (240 min) na državnoj razini Modelarske lige.

Predstavnici naše škole sudjelovali su u tri kola „Modelarske lige” Zagrebačke županije. Prvo kolo održano je 7. prosinca u OŠ Pavao Belas u Brdovcu, a našu školu u pratnji mentorice i učiteljice tehničke kulture Irene Gimpelj Gal predstavljali su Pia Kefer (6. r.) i David Lanik (8. r.) te osvojili 6. mjesto u izradi makete aviona, 2.kolo održano je 28. veljače 2023. u OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću gdje su osvojili 6.mjesto u izradi kante za smeće, a u 3.kolu, koje je održano 20. travnja 2023. u OŠ Novo Čiče, školu su predstavljali Nicole Arnaut (5. r.) i David Lanik (8. r.) te su osvojili 5. mjesto u izradi makete sjenice.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal

 
Festival znanosti u Muzeju Turopolja PDF Ispis

Festival znanosti u Muzeju Turopolja

Festival znanosti u Muzeju Turopolja(1) Učenici 2. a razreda 27. 4. 2023. sa svojim su učiteljicama Kristinom Saragom i Ivanom Boban posjetili Festival znanosti koji se održao u Muzeju Turopolja pod temom Drveno graditeljstvo. Ovogodišnja tema ove manifestacije je Priroda i društvo te se održava diljem Hrvatske.

Upoznali smo se s drvenim graditeljstvom u Turopolju koje čini kulturnu baštinu našeg kraja. Zatim smo gledali vrlo poučan dokumentaran film „Selidba čardaka“. I sami smo postali mali graditelji te smo na vođenoj radionici gradili drvene hiže od sklopivih elemenata.

Naše smo male hiže na likovnoj kulturi u školi dodatno ukrašavali tradicijskim ukrasima i likovnim motivima. Osim što smo ih sačuvali za uspomenu na lijepo druženje, naučili smo koliko je važno čuvati i njegovati našu kulturnu baštinu.

 
Smotra PDF Ispis

smotra

Na Županijskoj smotri učeničkih zadruga, koja se održala 27. 4. 2023. u PŠ Pavla Štoosa u Dubravici, učenice Iris Sporiš i Veronika Zubec predstavljale su našu učeničku zadrugu. Osvojili smo četvrto mjesto i prolaz na državnu smotru.

Čestitamo našim učenicama i želimo im uspješan daljnji rad.

Marijana Marić Lasić

 
Geografski izazov povodom Dana planeta Zemlje - rezultati PDF Ispis

Izazov Dan planeta Zemlje Točno u ponoć, 16. travnja 2023. završio je Izazov bicikliranja kojim su geografi i ove godine obilježili Dan planeta Zemlje. Izazov je trajao tjedan dana, a u njega su se mogli uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Sudionici su bili podijeljeni u dvije kategorije, a pobjednik svake kategorije je onaj tko biciklom prijeđe najviše kilometara.

Iako je dobar dio proljetnog odmora kvarila kiša, učenici su bili izuzetno aktivni. Učenici 5. i 6. razreda odvozili su ukupno 1668km. Prva tri mjesta zauzeli su Karla Feljan s ukupno prijeđenih 289km, Karlo Fištrek s ukupno prijeđenih 253km i Mihael Ervaćanin s 222km.

Učenici 7. i 8. razreda odvozili su 2155km. Na prvom mjestu je Borna Cvitanović s 314km, druga je Hana Svoboda s 308km i na trećem Maja Hruškar 289km.

Najbolji biciklisti su nagrađeni donacijom Školske knjige, a nagrade su uručene u okviru obilježavanja Dana planet Zemlje i „Regreen” projekta u školskoj knjižnici.

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima i već sad veselimo se slijedećoj godini!

Valentina Japec i Marija Majdak Forjan

 
Državno natjecanje iz matematike PDF Ispis

državno matematika(1)

državno metematika Od 24. do 26. travnja 2023. u Poreču održano je 64. državno natjecanje iz matematike. Na državno natjecanje bio je pozvan i učenik 6.b razreda Matej Marijetić. Osvojio je izvrsno 3. mjesto sa samo 2 boda manje od pobjednika natjecanja.

Osim samog natjecanja, učenici su slobodno vrijeme iskoristili za nova poznanstva i obilazak znamenitosti grada Poreča.

Čestitamo Mateju i njegovom profesoru na postignutom uspjehu.

 
Kazališna predstava „Charlie i tvornica čokolade„ PDF Ispis

Charlie i tvornica čokolade

Charlie i tvornica čokolade(1) U utorak, 25. 4. 2023. učenici 2. razreda pogledali su kazališnu predstavu „Charlie i tvornica čokolade„ u Gradskom kazalištu Trešnja.

Predstava je nastala prema istoimenom romanu Roalda Dahla, u režiji Lee Anastazije Fleger i donosi priču o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica, odnosno velikom i čudesnom tvornicom čokolade Willyja Wonke. Willy Wonka po prvi puta otvara vrata svoje čudesne tvornice i raspisuje natječaj. U proizvode svoje tvornice, svoje čokolade, stavlja pet zlatnih ulaznica koje postaju garancija za ulazak u toliko tajnovitu i javnosti nepoznatu (barem iznutra) tvornicu čokolade. Diljem svijeta sva djeca i roditelji mahnito kupuju čokolade ne bi li baš oni (i njihovo dijete) pronašli zlatnu ulaznicu.

Tko je pronašao zlatnu ulaznicu, neka ostane slatka tajna…

Ivana Boban, voditeljica aktiva 2.razreda

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - stručni suradnik psiholog - 27. travanj 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Stručni suradnik psiholog, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

Obavijest o rezultatima natječaja

 

 
Regreen PDF Ispis

U ponedjeljak, 24. travnja 2023. u školskoj knjižnici obilježili smo Dana planeta Zemlje. Tom je prilikom predstavljen međunarodni Regreen projekt u kojem sudjeluju učitelji i učenici iz naše škole. Cilj je projekta upoznati učenike s inovativnim ekološkim rješenjima kako bismo očuvali naš okoliš i naš planet.

Tako su učiteljica razredne nastave Ivana Boban te učiteljica informatike Antonia Blažević predstavile aktivnost promatranja ptica koje su provele s 2. a razrednim odjelom. Nakon što su se upoznali s različitim vrstama ptica koje žive oko naše škole, učenici su podijelili svoja znanja i dojmove prenijeli likovnim i literarnim radovima. Zatim su učiteljice geografije Marija Majdak Forjan i Valentina Japec predstavile aktivnost natjecanja u bicikliranju za učenike od 5. do 8. razreda te popratne aktivnosti na školskoj Floormapi. Pobjednicima natjecanja uručene su nagrade. Učiteljica engleskog jezika Sanja Božinović predstavila je projekt E-books koji je provela s učenicima 6. i 8. razreda. Tema tog projekta su ugrožene i opasne biljne i životinjske vrste našega kraja.

Održanu su manifestaciju svojom prisutnošću uveličali voditelji Reegren projekta gospoda Jeppe Lӕssoe, Sally Anderson, Gertrud Lynge Esbensen te Mara Sierra Jimenez. Također su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice gospođa Gordana Mikulčić Krnjaja te gospođa Katarina Baković.

 
Dan planeta Zemlje PDF Ispis

Učeničkim literarnim radovima o našoj planeti Zemlji započeli smo još jednu radijsku emisiju, Zvonjalicu City radija. Emitirana je na sam Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2023. godine. Domaćini Zvonjalice bili su učenici 4.a i 4.d razrednog odjela sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac. Emisiju su vodile i s našim gostima razgovarale učenice 4.d razrednog odjela Gabriela Pavlečić i Lota Poznić. O svim aktivnostima koje se provode u našoj školi vezanim uz Dan planeta Zemlje, a potaknuti Timom za kvalitetu, govorili su naši gosti: profesorica Geografije Marija Majdak Forjan, profesorica Engleskog jezika učiteljica savjetnica Sanja Božinović, učiteljica 2.a razrednog odjela Ivana Boban te učenici 6.d razrednog odjela Nika Matejčić i Filip Đukić.

Od profesorice Marije Majdak Forjan saznali smo od kada i zašto se obilježava Dan planeta Zemlje, na koji se način u školi i izvan nje provode razne aktivnosti vezane uz ovaj dan te koje su krajeve učenici upoznali ili će posjetiti diljem Lijepe Naše.

O povezivanju nastave Engleskog jezika i ekološkog projekta REGREEN pričala nam je profesorica Engleskog jezika učiteljica savjetnica Sanja Božinović, kao i o nizu aktivnosti koje provodi sa svojim učenicima, a koji su se nadovezali na njezino izlaganje. Učenici 6.d razrednog odjela Nika Matejčić i Filip Đukić upoznali su nas kako su provodili aktivnosti projekta REGREEN na dodatnoj nastavi Engleskog jezika te što su naučili sudjelujući u ovom projektu.

O aktivnostima od 1. do 4. razreda, a naročito o djelovanju Ekološke skupine „Mali ekolozi“, saznali smo od učiteljice 2.a razrednog odjela Ivane Boban koja je sa svojim učenicima uključena u nekoliko ERASMUS + projekata. Svojim radom podiže ekološku svijest svojih učenika.

Na koji su način učenici sa svojim učiteljima proveli aktivnosti vezane uz Dan planeta Zemlje saznajte u našoj radio emisiji Zvonjalica City radija koju možete poslušati na sljedećoj poveznici: zvonjalica-os-nikole-hribara.

Čuvajmo našu Zemlju za buduće generacije!

                                            učiteljice savjetnice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Šestaši na terenskoj nastavi u Austriji PDF Ispis

terenska Austrija

terenska Austrija(1) U petak, 21. travnja 2023., učenici šestih razreda koji uče njemački jezik, s profesoricama Petrom Bedeniković, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec posjetili su Republiku Austriju i grad Klagenfurt.

Ovaj jednodnevni posjet započeo je obilaskom Minimundusa, parka minijaturnih svjetski poznatih građevina koji se nalazi na jezeru Wörthersee u Klagenfurtu. Nakon obilaska parka poslijepodne je bilo rezervirano za šetnju i upoznavanje grada Klagenfurta te slobodno vrijeme za ručak. Prošetali smo glavnom ulicom, posjetili Alter Platz, Neuer Platz s fontanom zmaja, katedralu Sv. Trojstva, staru i novu vijećnicu…

Vratili smo se u večernjim satima pred našu školu puni dojmova i naravno fotografija.

 
Draga Zemljo, sretan ti tvoj dan! PDF Ispis

Uoči Dana planeta Zemlje učenici 4. a i 4. d razrednog odjela izložili su svoje likovne i literarne radove u Knjižnici Galženica.

Izložbom „Draga Zemljo, sretan ti tvoj dan!“ istaknuli su važnost Dana planeta Zemlje koji se svake godine obilježava 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša.

Prikazujući naš planet Zemlju u raznim životnim situacijama sreće i tuge, čistoće i onečišćenja koristili su suvremene metode rada, različite likovne tehnike u kolorističkom moduliranju zemaljske kugle toplim i hladnim bojama kojima su izrazili volumen na plohi prikazavši svu ljubav prema našoj Majci Zemlji.

Povezali su književno djelo za cjelovito čitanje Eko Eko Hrvoja Hitreca s likovnim izričajem te na suvremen način korištenjem digitalnih didaktičkih alata samostalno stvarali materijale dajući svoj doprinos očuvanju zdravog načina života na našem planetu.

Ljepota i bogatstvo hrvatskoga jezika implementirani su u poetsko izražavanje učenika u prikazivanju osjećaja pripadnosti svojoj domovini i zavičaju u kojem žive, dragom nam Turopolju.

Ovom izložbom prikazali su samo jedan dio aktivnosti koje se provode u našoj školi u sklopu projekta Dan planeta Zemlje koji je potaknuo Tim za kvalitetu. Cilj je bio osvijestiti širu javnost i ljude svijeta o važnosti zaštite prirodnih resursa našeg planeta i skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Izložbu možete pogledati u izlozima Knjižnice Galženica od 17. travnja do 1. svibnja 2023. godine.

Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac, učiteljice savjetnice

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 83

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:90
Posjeta jučer:188
Posjeta ovaj mjesec:2881

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...