OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Posjet Grazu PDF Ispis

terenska nastava

terenska nastava(a) U petak, 29.04.2022., učenici sedmih i osmih razreda koji pohađaju nastavu njemačkog jezika, njih ukupno 84, sa svojim su profesoricama Petrom Bolarić, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec posjetili Graz, Republika Austrija, i tvornicu čokolade Zotter u mjestu Riegersburg, nedaleko od Graza.

Nakon obilaska tvornice Zotter, kušanja mnogobrojnih vrsta čokolade, odgledanog dokumentarca o tvornici i obitelji Josefa Zottera, uputili smo se u razgled grada Graza i njegovih znamenitosti: Kunstmuseum, Murinsel, Rathaus, Landhaus, Opera, Mauzolej Ferdinanda II, Schlossberg.

Prije povratka kući, pauzirali smo u shopping centru Seiersberg, gdje su učenici imali malo slobodnog vremena za jelo, kupovinu i sl. U večernjim satima smo se veseli i puni dojmova vratili kući u Veliku Goricu.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
Terenska nastava u Krapinu PDF Ispis

krapina terenska nastava (1)

Dana 29. travnja 2022. učenici 5. a, b, i c razreda uputili su se na terensku nastavu u Krapinu u pratnji svojih razrednica Natalije Kukor, Marije Lovrić i Valentine Japec. U Krapini su posjetili Muzej krapinskih neandertalaca. Naučili su ponešto o životu i radu Dragutina Gorjanovića Krambergera i proširili znanja o životu neandertalaca. Podsjetili se kako je nastao naš planet, naučili još ponešto o kemijskoj i biološkoj evoluciji. Vrijeme je bilo lijepo pa smo prošetali i do nalazišta, uz nezaobilazno fotografiranje sa skulpturama neandertalaca. Prije povratka, ostalo je i vremena za druženje i kupnju pokojeg suvenira.

Valentina Japec

 
Izazov povodom Dana planeta Zemlje – rezultati PDF Ispis

bicikliranje izazov

bicikliranje izazov (1) Točno u ponoć, 24. travnja 2022. završio je Izazov bicikliranja kojim su geografi ove godine obilježili Dan planeta Zemlje. Izazov je trajao deset dana, a u njega su se mogli uključiti učenici i roditelji. Sudionici su bili podijeljeni u tri kategorije, a pobjednik svake kategorije je onaj tko biciklom prijeđe najviše kilometara.

Iako je dobar dio proljetnog odmora kvarila kiša, učenici su bili izuzetno aktivni. U kategoriju 5. i 6. razreda uključilo se 28 učenika. Prva tri mjesta zauzeli su Karlo Fištrek s ukupno prijeđenih 340.7km, Mihael Ervaćanin s 243.8km i Luka Preložiček s 195.1km.

U kategoriji 7. i 8. razreda sudjelovalo je 33 učenika. Na prvom mjestu je Juraj Feljan s 285.5km, drugi je Ante Butorac s 242km i na trećem Maja Hruškar 176.2km.

U kategoriji roditelja ove se godine ohrabrio samo jedan tata. Nadamo se da će se ubuduće više roditelja uključivati u naše aktivnosti i svojim primjerom biti uzor mladim generacijama.

Najbolji biciklisti su i nagrađeni. Nagrade je osigurala „Školska knjiga” u obliku ruksaka, knjiga i školskog pribora, a profesorice geografije dodale su još ponešto biciklističkog pribora.

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima!

„Školskoj knjizi” zahvaljujemo na suradnji.

https://youtube.com/shorts/BQHR76x-gfE?feature=share

Marija Majdak Forjan i Valentina Japec, profesorice geografije

 
Noć knjige PDF Ispis

Plakat Noć Knjige 2022 Od 2012. godine, u sklopu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i  Dana hrvatske knjige (22. travnja) organizira se manifestacija Noć knjige. Svrha joj je poticanje kulture čitanja i uvažavanje knjige kao civilizacijskoga i kulturnog dosega te njezine važnosti u suvremenom društvu.

Povodom jedanaeste Noći knjige 2022. školska knjižnica raspisala je nagradni natječaj za najbolju pjesmu, priču, strip, ples, fotografiju, film ili crtež pod naslovom Knjiga kao otvoren prozor u slobodu! Na natječaj su pristigla 22 rada od kojih smo izabrali 5 najuspješnijih: Petre Đuran iz 5. f razreda, Petre Melvin Cruickshank iz 6. d, Jane Deverić iz 6. b, Brune Ćatipović iz 7. d i Ema Hrvoić iz 8. f razreda. Izložbu svih radova možete pogledati u našoj knjižnici. Nagrade je, uz prigodni program, uručio ravnatelj zahvalivši svima na sudjelovanju, trudu i organizaciji.

Radovi Brune Ćatipović, 7. d; Lare Ćošabić, 6. c; Lucije Juretić, 6. c i Petre Melvin Cruickshank, 6. d razreda objavljeni su i na Facebook stranici Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Program je obilovao recitacijama, bilo je i glazbe, igrokaz i lutkarska predstava.

Mlade knjižničarke 6. c razreda: Noa Budeš, Lara Ćošabić, Hana Jerleković, Lucija Juretić, Tina Lukunić, Dora Petranović, Elena Prljević i Elena Šafran recitirale su nam pjesme o proljeću, prirodi i životu.

Članice Malog čitateljskog kluba 2. c razreda: Tia Weihnacht i Dora Cvetko svirale su nam klavir, Iva Filipović violinu, a Sara Blažeković tamburicu.

Mladi knjižničari 5. e razreda: Mia Petrović, Božo Bartovčak, Karla Hrvoić i Natali Marušić pripremili su nam igrokaz naziva U knjižnici koji nam govori o čemu pričaju i razmišljaju knjige kad mi nismo u njihovoj blizini.

Učenice 5. e razreda: Karla Hrvoić, Ana Markanović, Natali Marušić i Mia Petrović kreativno su obradile lektiru Aleksandra Sergejevića Puškina Bajka o ribaru i ribici i izvele lutkarsku predstavu pod mentorstvom profesorice hrvatskog jezika Dorotee Štuban.

Naša svestrana Ana Markanović također je svirala klavir.

I tako, slaveći radost čitanja, pisanja i kreativnog stvaranja priveli smo ovo druženje kraju. Svi posjetitelji programa dobili su straničnik Noći knjige 2022. te im je voditeljica, Ema Ivana Vukoja, članica izvannastavne aktivnosti Mladi knjižničari, koja rado i često dolazi u knjižnicu, svratila pozornost na to kako puno toga u knjižnici mogu naučiti uz knjige i knjižničarke i raditi svašta: čitati knjige i časopise, listati enciklopedije i Guinnesove knjige rekorda, pisati zadaće, pjesme, priče, gledati filmove, crtiće…

Pozvala ih da dolaze u knjižnicu kad god mogu!

 

 

 
Veni, vidi, vici! PDF Ispis

državno_natjecanje_geografija(1)

državno natjecanje_geografija(2) Marta Rak, učenica 5.a razreda, sudjelovala je na 29. državnom Natjecanju iz geografije za osnovne i srednje škole i osvojila prvo mjesto!

Natjecanje se održalo od 12. do 14. travnja 2022. u OŠ Malinska-Dubašnica na otoku Krku. U kategoriji 5. razreda pozvano je samo 16 učenika iz cijele države. Natjecanje se sastojalo od dva dijela, istraživačkog rada te ispita znanja i vještina. U ukupnom zbroju bodova, Marta je osvojila 68.5 od mogućih 80 bodova te odnijela prvo mjesto! Osim samog natjecanja, učenici i njihovi mentori razgledali su ljepote Malinske, plovili brodom te se družili s ostalim natjecateljima.

Kući smo se vratile s brojnim dojmovima i osmijesima na licu.

Valentina Japec, Martina mentorica

 
Vukovar – terenska nastava iz povijesti za učenike osmih razreda PDF Ispis

Vukovar U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i ove je godine organiziran projekt „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Jednodnevna terenska nastava iz povijesti za osme razrede održana je 12. travnja. Cilj je terenske nastave učiti o vrijednostima Domovinskoga rata i o značenju Bitke za Vukovar u obrani i stvaranju naše domovine.

Učenici su posjetili memorijalna mjesta na području grada – Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru te franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova. U Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar, smještenom u prostorima bivše vojarne 204. vukovarske brigade, poslušali su dva predavanja: Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Tu su također razgledali nekoliko unutarnjih i vanjskih izložbenih postava. Posjetili su i Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar te su se na taj način upoznali s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara. Obilazak grada završili su kod simbola Vukovara – Vodotornja.

Učenike su pratile razrednice i razrednik, Marija Patrlj, Marija Zbačnik, Anita Kovačević, Ilija Marković, Lidija Smolenicki, Erika Likan Kelentrić i Irena Lacković, te Josipa Šute, pedagoginja i Natalija Kukor, prof. povijesti.

Učenici su se vratili prepuni pozitivnih dojmova, ponosni na naše branitelje, na sve one koji su svoje živote dali za slobodu i samostalnost naše domovine te sa sobom ponijeli poruku mira, nenasilja i tolerancije.

Natalija Kukor, prof.

 
Kreativna radionica učenika i roditelja 1. d i 2. c razreda PDF Ispis

tradicionalno_ukrašavanje_pisanica

tradicionalno_ukrašavanje_pisanica(1) Vrlo kvalitetnu suradnju roditelja i škole pokazali su nam roditelji i učenici 1. d i 2. c razreda kreativnom radionicom na kojoj su tradicionalnom tehnikom ukrašavali jaja voskom. Da je ovakav oblik suradnje dobrodošao i da ih veseli, rekli su nam roditelji koji su nadahnuto prionuli ukrašavanju. Zajedno sa svojom djecom crtali su po jajetu ovom već pomalo zaboravljenom tehnikom. Naravno, i učenici su bili uzbuđeni sjedeći u istoj školskoj klupi sa svojom mamom ili tatom. Pozorno su slušali učiteljičine upute kako ostvariti postavljeni zadatak te što ljepše ukrasiti pisanicu. Jaje je trebalo i tradicionalno obojiti, naravno lukovicom. Na kraju radionice svi su bili zadovoljni i sretni što kući nose pisanice koje su sami ukrasili i koje će mi uljepšavati blagdanski stol.

Kako su učenici prezentirali suradnju roditelja i škole možete poslušati u radio-emisiji Zvonjalica: 

https://soundcloud.com/city-radio-hr/09042022-zvonjalica-os-nikole-hribara

Ksenija Petrlin Jurić
Vesna Lukinić

 
Najbolji osmaši PDF Ispis

Najbolji osmaši(1)

Naša škola svake godine bira najbolje osmaše u svakoj smjeni i najbolji razred. Svaki učitelj Razrednog vijeća osmaša ocjenjuje razred prema kriterijima izvršavanja školskih obveza i učenja, odnosa prema učitelju te međusobnih odnosa i poštivanja učenika u razredu. Razred koji odnosi titulu najboljeg razreda ima najveću ukupnu ocjenu iz svih kategorija.

Ove školske godine 2021./2022. najbolji osmaši su:

I. SMJENA – najbolji razred 8. a (razrednica Marija Patrlj) i najbolja učenica Petra Kunović (8. d)

II. SMJENA – najbolji razred 8. g (razrednica Irena Lacković) i najbolja učenica Ema Hrvoić (8. f).

Najbolji razredi uvjerljivo su jednoglasno odabrani, ali jako smo se mučili u odabiru najboljih učenika. Naime, u prvoj smjeni broj je predloženih učenika bio toliko velik, da su gotovo svi predloženi imali po jedan glas, što je pokazatelj izuzetno dobre generacije i velikog broja djece koju smatramo izvrsnima. Dok je u drugoj smjeni bila borba među nekoliko učenika koji su dobili gotovo podjednak broj glasova. Unatoč muci pri izboru ponosni smo na velik broj izvrsnih učenika i sretni što smo osam godina bili njihovi učitelji.

Uz Petru Kunović (8. d) i Emu Hrvoić (8. f), svakako ćemo istaknuti učenike koji su se napeto borili za titulu najboljih: Lucija Lovrić (8. d), David Malčević (8. b), Laura Vugrinović (8. e), Ida Valpotić (8. e) i Dorian Likan Kelentrić (8. g).

Osmaši naši, sretno vam dalje u srednjoj školi i neka vas u životu prate ove pohvale vaših učitelja!

 
Pale sam na svijetu u Gradskom kazalištu Scena Gorica PDF Ispis

Pale sam_na_svijetu

Pale sam_na_svijetu(1) U četvrtak, 7. travnja 2022. godine, učenici drugih razreda gledali su predstavu Pale sam na svijetu u Gradskom kazalištu Scena Gorica. Ovo je kratka, ali zanimljiva priča o dječaku koji, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. U početku uživa u slobodi i sve ga oko njega veseli, ali ubrzo shvaća da nije lijepo živjeti sam jer nemaš nikoga s kime bi podijelio tu sreću i veselje. Nasreću, otkriva kako je sve što je doživio samo san.

Glumci Scene Gorica ovu su priču ispričali maštovito i kreativno dječjom igrom. Glavni likovi, dječak i djevojčica, igrajući se na smetlištu, stvaraju od običnih i neobičnih predmeta Palin svijet i pričaju priču te na taj način u ulozi naratora, komentatora i glumaca oni promišljaju, osjećaju i djeci predočuju svaku Palinu zgodu i nezgodu. Iako se katkad i svađaju, veseli su i zanimljivi, i uvijek tu jedan za drugoga, pokazujući važnost prijateljstva i zajedništva.

Predstava je jako zanimljiva i djeca su uživala gledajući je te smo se puni dojmova vratili u naše školske klupe s mišlju da nije lijepo biti sam na svijetu jer zajedno je ipak sve ljepše, veselije.

Ksenija Petrlin – Jurić, mag. prim. educ.

 
Projekt Uređenje šuma u urbanim područjima PDF Ispis

urbana šuma

urbana šuma (2) U našem školskom dvorištu posađen je velik broj sadnica drveća. U njihovoj sadnji sudjelovali su učenici naše škole koji su se rado odazvali pozivu na ovu hvalevrijednu akciju. Uz pomoć poduzeća Poljo-prom d.o.o., VG Komunalca d.o.o. te uz ranije izrađen plan sadnje, naše školsko dvorište sada je postalo ugodno okruženje puno novih sadnica.

Grad Velika Gorica pokrenuo je ovaj projekt ozelenjivanja grada zajedno s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb d.d. kao jednu od mjera kojom bi se smanjila razina prizemnog ozona i na taj način utjecalo na povećanje kvalitete zraka, na svijest stanovnika o potrebi povećanja zelenih površina u gradu i u konačnici posredno i na kvalitetu života njegovih stanovnika.

Erika Likan Kelentrić

 
Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Osnovne škole Nikole Hribara - 13. travnja 2022. PDF Ispis

OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE HRIBARA                                               
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.
OIB: 01689534191

KLASA: 007-04/22-02/4
URBROJ: 238/31-20-02-22-3
Velika Gorica, 13. travnja 2022. godine

Na temelju članka 126. stavka 1. – 3. i članka 127. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/12, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19 i 64/20) i članka 60. Statuta Osnovne škole Nikole Hribara, Školski odbor Osnovne škole Nikole Hribara, na 11. sjednici, održanoj 5. travnja 2022. godine raspisuje

   NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ice
Osnovne škole Nikole Hribara

Ravnatelj/ica osnovne škole mora ispunjavati sljedeće nužne uvjete:

1) završen studij odgovarajuće vrste za rad na radnom mjestu učitelja ili stručnog suradnika u osnovnoj školi u kojoj se imenuje za ravnatelja, a koji može biti:
a) sveučilišni diplomski studij ili
b) integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili
c) specijalistički diplomski stručni studij;
d) položen stručni ispit za učitelja, nastavnika ili stručnog suradnika, osim u slučaju iz članka 157. stavaka 1. i 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi,

2) uvjete propisane člankom 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi,

3) najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnim za obrazovanje, od čega najmanje pet godina na odgojno-obrazovnim poslovima u školskim ustanovama.

Osim osobe koja je završila neki od studija iz članka 126. stavka 1.  podstavka 1.  točke 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, ravnatelj/ica osnovne škole može biti i osoba koja je završila stručni četverogodišnji studij za učitelje kojim se stječe 240 ECTS bodova.

Iznimno, osoba koja ne ispunjava uvjete iz članka 126. stavka 1. podstavka 1. točke 1. ili stavka 2. ovoga članka Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj, može biti ravnatelj/ica osnovne škole, ako u trenutku prijave na natječaj za ravnatelja obavlja dužnost ravnatelja u najmanje drugom uzastopnom mandatu, a ispunjavala je uvjete za ravnatelja propisane Zakonom o osnovnom školstvu (Narodne novine broj 59/90, 26/93, 27/93, 29/94, 7/96, 59/01, 114/01 i 76/05).

Ravnatelj/ica se imenuje na vrijeme od pet (5) godina.

Uz pisanu i vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj kandidati su obvezni priložiti u izvorniku ili ovjerenoj preslici sljedeću dokumentaciju:

 1. životopis
 2. diplomu odnosno dokaz o vrsti i razini obrazovanja
 3. dokaz o državljanstvu
 4. dokaz o položenom stručnom ispitu odnosno dokaz da je osoba oslobođena obveze polaganja stručnog ispita
 5. dokaz o radnom iskustvu (potvrda ili elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinskoosiguranje i potvrda školske ustanove o vrsti i trajanju poslova)
 6. dokaz o obavljanju dužnosti ravnatelja u najmanje drugom uzastopnom mandatu za osobe koje se kandidiraju temeljem stavka 3. članka 126. Zakona o odgoju I obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( odluke o imenovanju ili ugovori o radu ili potvrde školske ustanove)
 7. program rada za mandatno razdoblje
 8. uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak glede zapreka za zasnivanje radnog odnosa iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (ne starije od 8 dana od dana objave natječaja)

Kandidati također mogu dostaviti u izvorniku ili ovjerenoj preslici dokaze o dodatnim kompetencijama sukladno odredbama Statuta škole i to:

 1. Poznavanje stranog jezika dokazuje se preslikom indeksa o završenom kolegiju stranog jezika, diplomom odnosno drugom ispravom o završenom studiju stranog jezika, uvjerenjem odnosno potvrdom ili drugom ispravom škole stranih jezika odnosno druge ovlaštene ustanove ili  pravne osobe za edukaciju stranog jezika o završenom  stranom jeziku te razini odnosno stupnju.
 2. Osnovne digitalne vještine dokazuju se potvrdom odnosno uvjerenjem ili drugom ispravom institucije, ustanove ili ovlaštene pravne osobe za edukaciju u području informacijskih znanosti o završenoj edukaciji stjecanja digitalnih vještina, odnosno diplomom ili drugom ispravom o završenom studiju iz područja informacijskih znanosti.
 3. Iskustvo rada na projektima Europske unije odnosno projektima fondova Europske unije dokazuje se potvrdom, uvjerenjem ili drugom ispravom o obavljanju poslova na projektu.

Dodatne kompetencije, Školski odbor vrednuje na sljedeći način:

   - poznavanje stranog jezika 1 bod

   - osnovne digitalne vještine 1 bod

   - iskustvo rada na projektima-Europske unije odnosno projektima fondova Europske unije 1 bod.

Osoba koja se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17, 98/19 i 84/21), članku 48. stavku 1. - 3. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (Narodne novine broj 84/21), članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) dužna je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo i uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu, a ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Osoba koja se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji uz prijavu na natječaj dužna je priložiti sve dokaze o ispunjavanju uvjeta iz natječaja i ovisno o kategoriji u koju ulazi sve potrebne dokaze (članak 103. st. 1. Zakona) dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Osoba koja se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata uz prijavu na natječaj dužna je priložiti sve dokaze o ispunjavanju uvjeta iz natječaja te priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju (čl. 49. st. 1. Zakona) dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prijavom na natječaj svaki kandidat daje privolu Osnovnoj školi Nikole Hribara za obradu osobnih podataka u skladu s propisima kojima je propisana zaštita osobnih podataka za svrhu provedbe natječajnog postupka i objave rezultata natječaja.

Rok za podnošenje prijava kandidata je osam (8) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, na oglasnoj ploči i na mrežnoj stranici Osnovne škole Nikole Hribara.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od četrdeset i pet (45) dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom kandidati dostavljaju na adresu: Osnovna škola Nikole Hribara, Ruđera Boškovića 11, 10 410 Velika Gorica, u zatvorenoj omotnici s naznakom „natječaj za ravnatelja/icu - ne otvaraj“.

Predsjednik Školskog odbora:

Milan Omrčen, prof.

 
Učenica Ema Hrvoić pozvana na državnu razinu Natjecanja iz fizike PDF Ispis

državno fizika (2)

Učenica Ema Hrvoić pozvana na državnu razinu Natjecanja iz fizike

Nakon službenih rezultata županijske razine uslijedio je poziv na državnu razinu Natjecanja iz fizike. Na državnu razinu je pozvano pedeset osmaša među kojima je i učenica 8. f razreda Ema Hrvoić, koja je na županijskoj razini osvojila drugo mjesto.

Državno Natjecanje će se održati 26. 4. – 29. 4. 2022.

Emina mentorica je profesorica Antonija Fartek.

Emi želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

Antonija Fartek, prof.

 
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - sedmi razredi 2022. PDF Ispis

izleti

OŠ Nikole Hribara
Ruđera Boškovića 11
Velika Gorica

Klasa: 602-01/22-01/57
Urbroj: 238/31-20-02-22-1
U Velikoj Gorici, 12. 4 2022.

 

Povjerenstvo
za provedbu javnog poziva i izbor najbolje ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE

Pristigle ponude trebaju biti u skladu s propisima vezanim uz turističku djelatnost ili sukladno posebnim propisima. Ponuditelj dostavlja ponude razrađene po traženim točkama i s ukupnom cijenom po učeniku. U obzir će se uzimati ponude zaprimljene u poštanskom uredu ili osobno dostavljene na školsku ustanovu do roka navedenog u obrascu.

U prilogu je obrazac s uvjetima za školsku ekskurziju.

Povjerenstvo

 
Izazov povodom Dana planeta Zemlje PDF Ispis

Dan planeta Zemlje (2)

Dragi geografi, ljubitelji prirode i kretanja, pozivamo vas da se priključite našem izazovu povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja s ciljem jačanja svijesti ljudi o prirodnom okolišu. Ove smo godine odlučili bicikliranjem dati doprinos očuvanju našega planeta. Steknimo naviku kretanja biciklom umjesto automobilom jer bicikliranjem izbjegavamo prometne gužve, istražujemo skrivene kutke grada, društveno smo odgovorniji, čuvamo kakvoću zraka, brinemo se o našem zdravlju…

 • Cilj izazova!

Skupiti što više kilometara.

 • Koliko traje izazov?

Od 14. do 24. travnja 2022.

 • Tko može sudjelovati u izazovu?

Svi učenici od 5. do 8. razreda i njihovi roditelji.

 • Kako sudjelovati?

1. Instalirajte na svoj mobitel aplikaciju „Strava“  strava (1)  i prijavite se svojim imenom i prezimenom.

2. Pronađite ime „Valentina Japec“ s narančastim znakom pored imena i kliknite „follow“.

3. Pridružite se odgovarajućem klubu („Hribar 5. i 6. razred“, „Hribar 7. i 8. razred“ ili „Hribar roditelji“).

4. Unutar kluba pridružite se eventu „Earth challenge“.

5. Krenite biciklirati!

Dodatne upute možete zatražiti na Teamsu od svojih profesorica geografije Marije Majdak Forjan i Valentine Japec.

One koji će skupiti najviše kilometara očekuju nagrade!

Želimo vam sreću i puno skupljenih kilometara!

Vaše profesorice, Marija Majdak Forjan i Valentina Japec

 
Županijsko Natjecanje iz povijesti PDF Ispis

županijsko natjecanje - povijest

Županijsko Natjecanje iz povijesti održano je 10. ožujka 2022. u OŠ Milana Langa u Bregani. Sudjelovalo je dvoje naših učenika koji su ostvarili sljedeće rezultate:

Dorian Likan Kelentrić, 8. G - 7. mjesto

Petar Severović, 8. G - 9. mjesto

Mentor učenicima je Ivica Kirin.

Učenicima čestitamo na ostvarenim rezultatima!      

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 73

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:223
Posjeta jučer:198
Posjeta ovaj mjesec:3634

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...