OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Svjetski tjedan svemira PDF Ispis

svjetski tjedan_svemira(2)

svjetski tjedan_svemira(1) Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada. Školski geografi ove godine su u školskoj knjižnici obilježili Svjetski tjedan svemira. Postavili su izložbu učeničkih radova. Na plakatima ćete pronaći osnovne podatke o svemiru, putovanjima u svemir, a možete pogledati i makete Sunčevih sustava. 

Nadamo se da smo učenicima približili svemirske daljine i zainteresirali ih za djelovanje u budućnosti. Dođite u školsku knjižnicu, pogledajte, pročitajte, pitajte…

 
Europski dan jezika u našoj školi PDF Ispis

europski dan_jezika(1)

europski dan_jezika(2) I ove godine smo u našoj školi obilježili 26. rujna - Europski dan jezika. U školskoj knjižnici smo priredili izložbu postera posvećenih europskim jezicima i učenju stranih jezika. Postere su izradili naši učenici. Izložili smo i majice koje su učenici za ovu priliku donijeli u školu. Na njima su bile zanimljive poruke napisane na stranim jezicima, a najčešće na engleskom.  Zato smo ovu izložbu majica nazvali Our T-shirts speak English.

Održali smo i dva natjecanja u znanju engleskog jezika:  natjecanje u sricanju riječi, Spelling Bee, i natjecanje u izgovaranju teško izgovorivih rečenica, Tongue Twisters. Pobjednici su za nagradu dobili knjigu, a svi sudionici u obilježavanju ovog važnog dana su dobili gumene narukvice s natpisima „Razgovaraj sa mnom“ napisanima na raznim europskim jezicima.

Naša škola se na ovaj način pridružila velikom broju škola u Republici Hrvatskoj i drugim europskim zemljama u kojima se projektima učenja jezika i učenja o europskim jezicima obilježava 26. rujna kao Europski dan jezika. 

 
Podjela kupljenih radnih bilježnica PDF Ispis

udzbenikhrlogo 

 

 

Podjela radnih bilježnica naručenih preko Udžbenik.hr-a bit će u četvrtak i petak, 1. i 2. rujna 2016. od 10 do 13 sati u matičnoj školi u učionici za hrvatski jezik broj 22.

 
Treći razredi u zavičaju Mate Lovraka PDF Ispis

Mato Lovrak(1) Mato Lovrak(2)

Treći razredi 9.6.2016. išli su na cjelodnevni izlet u Bjelovar i Veliki Grđevac. U Bjelovaru smo posjetili katedralu sv. Terezije Avilske na Trgu Eugena Katernika. Na trgu smo bili u parku u kojem je glazbeni paviljon. Nakon toga smo posjetili OŠ Mate Lovraka gdje smo razgledali spomen sobu Mate Lovraka. U Centru Mate Lovraka vidjeli smo repliku vlaka iz romana „Vlak u snijegu“ i repliku mlina iz romana „Družba Pere Kvržice“. Nakon toga smo išli na ručak. Poslije smo imali slobodno vrijeme za igru i rekreaciju. Bilo nam je jako zabavno, zanimljivo i poučno.

Ana Ovčar, 3.a PŠ Gradići 

 
Šestaši na Plitvicama PDF Ispis

plitvice

U srijedu, 8. lipnja 2016. godine, osvanuo je lijep i sunčan dan. Svi šestaši okupili su se pred školom i spremno čekali polazak. Nakon smještanja u autobuse krenuli smo prema Nacionalnom parku Plitvička jezera. Stigli smo u 11.30 i razgledavanje prirodnih ljepota moglo je početi. Jezera, slapovi, netaknuta priroda, mnoštvo turista... sve nam se svidjelo. Šetali smo, hvatali boju prije ljetovanja, odmarali se, vozili brodom, vlakićem, „malo“ i umorili...Uglavnom, dobro smo se zabavili tako da je 5 sati na Plitvicama brzo prošlo. Umorni, ali veseli i puni dojmova, oko 20 sati, stigli smo pred našu školu.

 
Učenici PŠ Gradići posjetili su DVD Gradići PDF Ispis

vatrogasci(2)vatrogasci(1)

Predvođeni svojim učiteljicama, mališani PŠ Gradići uputili su se 10. lipnja 2016. u posjet obližnjem vatrogasnom domu. Dočekali su ih zapovjednik Božidar Barišić i vatrogasac Nikola Fabijanac. Pokazali su im vatrogasnu opremu, a vidjeli su i vatrogasna kola u koja su učenici mogli slobodno ući i vidjeti što se sve unutra nalazi. Također, učenici su mogli doznati koje sve poslove obavljaju vatrogasci, u kojim prilikama mogu zatražiti njihovu pomoć, kako spriječiti nastanak požara te kako reagirati zateknu li se u opasnim situacijama. Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradići osnovano je 1943. i broji stotinjak vatrogasaca. Duga tradicija i brojne opasne situacije u kojima su sudjelovali svjedoče nam o njihovom kvalitetnom radu, ustrajnosti i što je najvažnije, o njihovoj humanoj djelatnosti. S namjerom da se njihovo članstvo poveća te da se osvijesti važnost ovakvog djelovanja i pomoći, pozvani su i naši učenici da se učlane u DVD Gradići, kako bi svoje slobodno vrijeme proveli korisno i ugodno.

Sandra Lukac, mag. educ. croat.


 
Nagrađeni najuspješniji učenici naše škole na natjecanju „Klokan bez granica“ PDF Ispis

klokan bez_granica

U četvrtak, 9. lipnja 2016. godine podijeljene su nagrade najbolje plasiranim učenicima naše škole na 18. natjecanju „Klokan bez granica“.

S približno istim zadatcima u isto vrijeme natjecalo se više od 6 milijuna učenika iz 64 zemlje. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 508 osnovnih i 121 srednjoj školi. Ukupno se natjecalo 38 634 učenika od čega je podijeljeno 4016 nagrada i 1032 utješne nagrade.
Prilikom dolaska na natjecanje svaki je učenik dobio mali poklon, a 10% sudionika koji su najbolje riješili test dobili su nagrade.
Od 174 natjecatelja iz naše škole 16 učenika je dobilo nagrade od čega su 5 nagrada utješne nagrade.
U skupini Benjamin, učenika 6. i 7. razreda, nagrađeni su Denis Ratković Rajhvajn koji je osvojio prvo mjesto s ostvarenim maksimalnim brojem bodova, te učenici Ljudevit Marija Jaroš i Ivana Berković.
U skupini Ecoliera, učenika 4. i 5. razreda, nagrađeni su Patrik Conjar, Matej Ćurić, Zvonimir Antolović, Kristian Katulić, Antonio Feljan, Franjo Ksaver Jaroš i Patrik Senjak. U kategoriji Leptirića, učenika 3. razreda, nagrađen je Jan Fistrić, dok su najmlađi natjecatelji Pčelice, učenici 2. razreda, bili opravdano ponosni svojim uspjehom na prvom ovakvom natjecanju. To su: Fran Miletić, Antonia Turkalj, Petra Galić, Ema Hrvoić te Marta Mamić.
Svima nagrađenima, kao i njihovim mentorima, iskrene čestitke u nadi da se na natjecanju „Klokan“ koje će se održati 16. ožujka slijedeće godine vidimo u još većem broju.

Voditelj natjecanja „Klokan bez gradica“
Marjana Kuliš, prof.

 
Mali čitateljski klub PDF Ispis

mali citateljski(1) mali citateljski(2)

U našoj školi djeluje više čitateljskih klubova. Ove školske godine istaknuo se Mali čitateljski klub kojeg čine učenice 3. d razreda: Mara Hudan, Dora Kubinger, Stela i Vanesa Petravić, Lana Šumiga, Ana Zeko i jedna učenica 2. d razreda Petra Desić. Uz mnogobrojne pročitane, ilustrirane i predstavljene knjige, učenice su same izabrale, podijelile uloge i uvježbale igrokaz „Reumatični kišobran“ Željke Horvat-Vukelje. Igrokaz su izvele i pred samom, našom uvaženom književnicom Željkom Horvat-Vukelja koja nam je uvijek draga i dobrodošla gošća u školi. Za svoj trud, učenice su nagrađene posjetom Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica gdje su radosno, u okruženju mnoštva različitih knjiga, čitale, igrale edukativne igre, glumile… Nadam se da će njihov trud, zalaganje i maštovitost i druge potaknuti na kreativno stvaranje vezano uz čitanje knjiga.

 
Biciklijada 3.d PDF Ispis

biciklijada

Da je bicikl jedino prometno sredstvo kojim smije upravljati desetogodišnjak, učenici 3. d razreda naučili su u učionici. Naučili su i da mnogi bicikl voze radi zabave i rekreacije. Onda su to 3. lipnja 2016. godine sproveli u djelo. Krenuli su na vožnju biciklom do Gradića. Naravno, bila je tu prisutna i svesrdna pomoć roditelja i policijskoga službenika koji je osiguravao prometnu trasu. Nakon dolaska u Gradiće uslijedilo je druženje, čašćenje grickalicama, sokovima i trešnjama. Bilo je i sladoleda za cijeli razred.

Svemu što je lijepo brzo dođe kraj. Tako se „biciklistička družina“, opet uz pratnju roditelja i prometnoga policajca, vratila pred školu.

Sve je proteklo u redu, bez nezgoda, ali sa željom da to opet ponove.

učiteljica Vesna Lukinić

 
Rezultati akcije skupljanja starog papira - svibanj 2016. PDF Ispis

stari papir  

U ponedjeljak 23.05.2016. provedena je akcija skupljanja starog papira. Bila je ovo jedna vrlo uspješna akcija u kojoj smo skupili oko 3 000 kilograma starog papira!

U tablicama možete provjeriti koliko ste papira kao razred skupili. Podaci u zagradama se odnose na ukupnu količinu sakupljenog papira u ovoj nastavnoj godini. Podaci označeni žutom bojom označavaju dva razreda koja su sakupila najviše papira. 

1. a

531

(763,5)

2. a

61

(205)

3. a

63

(370,5)

4. a

100

(310,5)

1. b

130

(318)

2. b

10

(81)

3. b

19

(114)

4. b

0

(26)

1. c

89

(89)

2. c

112

(523)

3. c

411

(1112)

4. c

203

(819,5)

1. d

281

(494,5)

2. d

54

(165)

3. d

286

(984)

4. d

67

(281,5)

 

 

 

2. e

203

(506)

 

 

 

4. e

0

(48,5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. a

61

(102)

6. a

49

(122,5)

7. a

0

(0)

8. a

0

(6)

5. b

0

(0)

6. b

0

(5)

7. b

67

(109)

8. b

167

(341)

5. c

0

(148,5)

6. c

0

(0)

7. c

0

(0)

8. c

6

(6)

5. d

13

(209)

6. d

0

(11)

7. d

0

(0)

8. d

0

(15)

5. e

0

(150,5)

6. e

0

(0)

7. e

0

(0)

8. e

0

(0)

5. f

0

(0)

6. f

0

(0)

7. f

0

(0)

8. f

0

(0)

Obzirom da su dva razreda (3.c i 3.d) sakupila najviše papira nagraditi ćemo ih izletom!Dragi naši učenici, čestitamo Vam svima na sudjelovanju u akciji sakupljanja papira u protekloj nastavnoj godini.

Čestitamo vam!
Čestitamo i svim ostalim sudionicima akcije i nastavite tako i ove nastavne godine!
Reciklirajmo bez obzira na nagrade, reciklirajmo jer nam je stalo.

Neka recikliranje postane dio svakodnevice našeg obiteljskog života, ne samo obveza nego i vrijeme provedeno s najmilijima na zabavan način.

 
Književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić PDF Ispis

  jasminka tihi_stepanic(2)

jasminka tihi_stepanic(1) U utorak, 31. svibnja 2016. u 13 sati, u školskoj knjižnici OŠ Nikole Hribara, srdačno smo dočekali književnicu i profesoricu hrvatskoga jezika Jasminku Tihi-Stepanić. Jasminka Tihi-Stepanić živi i radi u Velikoj Gorici. Autorica je četiriju knjiga za djecu i mlade. U svojim romanima govori o odrastanju, obiteljskim problemima, prvim ljubavima, školskim dogodovštinama…

Za roman Imaš fejs? ove godine je dobila Nagradu Anto Gardaš.

Učenici i učitelji uživali su u književnom susretu koji je bio vrlo zanimljiv, zabavan i poučan.

Marija Cvetković, 8. d

 
Maturalno putovanje PDF Ispis

 

Sedmi razredi su od 26. do 29. svibnja 2016. bili na maturalnom putovanju po Istri.

Tijekom putovanja posjetili su: Motovun, Pulu, Brijune, Rovinj, Vodnjan i Labin.

Puno su toga vidjeli i naučili, a još više se zabavili i družili.

Na maturalcu mi je bilo najljepše:
… Rovinj i druženje po sobama. Iva M., 7.a
… vodnjanske mumije, Luka D., 7.a
… kupanje, Luka P., 7.a
… šetnje, kupanje, druženje s prijateljima Ivana P., 7.a
… najljepši su mi gradovi bili Motovun i Rovinj, iako smo se morali penjati do Motovuna. Ali najbolje mi je bilo druženje po sobama. Ivana Z., 7.a
… druženje s prijateljima u hotelu, kupanje u moru, spremanje za disko i večernju zabavu, slobodno vrijeme i šetnja Rovinjom. Katarina D., 7.a
… svidio mi se Buba susret u Rovinju. Vito B., 7.a

 
Obavijest roditeljima/skrbnicima učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu PDF Ispis

udzbenik Grad Zagreb i za školsku godinu 2016./2017. organizira povrat dodijeljenih udžbenika u 2015./2016. te nabavlja besplatne udžbenike za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu u Gradu Zagrebu i za učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu a školu pohađaju izvan Grada Zagreba.

Obavještavamo roditelje/skrbnike učenika koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu o obvezi popunjavanja Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu za 2016./2017. (Obrazac 1.).

Obrazac 1. roditelji/skrbnici mogu pronaći i na internet-stranici Grada Zagreba (Zagreb.hr - Nabava udžbenika za 2016./2017.) ili ga mogu osobno preuzeti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25, Zagreb.

Popunjen i potpisan Zahtjev za ostvarivanje prava na besplatne udžbenike roditelji/skrbnici dostavljaju Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport OSOBNO U PISARNICU ILI PUTEM ZEMALJSKE POŠTE (Ilica 25, Zagreb) najkasnije do 24. lipnja 2016. ZAHTJEVU SE PRILAŽE OVJEREN POPIS UDŽBENIKA OSNOVNE ŠKOLE OD STRANE ŠKOLE koju učenik pohađa u školskoj godini 2016./2017. Zahtjevi poslani putem fax-a, e-pošte i sl. neće se razmatrati.


Zahtjev bez priloga smatrat će se nevažećim!

Zahtjevi zaprimljeni do 24. lipnja 2016. do 12.00 sati bit će uključeni u prvi krug isporuke, dok će se za učenike čiji su zahtjevi zaprimljeni od 24. lipnja 2016. do 6. rujna 2016. do 12. sati, udžbenici isporučiti u drugom krugu.

 

Povrat besplatnih udžbenika

U skladu s dopisom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, od 13. svibnja 2016. svi učenici koji su dobili besplatne udžbenike, jer imaju prebivalište u Gradu Zagrebu, dužni su vratiti iste neoštećene/neuništene u školsku knjižnicu zadnji dan nastave.
Popis udžbenika koji se moraju vratiti

Ravnatelj:
Zdenko Ilečić, prof.

 
Čarolija bajki ispunila nam je život PDF Ispis

jasna held

U četvrtak, 19.svibnja 2016., učenike trećih razreda oduševila je pripovjedačica bajki Dubrovčanka Jasna Held. Na zanimljiv, osebujan i kreativan način pripovjedačica je pričala bajke koje se prenose usmeno s generacije na generaciju. Učenici su ozarenih lica i bez daha upijali svaku riječ i saznali da se svako dobro nagrađuje, a zlo uvijek kažnjava, uz poruku da treba što više čitati. Čarolija koju je stvorila ostala je u nama, tako da danima živimo bajkovit život.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 38 od 48

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:1
Posjeta jučer:210
Posjeta ovaj mjesec:463

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...