OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja


Klokan bez granica PDF Ispis

klokan bez_granica

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica koje se održalo 17. ožujka 2016. Na natjecanju su sudjelovala 174 učenika od drugog do osmog razreda.

Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju možemo sa zadovoljstvom zaključiti da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.
Ovo natjecanje se održava već osamnaest godina i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
Rješenja zadataka bit će objavljena od 15. travnja 2016. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2016/.
Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2016. godine na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, Marjane Kuliš, prof., nakon preuzimanja nagrada.

 
Matematički četverac PDF Ispis

matematicki cetverac

U našoj školi su se u subotu, 9. travnja, družili mladi matematičari. Okupili su se u četvercima, kao pravi sportaši, na prvom ekipnom natjecanju Zagrebačke županije pod nazivom „Matematički četverac“. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi natjecalo se 15 ekipa koje su okupile 60 učenika iz četiri velikogoričke škole. 

Ovo je prvo ekipno natjecanje učenika osnovne škole iz matematike u našoj županiji. Ideja o organizaciji ovakve vrste natjecanja u Zagrebačkoj županiji motivirana je ekipnim natjecanjima i druženjima koja se održavaju i u drugim županijama. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima te sklapanje prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa sačinjena od četiri člana pod vodstvom učitelja mentora.
Naša škola je, uz još šest škola Zagrebačke županije, bila jedan od domaćina prvog kruga natjecanja u kojem je sudjelovalo ukupno 109 ekipa.
Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.
U kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Kinderbuenosi“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Veli Jura“ iz OŠ Jurja Habdelića.
Ekipe sastavljene od učenika naše škole su u obje kategorije osvojile drugo mjesto. Zaslužni za ovako dobar rezultat su Frano Dolić, Marko Kukor, Denis Ratković Rajhvajn, Libor Zima, Leon Turkalj, Bruno Ševčenko, MarisTrkalj i Lena Hudan.
Nadamo se da je ovo prvi u nizu „Matematički četverac“ i da ćemo se i dogodine družiti s matematikom, kako na zadovoljstvo svih natjecatelja tako i na ponos njihovih mentora.
Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

 
"Breza" osvojila 1. mjesto PDF Ispis

zadruga 21.jpg

zadruga 2.jpg

Na smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Šenkovcu kraj Zaprešića, 6. travnja, svoje radove prezentirale su 22 učeničke zadruge. Naša zadruga „Breza“ osvojila je 1. mjesto, a tema izložbe bila je „Mirisi i zvukovi livade“. Erika Novak i Leticia Sedlaček, učenice 6. razreda prezentirale su ukrasne i uporabne predmete keramičara, i radove izrađene tehnikom kukičanja.
Izložbom smo htjeli podsjetiti čovjeka na očuvanje prirode i okoliša te naglasiti kako su mali stanovnici livade poput pčela, leptira, mrava i paukova velika i važna karika u prirodnom lancu. Pratnja mladim zadrugarkama bile su profesorice Natalija Kukor i Nada Tomašić, voditeljica zadruge.

Mladi zadrugari

 
Hribarovci na Lidranu PDF Ispis

lidrano 2012

Gradska smotra Lidrano održana je u utorak, 8. veljače, u organizaciji Osnovne škole Pokupsko u Pučkom otvorenom učilištu. Učenici osnovnih škola s područja Velike Gorice te općina Kravarsko, Orle i Pokupsko pokazali su svoju kreativnost, maštovitost i glumačke sposobnosti u zanimljivim, ali i poučnim predstavama. Osim u skupnim scenskim nastupima, učenici su kazivali poeziju i izveli svoje monologe i monodrame. Sa svojim scenskim izvedbama našu su školu predstavljali Ema Barišić, Marija Čolić, Antonija Nišević; Leon Brnad i Bruno Butorac, a s literarnim i novinarskim radovima Marija Čolić, Ana Galić, Erika Matković, Mislav Ivanuš i Bruno Butorac.

Na Županijsku smotru koja će se održati u Jastrebarskom 3. ožujka pozvani su Marija Čolić s literarnim radom Kad sam bila manja, Leon Brnad s monodramom Kad još ništa nisam znao i Bruno Butorac s intervjuom Ma'a salama i sretno.

Bruno Butorac

 
Školsko Natjecanje iz matematike PDF Ispis

vecer matematike  

Ove je godine na školskom Natjecanju iz matematike sudjelovalo 38 učenika od petoga do osmoga razreda. Učenici čiji su testovi bili među 25 najboljih u našoj županiji pozvani su na županijsko natjecanje. To su: Libor Zima, 7. razred, mentor: Nikola Vuglenović; Denis Ratković Rajhvajn, 7. razred, mentor: Nikola Vuglenović i Antonio Dijanić, 6. razred, mentor: Višnja Ridzak.

Svim učenicima i mentorima čestitamo na uloženom trudu, a sudionicima županijskoga natjecanja želimo puno uspjeha na natjecanju 23. veljače u OŠ Velika Mlaka.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 32 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...