OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Hour of Code PDF Ispis

Diljem Europe, od 9. do 15. prosinca 2019. održavao se međunarodni projekt Hour of Code (Sat programiranja).

OŠ Nikole Hribara se i ove godine pridružila projektu. U suradnji s udrugom Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica.u školi održana radionica „Programiranje u Minecraftu“ za učenike 5. i 6. razreda. Radionica je zamišljena kao kombinacija igranja igre i programiranja, a dizajnirana je za djecu stariju od 6 godina. Na raspolaganju djeca imaju 14 izazova koje bi trebali prijeći. Naravno, neki su lakši, neki su teži, no primjereni su dječjem uzrastu.

Cilj radionice bio je uvesti učenike u svijet programiranja na njima atraktivan i zanimljiv način i nastojati ih motivirati da od najranije dobi počnu učiti programirati. Na radionicama je sudjelovali učenici 5.a, b i c kojima je ovo ujedno bio i prvi susret s programiranjem.

Voditelji radionice bili su učiteljice mentorice i članice Društva Katarina Grgić Noršić i Maja Đuričić, a organizator i voditelj događanja u našoj školi bio je Milan Omrčen.

Milan Omrčen

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...