OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Međunarodno natjecanje Dabar 2019 PDF Ispis

Učenici naše škole i ove su godine od 11. - 15. studenoga 2019. sudjelovali na natjecanju Dabar čiji je organizator za Hrvatsku udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra te CARNeta.

Dabar je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Sudjelovanje na natjecanju je dobrovoljno i besplatno, a pravo na sudjelovanje u natjecanju imaju svi zainteresirani učenici škola koje su se pravovremeno prijavile za sudjelovanje na natjecanju.

Samo natjecanje koncipirano je tako da prijavljeni učenici online, u CARNetovom sustavu Mooc, rješavaju 12. zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Natjecanje se organizira u pet kategorija (kategorija ovisi o razredu koji učenici polaze), a naših 8 učenika natjecalo se u kategoriji GigaDabar koja je namijenjena učenicima svih razreda srednje škole. Ove godine u navedenoj kategoriji natjecalo se ukupno 3116 učenika srednjih škola.

Kako bi se učenici što bolje pripremili i upoznali s načinom provođenja natjecanja u tjednima prije natjecanja na nastavi informatike rješavali su problemske i logičke zadatke. Također, u tjednu prije natjecanja rješavali su zadatke na probnom kolegiju PseudoDabar. Natjecanju je pristupilo 178 učenika naše škole.

Odgovorne osoba za pripremu i provođenje natjecanja u školi bili su Milan Omrčen i Antonija Vnučec.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...