OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Pobjeda u Minecraft Education Edition natjecanju PDF Ispis

JDgalleon

jacqotte Ekipa osmaša, koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika, sudjelovala je ožujku i pobijedila na natjecanju u stvaranju školskih lekcija u Minecraftu.

Na natjecanju u edukativnoj igri Minecraft Education Edition, MineClass 2021, u organizaciji Microsoft Hrvatska i Digital School Slovenia sudjelovao je 21 tim iz cijele Hrvatske, iz svih predmeta koji se poučavaju u osnovnoj školi.

Izazov je bio postavljen za timove sastavljene od po jednog učitelja i njegovih učenika – osmisliti lekciju iz nastavnog predmeta i izgraditi je u Minecraftu.

Prvo mjesto smo osvojili lekcijom iz engleskog jezika „Meet Jacquotte Delahaye“. Učenici su izgradili svijet pirata u koji posjetitelji dolaze kako bi upoznali kapetanicu. Tako uče engleske riječi, čitaju o piratima, snažnim ženama i ravnopravnosti spolova, komuniciraju s likovima iz svijeta i rješavaju zadatke. Ivan (L) Dijanić napravio je video u kojem vodi posjetitelje kroz lekciju. Možete ga pogledati na poveznici https://youtu.be/POw05M9AGFU.

Učenici Ivan (K) Dijanić (8. f), Ivan (L) Dijanić (8. f), Jan Fistrić (8. f) i Matej Hruban (8. e) s mentoricom Sanjom Božinović predstavili su svoj rad na webinaru 30. ožujka. Dobili smo pohvale, potvrde o osvojenom prvom mjestu i poklon paket proizvoda s logom Minecraft Education Edition i Microsofta. Ponosni smo što je naš rad ocijenjen ovako visokom ocjenom. Stvarajući svijet i lekcije, puno smo naučili o jeziku, odabranoj temi, igri Minecraft i timskom radu.

Sanja Božinović, prof. engleskoga jezika

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...