OS Nikole Hribara - Velika Gorica

„Bajka u stripu – Stripom do bajke” PDF Ispis

bajka u stripu (1)

U POU Zagreb, postavljena je izložba stripova učenika naše škole pod nazivom „Bajka u stripu – Stripom do bajke”. Izložba obuhvaća 26 stripova nastalih prema svima poznatim bajkama za djecu. „Crvenkapica”, „Vuk i sedam kozlića”, „Tri praščića”, „Ivica i Marica”, „Ružno pače”, „Ljepotica i zvijer” nadahnuli su učenike i potakli na stvaranje.

Čitajući bajku, koju su samostalno odabrali, učenici su uočavali i izdvajali kompoziciju bajke, likove i mjesta na kojima se odvija radnja, a potom su koristeći stripska izražajna sredstva pročitanu bajku oblikovali u strip. Osim uočavanja glavnih obilježja stripa učenici su se stvaralački izražavali prema vlastitom interesu potaknuti različitim iskustvima i doživljajima književnoga teksta, u ovom slučaju bajke.

Radovi su nastali s ciljem usvajanja stripskih izražajnih sredstava, a sa željom da učenici ponovno pročitaju omiljene bajke. Izradom stripa usvojena su njegova obilježja i ponovno oživljene bajke i njihovi likovi.

Književna djela postala su poticaj za stvaranje stripova koje su izradili učenici 5. a, b i c razreda pod mentorstvom profesorice Lidije Klarić.

Izložba je nastala u suradnji s gospođom Majom Kristić, voditeljicom projekta „Pričofest”, a otvorena je od 25. 3. do 8. 4. kada ćemo ju i svečano zatvoriti.

Mladi novinari

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...