OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Pale sam na svijetu u Gradskom kazalištu Scena Gorica PDF Ispis

Pale sam_na_svijetu

Pale sam_na_svijetu(1) U četvrtak, 7. travnja 2022. godine, učenici drugih razreda gledali su predstavu Pale sam na svijetu u Gradskom kazalištu Scena Gorica. Ovo je kratka, ali zanimljiva priča o dječaku koji, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. U početku uživa u slobodi i sve ga oko njega veseli, ali ubrzo shvaća da nije lijepo živjeti sam jer nemaš nikoga s kime bi podijelio tu sreću i veselje. Nasreću, otkriva kako je sve što je doživio samo san.

Glumci Scene Gorica ovu su priču ispričali maštovito i kreativno dječjom igrom. Glavni likovi, dječak i djevojčica, igrajući se na smetlištu, stvaraju od običnih i neobičnih predmeta Palin svijet i pričaju priču te na taj način u ulozi naratora, komentatora i glumaca oni promišljaju, osjećaju i djeci predočuju svaku Palinu zgodu i nezgodu. Iako se katkad i svađaju, veseli su i zanimljivi, i uvijek tu jedan za drugoga, pokazujući važnost prijateljstva i zajedništva.

Predstava je jako zanimljiva i djeca su uživala gledajući je te smo se puni dojmova vratili u naše školske klupe s mišlju da nije lijepo biti sam na svijetu jer zajedno je ipak sve ljepše, veselije.

Ksenija Petrlin – Jurić, mag. prim. educ.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...