OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Vukovar – terenska nastava iz povijesti za učenike osmih razreda PDF Ispis

Vukovar U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i ove je godine organiziran projekt „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Jednodnevna terenska nastava iz povijesti za osme razrede održana je 12. travnja. Cilj je terenske nastave učiti o vrijednostima Domovinskoga rata i o značenju Bitke za Vukovar u obrani i stvaranju naše domovine.

Učenici su posjetili memorijalna mjesta na području grada – Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru te franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova. U Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar, smještenom u prostorima bivše vojarne 204. vukovarske brigade, poslušali su dva predavanja: Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Tu su također razgledali nekoliko unutarnjih i vanjskih izložbenih postava. Posjetili su i Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar te su se na taj način upoznali s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara. Obilazak grada završili su kod simbola Vukovara – Vodotornja.

Učenike su pratile razrednice i razrednik, Marija Patrlj, Marija Zbačnik, Anita Kovačević, Ilija Marković, Lidija Smolenicki, Erika Likan Kelentrić i Irena Lacković, te Josipa Šute, pedagoginja i Natalija Kukor, prof. povijesti.

Učenici su se vratili prepuni pozitivnih dojmova, ponosni na naše branitelje, na sve one koji su svoje živote dali za slobodu i samostalnost naše domovine te sa sobom ponijeli poruku mira, nenasilja i tolerancije.

Natalija Kukor, prof.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...