OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Majčin dan – Mama, volim te! PDF Ispis

mama, volim te (2)

mama, volim te (1) Stihovima posvećenim majci učenici 3.d razreda započeli su projekt pod nazivom Majčin dan – Mama, volim te! Projekt je proveden u sklopu aktivnosti Tima za kvalitetu iz područja: poučavanje i učenje. S aktivnostima smo započeli u travnju kada smo 28. 4. 2022. imali dan otvorenih vrata za sve djelatnike naše škole. Tog dana izmjenjivale su se razne aktivnosti posvećene najmilijem biću na svijetu – majci.

Istaknuli smo važnost Majčinog dana kao blagdana kojeg obilježavamo u čast majci i majčinstvu, a koji se u većini europskih zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Majčin je dan uvod u obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

Zavičajnim izričajem prikazali smo učiteljima igrokaz „Juva” naše turopoljske spisateljice Ivanke Rožić, olujom ideja izrekli niz asocijacija na riječ majka, krasnoslovili, čarobnim mikrofonom izgovarali najljepše rečenice o majci, izradili cvijet majčinih osobina, pjevali i plesali… Naslikali naše majke temperama toplim i hladnim bojama prikazavši kolorističkom modulacijom toplinu i ljubav.

Naše likovne radove – majke izložili smo u Domu kulture Galženica kako bi i lokalna zajednica bila upoznata s našim radom. Izložba je otvorena od 2. do 16. svibnja 2022. Izložbi su se priključili i učenici 3. a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Stipić. Snimili smo i radio emisiju za djecu Zvonjalica na City radiju posvećenu Majčinom danu, a poslušati ju možete na poveznici:

https://soundcloud.com/city-radio-hr/07052022-zvonjalica-os-nikole-hribara

O svim projektnim aktivnostima upoznati su i roditelji na roditeljskom sastanku, a u svemu provedenom moći će uživati na završnoj svečanosti koju će za njih prirediti učenici 3.d na kraju školske godine.

Učiteljica 3.d

Jadranka Jelisavac

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...