OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Suradnja i komunikacija čitanjem PDF Ispis

ppt stories(1)

videoconference ppt(1) Učenici 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika kod profesorice Sanje Božinović sudjelovali su u svibnju i lipnju u projektu povezivanja učenika osnovnoga i srednjeg obrazovanja čitanjem.

Surađivali smo s učenicima Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira i njihovom profesoricom Tajanom Bundarom. Motivirana i inspirirana predavanjem prof. Anite Peti-Stantić o važnosti poticanja čitanja, profesorica Bundara pripremila je sa svojim učenicima zadatak – srednjoškolci su pročitali niz priča te ih saželi i pojednostavnili, dodali zadatke za provjeru razumijevanja i na taj način pripremili priče za svoje kolege iz osnovne škole.

Na videokonferenciji održanoj 10. svibnja srednjoškolci su naglas čitali svoje pojednostavljene verzije priča, provjeravali koliko mlađi učenici razumiju nove riječi u pričama u online kvizu, raspravili pouku svake priče. Videokonferenciju su moderirale profesorice Božinović i Bundara. Na kraju su učenici osnovne škole dobili zadatak - izraditi svoj kreativni odgovor na odabranu priču. To je mogao biti straničnik, videomamac, naslovnica ili videopriča.

Učenici osnovne škole su na dodatnoj nastavi pripremili vrlo kreativne radove koje smo predstavili na drugoj videokonferenciji 31. svibnja. Radovi su predstavljeni u prezentaciji (poveznica).

Osim putem videokonferencija i radom na digitalnoj platformi Teams, učenici su surađivali i u digitalnom alatu Flipgrid gdje su mogli dodati svoj snimak čitanja naglas dijela priče koji im je bio najdraži ili svoje predstavljanje kreativnog odgovora na odslušanu ili pročitanu priču. Snimke su dostupne na poveznici.

Priče koje su korištene za ovaj slijed aktivnosti uzete su iz knjiga Buda za laku noć, Buddha at bedtime, autora Nagaraja, Dharmachari. To su priče koje sadrže inspirirajuće moralne poruke.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...