OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Tehnički muzej Nikola Tesla PDF Ispis

Tehnički muzej (2)

Tehnički muzej (1) Učenici četvrtih razreda naše škole svoju prvu terensku nastavu ove školske godine proveli su u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Muzej su obišli u tri skupine: 29. 9. 2022., 30. 9. 2022. te 4. 10. 2022.

Putovali su kroz prošlost kopnenim, vodenim i zračnim prometom. U tom odjelu sažeto je prikazan povijesni razvoj prometnih sredstava. U odjelu „Vatrogastvo” upoznali su se s načinima gašenja požara u različitim uvjetima i na različite načine. Model rudnika ugljena i metala u prirodnoj veličini smješten je u podzemnim prostorima Muzeja. Jama je duža od tristo metara i pruža vjeran i upečatljiv doživljaj pravoga rudnika.

Najzanimljiviji je bio odjel „Astronautike” s najatraktivniji dijelom „Planetarija” gdje se uz pomoć konstruiranog projektora prikazuje izgled zvjezdanog neba od Sjevernog pola do ekvatora, u bilo koje doba dana i noći. Uz prigodnu glazbu i naraciju voditelja zorno je prikazano gibanje zvijezda, zviježđa i planeta, položaj zvjezdanog neba u svim godišnjim dobima i pozicijama.

Zanimljivost sadržaja i interaktivan odnos rezultirali su izvrsnoj učeničkoj evaluaciji sa željom za još mnogim takvim načinima učenja.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva četvrtih razreda

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...