OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Uspjeh na natjecanju Kahoot Cup 6 PDF Ispis

Učenici 6. i 8. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika sudjelovali su 15. 11. na globalnom natjecanju u igranju kahoota i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 6 odvijalo u četiri igre zbog razlike u vremenskim zonama, ali svatko je mogao sudjelovati samo jednom. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva nego iz tema bliskih učenicima – super junaci, glazba, filmovi, igrice i ostale sitnice koje upotpunjuju život mladih ljudi u cijelom svijetu.

Učitelji su uključivali svoje timove u igru pristupanjem zoom sastanku u kojemu su učenici mogli vidjeti i pozdraviti ostale timove i igrati. Svi su bili dobro raspoloženi I opremljeni oznakama svoje zemlje. Na pitanja koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na svojim mobitelima ili tabletima i tako se natjecali za pojedinačnu pobjedu i za pobjedu svoje države.

Učenica 8. f razreda Lana Kus osvojila je drugo mjesto u igri u kojoj je sudjelovalo više od 500 vršnjaka i zaslužila nagradu koju Kahoot dodjeljuje učenicima koji su osvojili prva tri mjesta u svakoj od četiriju igara.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD, osmislio je ovaj kviz prije šest godina želeći omogućiti učenicima iz cijelog svijeta priliku da u igri i natjecanju nauče da s vršnjacima iz raznih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...