OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Ksenijini glagoljupci u srcu Turopolja PDF Ispis

glagoljupci 3c(a)

glagoljupci 3c Učenici 3.c razrednog odjela naše škole i 2. a razrednog odjela OŠ Eugena Kumičića te njihove učiteljice Ksenija Petrlin-Jurić i Renata Cvetko bili su gosti domaćini radijske emisije Zvonjalica velikogoričkoga City Radija u subotu, 18. veljače 2023. godine. Voditelji Zvonjalice bili su Klara Sič, učenica 2. a OŠ Eugena Kumičića i Juraj Dupko, učenik 3. c OŠ Nikole Hribara. Radijskom emisijom obilježili smo 22. veljače, Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

Gost emisije bila je profesorica hrvatskoga jezika Stanka Svetličić iz OŠ Kajzerica. Profesorica Stanka Svetličić odgovorila nam je na brojna pitanja o glagoljici, o glagoljaškim spomenicima, školama glagoljice, natjecanju GlagoMatika, projektu 101. lice glagoljice te o slikovnici „I Oli glagoljicu voli“ koju je osmislila sa svojim učenicama osmog razreda OŠ Kajzerica Anom Barać, Nušom Matijom Maršić, Tenom Pejić i Leonardom Sršen.

Učiteljica 3. c razrednog odjela Ksenija Petrlin-Jurić govorila je o tome što ju je potaknulo da svoje trećaše nauči pisati slova i brojke glagoljicom, a Iva Filipović iz 3. c rekla je kako su se ona i njezini prijatelji iz razrednoga odjela prozvali glagoljupcima u srcu Turopolja.

Bila je ovo jedna zanimljiva i edukativna suradnja triju škola: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Nikole Hribara i OŠ Kajzerica.

Želite li i vi saznati nešto više o glagoljici, sadržaj emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/18022023-zvonjalica-os-eugena-kumicica-i-os-nikole-hribara.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...