OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Nagradni natječaj uoči Noći knjige – Umjetna ili uvjetna inteligencija PDF Ispis

Noć-knjige-2023

Od 21. do 23. travnja 2023. obilježava se Noć knjige. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara otvara nagradni likovni i literarni natječaj na temu Umjetna ili uvjetna inteligencija.

Neka od najčešćih područja i primjena umjetne inteligencije računalne su igre i simulacije, pretraživanje podataka, prevođenje stranih jezika i sl.

Zanima nas u kojoj je mjeri umjetna inteligencija dio tvog svakodnevnog života? Koliko vremena provodiš igrajući igre na računalu, a koliko igrajući se u stvarnome svijetu s prijateljima? Gdje tražiš nepoznate riječi? Tko ili što te budi? Kako ćeš stići na neku adresu bez pomoći aplikacija? Gdje ćeš pronaći potrebno znanje i informacije ako nestane električne energije? U kojoj je mjeri tvoj svijet određen oslanjanjem na umjetnu inteligenciju, a u kojoj na tvoju, ljudsku, inteligenciju? Na koji način vježbaš svoju inteligenciju i činiš se manje ovisnim o potpori i poticajima izvana? Napiši ili nacrtaj svoja razmišljanja na ovu temu.

  • Likovni natječaj

U natječaju sudjeluju učenici osnovnih škola u dvije kategorije:

- od 1. do 4. razreda osnovne škole

- od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Rad mora biti originalan – radovi koji su precrtani ne mogu sudjelovati u natjecanju.

Svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke:

-  ime i prezime učenika, razred

-  naziv i adresu škole.

Obavijest o nagrađenim likovnim radovima bit će objavljena 18. travnja 2023. na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Dodjela nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se na svečanom otvorenju Noći knjige, 21. travnja 2023. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

  •  Literarni natječaj

U natječaju sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Rad mora biti originalan – ne smije prethodno biti objavljen ili posuđen iz nekog već napisanog djela.

Svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke:

- ime i prezime učenika, razred

- naziv i adresu škole.

Obavijest o nagrađenim literarnim radovima bit će objavljena 21. travnja 2023. na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Dodjela nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se početkom svibnja 2023. na svečanosti knjige i čitanja Knjižna booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Radove donesite u školsku knjižnicu do 17. travnja 2023. godine.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...