OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Draga Zemljo, sretan ti tvoj dan! PDF Ispis

Uoči Dana planeta Zemlje učenici 4. a i 4. d razrednog odjela izložili su svoje likovne i literarne radove u Knjižnici Galženica.

Izložbom „Draga Zemljo, sretan ti tvoj dan!“ istaknuli su važnost Dana planeta Zemlje koji se svake godine obilježava 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša.

Prikazujući naš planet Zemlju u raznim životnim situacijama sreće i tuge, čistoće i onečišćenja koristili su suvremene metode rada, različite likovne tehnike u kolorističkom moduliranju zemaljske kugle toplim i hladnim bojama kojima su izrazili volumen na plohi prikazavši svu ljubav prema našoj Majci Zemlji.

Povezali su književno djelo za cjelovito čitanje Eko Eko Hrvoja Hitreca s likovnim izričajem te na suvremen način korištenjem digitalnih didaktičkih alata samostalno stvarali materijale dajući svoj doprinos očuvanju zdravog načina života na našem planetu.

Ljepota i bogatstvo hrvatskoga jezika implementirani su u poetsko izražavanje učenika u prikazivanju osjećaja pripadnosti svojoj domovini i zavičaju u kojem žive, dragom nam Turopolju.

Ovom izložbom prikazali su samo jedan dio aktivnosti koje se provode u našoj školi u sklopu projekta Dan planeta Zemlje koji je potaknuo Tim za kvalitetu. Cilj je bio osvijestiti širu javnost i ljude svijeta o važnosti zaštite prirodnih resursa našeg planeta i skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Izložbu možete pogledati u izlozima Knjižnice Galženica od 17. travnja do 1. svibnja 2023. godine.

Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac, učiteljice savjetnice

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...