OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Festival znanosti u Muzeju Turopolja PDF Ispis

Festival znanosti u Muzeju Turopolja

Festival znanosti u Muzeju Turopolja(1) Učenici 2. a razreda 27. 4. 2023. sa svojim su učiteljicama Kristinom Saragom i Ivanom Boban posjetili Festival znanosti koji se održao u Muzeju Turopolja pod temom Drveno graditeljstvo. Ovogodišnja tema ove manifestacije je Priroda i društvo te se održava diljem Hrvatske.

Upoznali smo se s drvenim graditeljstvom u Turopolju koje čini kulturnu baštinu našeg kraja. Zatim smo gledali vrlo poučan dokumentaran film „Selidba čardaka“. I sami smo postali mali graditelji te smo na vođenoj radionici gradili drvene hiže od sklopivih elemenata.

Naše smo male hiže na likovnoj kulturi u školi dodatno ukrašavali tradicijskim ukrasima i likovnim motivima. Osim što smo ih sačuvali za uspomenu na lijepo druženje, naučili smo koliko je važno čuvati i njegovati našu kulturnu baštinu.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...